פטור ממילואים

shlomo104

New member
פטור ממילואים

היי,
לפני 4 וחצי שנים השתחררתי מהצבא. שרתתי כקרבי.
כבר 4 וחצי שנים שכל פעם שאני מקבל מילואים אני מנסה להשתחרר מהם ולרוב מצליח בגלל לימודי התואר הראשון.
אני מקבל 3 פעמים בשנה מילואים, וכל פעם מחדש אני חווה את ההרגשה הנוראית הזאת בלב, ועוצר את עצמי לא לבכות.
לפני שבועיים נודע לי כי אמור להישלח עליי צו מילואים לאימון חטיבתי. מאז אני לא מצליח ללמוד (יש לי מבחנים בקרוב, האימון אחרי המבחנים כך שזה בסדר), לא מצליח לישון, לא מפסיק לריב עם חברה שלי, ולא מפסיק לחשוב איך אצליח גם הפעם לבטל אותם.
כל פעם שאני מקבל מילואים נהייה לי רע. יש לי סיוטים בלילה, אני לא מפסיק להזיע (אפילו עכשיו שחברה שלי לידי קופאת מקור). אני מרגיש שאני ממש במצוקה, ואני שוקל ללכת לראות פסיכולוג. אני לא יודע אם הוא יוכל לעזור לי, ובמיוחד לאור העובדה ששרתי 3 שנים ולא היה לי שום בעיה.
אני לא יודע למה זה קורה לי.
לפני שנתיים היה לי מילואים, ועקב לימודים אישרו להגיע רק לסופש לשמור. הצלחתי להחזיק מעמד רק 3 שעות וברחתי הבייתה. לא הייתי מסוגל להיות שם. למזלי בסוף ויתרו לי בזכות קשרים שהיה לי.
ולפני שנה, שאמרתי לעצמי שאני חייב להתמודד עם בעיה הזאת, הלכתי לאימון של 5 ימים, וכבר בלילה הראשון המצאתי סיפור על מות של מישהו מהשפחה שלי, שמלווה בדמעות ושחוררתי הבייתה. הדמעות לא היו חלק מהמשחק,הרגשתי ממש נואש והדמעות פשוט ברחו. הרגשתי שאני לא יכול להישאר שם אפילו לא עוד דקה.

מה אני עושה? עם מי עלי לדבר? אשמח מאוד אם מישהו מקצועי יאמר לי מה עלי לעשות. כדאי לי לראות פסיכולוג?
חשוב לי לציין שאני לא מחפש להתחמק מהצבא, ואני חושב שאותה בעיה, היא הסיבה שגורמת לי כל הזמן להמציא תירוצים לחברה שלי למה גם פעם אנחנו לא יכולים לטוס או לנסוע לנופש. (קשה לי לצאת מהבית).

תודה מראש

אושי231

New member
היי

אני חושבת שלפי מה שאתה מתאר, הגיע הזמן להעלות את הבעיה האמיתית שלך מול המפקד, במקום להתחמק כל פעם. דבר עם המפקד שלך ותסביר לו את הדברים.
אני בהחלט חושבת שכדאי שתיפגש עם קב"ן. זה התהליך: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=468&MessageId=149135229

תבקש מהמפקד שלך לתת לך קצת מרווח נשימה עד שתיפגש עם הקב"ן ויוחלט על פרופיל מתאים.

shlomo104

New member
קצת בעייתי

אני לא מסוגל לדבר על עם המפקד שלי, ולמען האמת אני לא מסוגל כמעט לדבר על זה עם אף אחד.
המפקד שלי מאוד כועס עלי, ובצדק..
אין סיכוי שאגיד לו את הדברים הללו. אני לא אותו בנאדם שהייתי.
אולי זה הזמן גם לציין, שלא סתם שרתי בקרבי, אלא שירתתי ביחידה קרבית מובחרת.

המילואים שיש לי בעוד חודש, הם לא מילואים בשבלי, אלא רק למפקדים. אני זומנתי אליהם סתם בשביל לעזור, ואני חושב שזה סוג של מבחן. דברתי ם הקצינת קישור והיא אמרה לי שאני בכלל לא אמור להיות מזומן לשן והיא לא מבינה לא המפקד התעקש שאני גם אגיע.
בנוסף, המפקד האשים אותי שכל הפעמים שלא הגעתי למילואים היו ללא אישור, והייתי נפקד. מאוד הפותעתי מזה, כי האישור שקיבלתי לא להגיע למילואים היא ממנו. וכאשר הראתי לו את האס אמ אסים שלו אצלי בטלפון, הוא פשוט סובב את הראש.
לאחר מכן שאלתי אותו, איך זה שאם כל כך הרבה פעמים הייתי נפקד, אף פעם לא קראו לי למשפט. הוא הגיב כי היה לי מזל, היה קצת בלאגן עם הפקידות והקיצינות קישור, ורק במזל יצאתי מזה איכשהו....

אם אין לי ברירה אני אלך לטיפול אצל פסיכולוג, אבל 1)אני מפחד שזה יפגע לי איכשהו בעתיד, במקומות עבודה.
2) אני מפחד שזה יראה לא אמין שאני בדיוק חודש לפני המילואים פתאום הולך לפסיכולוג.. מה הסיכוי שהוא באמת יוכל לעזור לי?
אני ממש נואש. אני לא מצליח להתרכז בעבודה, ולא מצליח ללמוד (יש לי עוד שבועים מבחן ראשון של הסמסטר), שלא נדבר על זה שרבתי עם חברה שלי וההורים שלי.

