פטור ממילואים

shohamye

New member
פטור ממילואים

מישהו פעם הצליח "בזכות" הילד המיוחד לקבל פטור ממילואים או לפחות להיות קל"ב או רק בהג"א במקרי חירום? בעלי בקרבי, ונמאס לי כבר שכל פעם יש לו מילואים לחודש עם בקושי חופשות, בשנים האחרונות, כל פעם הצלחנו לבטל מכל מיני סיבות, וגם למלחמה בצפון גייסו אותו ובסוף הצלחנו לקבל שחרור בגלל הילדה, אבל אנחנו רוצים לסדר את זה פעם אחת ולתמיד. יש למישהו נסיון עם זה? מה עושים? למי פונים? תודה

גאמי

New member
רק דעה אישית

את בעלי שיחררו השנה ממילואים בנסיבות מיסתוריות ולא מובנות, המשמעות היא שיש מספיק כוח אדם במערך הזה, עושה רושם שיש אפילו התגייסות מחודשת למערך. לדעתי באם תציגי את הקשיים והבעייתיות לא יעשו לכם בעיות וישחררו את בעלך. שוב, זו רק דיעה אישית, אך כך נראה לי. לי לא זכור שדיווחנו משהו בנושא הילד, כך שאצלנו אין קשר לנושא. מקווה שאחרים יוכלו לומר לך על סמך נסיון אישי שלהם.

כן ניתן להשתחרר

על בעלך לגשת למג"ד אם עדיין קוראים לזה כך ולהציג בפניו אתהסיפור שלכם. יש כל מיני דרכים להשתחרר או לקבל הקלות ויכולים ללכת לקראתו זה הכל עניין של טוב לב . בהצלחה

אורזיגל

New member
כן. פנינו למרכז מילמן, המרכז בו

טופל בננו. הם כתבו עבורנו מכתב, בו ציינו את מצבו של הילד ואת החשיבות שיש לנוכחותו של אביו בבית. בהתחלה הרגשתי "לא נעים" לבקש פטור. אך מאחר והיה ממש קשה בהיעדרו ולאור זה שראיתי שהמון גברים בכלל לא עושים מלואים, לעומת בעלי שעשה 40 יום בשנה (10 ימים אימונים+30 יום עזה או שטחים), נגמרה לי הרגשת ה"לא נעים" ובקשנו את הפטור. לאחר מכן בעלי שוחח עם המג"ד והפסיקו לקרוא לו.

איריס56

New member
ל- shohamye

היי, אני את בעלי כן הצלחתי לשחרר ממילואים ולתמיד. לנו יש שני ילדים בני 12 ו- 10 PDD שניהם והם טופלו בזמנו היחידה להתפתחות הילד בקופ"ח מכב"י. ישנה שם עובדת סוציאלית שכתבה מכתב לשילטונות צה"ל על המצב הקשה, על העובדה שאנו זקוקים למשכורת של בעלי ועל העובדה שהוא נדרש להיות בבית כדי לקחת את שני הילדים לטיפולים שונים. זה עבד, מזה שנים שהוא לא נקרא למילואים ועכשיו הוא גם עבר את גיל השירות במילואים והוא אפלו לא קיבל פטור (עד כדי כך הם שכחו ממנו). מובן מאליו שלמכתב צורפו דו"חות כדי לאמת את דברינו.
איריס

למעלה