פטור ממ"ד

nisimc

New member
פטור ממ"ד

חברים למי צריך לפנות על מנת לקבל פטור ממ"ד,וזאת לאחר שכבר יש לי תכנית מאושרת על ידי אג"א(על פי החוק החדש באם יש במרחק של 50 מטר מקלט ציבורי במושב)אדריכלת טענות כי יש להכין תכנית חדשה דבר הכרוך בתשלום נוסף!

fireman

New member
פטור מבניית ממ"ד מקבלים מהג"א

פנה אליהם והם יוכלו לעזור לך.

צימעס

New member
לגבי התכנית

האדריכלית אכן תצטרך לעבוד עוד. אם אתה רוצה במקום הממ"ד חדר עם אותה צורה, זה לא הרבה עבודה (למשל - להוסיף חלון). בד"כ בלי ממ"ד אפשר לשפר משמעותית את תוכנית הבית, ואז זה יותר עבודה.

צימעס

New member
לגבי התכנית, לגבי התכנית

האדריכלית אכן תצטרך לעבוד עוד. אם אתה רוצה במקום הממ"ד חדר עם אותה צורה, זה לא הרבה עבודה (למשל - להוסיף חלון). בד"כ בלי ממ"ד אפשר לשפר משמעותית את תוכנית הבית, ואז זה יותר עבודה. , האדריכלית אכן תצטרך לעבוד עוד. אם אתה רוצה במקום הממ"ד חדר עם אותה צורה, זה לא הרבה עבודה (למשל - להוסיף חלון). בד"כ בלי ממ"ד אפשר לשפר משמעותית את תוכנית הבית, ואז זה יותר עבודה.

nisimc

New member
יש לי משום מה הרגשה כי האדרכלית מנסה

לסחוט עוד כסף!

צימעס

New member
דבר איתה על זה

יש לכם עוד הרבה זמן יחד. שאל אותה איזו עבודה נוספת יש לה, ואיך היא מתמחרת את התוספת. אני מנחשת שהיא תחשוב שהגיוני לה לבזבז 10 דקות איתך בטלפון כדי שתבין מה קורה ותהיה מרוצה...

nisimc

New member
הרה החדר נשאר באותו מקום !

במקום חלנות ממד ובטון יהיה בלוקים ואלומיונים אז מדוע תכנית מחדש?

צימעס

New member
צריך לעשות מעט שינויים:

עובי הקירות משתנה, הם עשויים מחומר שונה (מסמנים את זה באופן אחר בתכניות), הייתי מוסיפה חלון, או משנה את צורת החלון (כלומר צריך לעדכן את רשימת החלונות) - הקיצר, "לשנות רק פה פה ופה" אבל בהחלט לוקח זמן עבודה. האם הגרמושקה מוכנה והיא צריכה לעדכן גם אותה? כמה כסף היא רוצה? בכמה שעות עבודה היא מעריכה את זה?

בינא

Member
פטור ממ"ד במושב על-פי התקנות - רק מהג"א

מי שיכול וצריך להשיג את הפטור הוא בעל הזכות בנכס. עליו להתארגן כך: 1) להביא תוכנית מודד עדכנית וחתומה ע"י מודד מוסמך, אשר נמדדה לפני פחות מ-6 חודשים. 2) להכין תוכנית הגשה הכוללת את המבנה המוצע לבניה ואת המקלט הקרוב למבנה עם ציון המרחק הנכון אליו. 3) להזמין תור לפגישה עם מהנדס הועדה בו יהיה נוכח גם האדריכל/ית מתכנן/ת המבנה. 4) להגיע לפגישה בזמן ולהראות את הנתונים, יחד עם הסעיף* המאפשר הקלה זו. * חשוב! - אם לא תביאו את החוברת של הג"א האחרונה המעודכנת, בו כתוב הסעיף המתאים, כדי להוכיח למהנדס של הג"א כי קיים סעיף כזה ואם לא תביאו את תוכנית המדידה - חבל על הזמן...אין סיכוי שתקבלו פטור. * למרות כל האמור למעלה, המרחק המכסימאלי המותר בין מקלט ציבורי לבין מבנה הוא רק 30 מטר ולא כפי שטוען השואל. רצוי לבדוק זאת לפני שמוציאים עוד כסף על מדידה ותכנון נוסף של המבנה. * ללא ספק - זכותה של האדריכלית לבקש תוספת עבור התכנון המחודש...למה מה? היא צריכה לעבוד בחינם? הרי השואל מבקש שינוי בתכנון...על שינוי בתכנון עובדים ולכן מגיע סכום נוסף למתכנן וגם על הפגישה בהג"א. * ראשי תיבות הג"א = הגנה אזרחית. (לא אג"א ולא אגו למרות שיש משניהם הרבה...)

יש מיש

New member
לי יש פטנט שמחליף ממ"ד - ממח"ר של יש מיש

כנס לאחד מאלה ותמצא צריך לשכנע את הג"א שיצאו מהמקובעות- ושתם עידנו של הממ"ד שאגב בדומה למסכות אב"כ הינו אשליה מתוקה שלא תעמוד במבחן ביום פקודה. נו, אז יקימו עוד ועדת חקירה חזן משה Hazan Moshe יש מיש Yesh Meyesh כוכב הדרום Star of The South טל. 025337128 Tel. נייד. 0506655091 Mob. פקס.0577946688 Fax [email protected] [email protected] http://www.2all.co.il/web/Sites/yeshmeyesh/ http://blog.tapuz.co.il/reeem /http://www.mechonot.co.il

nisimc

New member
או שאתא אדריכל או שאתה מקבל אחוזים מהאדריכל

שלי?

למעלה