אושי231

New member
תצטרך להחליט מה לעשות

אתה לא יכול גם לאכול את העוגה וגם להשאיר ואתה שלמה.
גם לא לטפל בבעיה וגם לא להגיע למילואים ולצפות שישחררו אותך.
לגבי שאלותיך הנוספות:
1. מקומות עבודה- זה מאוד אינדבדואלי. אם אתה מתכוון לעבוד במקומות שדורשים סיווג בטחוני ויהיה לך פרופיל נפשי, יכול להיות שזה יפגע ויכול להיות שלא.
2. אני לא יודעת לחשב לך סיכויים כי אני לא פסיכולוגית ולא יודעת מה המצב הנפשי שלך. אין פה קשר לאמינות.

מה שאני כן יכולה להגיד לך, זה שתצטרך להחליט מה יותר חשוב לך.
בנוסף, אני מציעה להתייעץ גם בפורומי התמיכה למבוגרים בתפוז שאולי יוכלו לסייע בפן הנפשי או להפנות אותך למי שכן.

בהצלחה!

היי

אני מציעה לך דווקא ללכת לפסיכולוג. מה לעשות בקשר לצבא אמרו לך, אבל בגלל שאמרת שזה לא קשור רק לצבא - אני חושבת שיש כאן מקום לעזרה מקצועית.
אני לא שופטת אותך, אני מדברת מתוך ניסיון אישי שלי אישית זה מאוד עזר. לא משנה עם איזה בעיה או חסימה או הרגשה באים, אם מוצאים את המטפל הנכון ובאים באמת ברצון לשפר משהו שמפריע לך - זה עוזר.
בהצלחה.

yuval433

New member
מצוקה או משבר במעבר מסדיר למילואים

שלמה שלום,

אני לא איש מקצוע, אבל נדמה לי שכל מה שאתה מתאר מוכר בעולם המילואים.
שמעתי בעבר על תופעה מוכרת שנחקרה בצבא על מצוקה במעבר מסדיר למילואים.
אני לא זוכר על איזה אחוזים מדובר. כתבתי על כך כמה מילים כאן לפני כשבוע.
באופן אישי עברתי גם אני משבר במעבר מהסדיר למילואים, ופעם נוספת כשנתיים אחרי כשעמדתי לפני חתונה.
פגשתי את המ"פ הראשון שלי במילואים כמה שנים אחרי שנפרדו דרכנו. הוא היה נראה מופתע שאני מצליח גם באזרחות וגם בצבא.
הנקודה כאן שלמרות ש"הצבא" מכיר את תופעת המשבר, רוב המפקדים כלל לא מכירים זאת אם הם לא חוו זאת באופן אישי וגם הפנימו זאת.
(אני לא הבנתי שעברתי את המשבר הזה, עד שלא קראתי את סיכום המחקר בנושא שנים רבות לאחר שאני חוויתי זאת).

בקיצור, כל מה שאתה מתאר נשמע מוכר/טבעי/סביר:
- אתה בעל מוטיבציה לשירות - אתה כותב זאת במפורש.
- מצוקה בהקשר למילואים - תופעה שקיימת. אני לא זוכר את התפלגות של גודל תחושת המצוקה באחוזים.
- מפקד שהתחשב. (עובדה שאישרו לך להגיע לסופש ובסוף כשהלכת ויתרו לך ולא טיפלו בך כנפקד). נשמע שהמפקד מכיר אותך מהסדיר וזכר לך חסד נעורים.
- דיבורים על נפקדות - גם למפקד שלך יש (כנראה) חיים באזרחות. הוא אולי לא זוכר בדיוק את כל הפרטים ששיחרר אותך. בתחושה המצטברת אתה לא מגיע למילואים ובאופן קבוע בא עם תירוצים.
- זימון לתרח"ט למרות שאתה לא סגל - מתאים לנקודת מבחן לראות להיכן פניך או כדי לסגור איתך חשבון כנפקד.

אני חוזר על המלצתה של אושי שתדבר עם המפקד שלך. תשאל אותו מתי הוא יכול לדבר בנחת. אם אתם גאוגרפית סמוכים, תבדוק אם יהיה מוכן להקדיש לך 15 דקות לשיחה פנים אל פנים. נדמה לי על סמך מה שאתה כותך (ושוב, אני לא איש מקצוע), שתוכל לאחר קבלת תמיכה מתאימה לחזור לתיפקוד חזרה ביחידה.
אתה יכול לשלוח לו את מה שכתבתי כאן. זה אולי יעזור כרקע לשיחה. תמיכה מתאימה זה כמובן איש מקצוע, כלומר קב"ן או פסיכולוג אזרחי.

קח בחשבון שתור לקבן יכול להיות משהו ארוך. שקול ברצינות את המלצתה של לולי ללכת בנתיים לפסיכולוג אזרחי כדי לעזור לעצמך להעריך את מצבך מול ההורים, החברה, הלימודים, החיים בכלל והצבא.

הרבה הצלחה ותרגיש נוח לחזור לכאן עם אתה זקוק לכך.
יובל.

למעלה