פטור מאגרת רישוי

BJM011

New member
פטור מאגרת רישוי

שוב שלום ממשרד הבריאות בתל אביב ענו לי שמכיוון שתומר קטן מגיל שלוש ,אין בכלל מה לדבר על פטור מאגרת רישוי רכב. האם זה נכון? במשרד הבריאות ברמלה דחו אותנו מנימוקים אחרים לגמרי ולא הזכירו את הענין של גיל שלוש

doroniz

New member
שטויות במיץ ../images/Emo46.gif

אין מגבלה של גיל לקבלת תו נכה שמקנה פטור מתשלום אגרת רישוי, נהפוך הוא - ילדים מתחת לגיל 3 מקבלים התייחסות מיוחדת. אחד התנאים הוא המשפט "תנועתו בדרכים עלולה לערער את בריאותו" מאפשר למשרד התחבורה משחק. להלן ציטוט מאתר משרד התחבורה בדבר התנאים לקבלת תו נכה ואגרת רישוי לנכה: מי רשאי לקבל תו חניה: נכה משרד הביטחון נכה שיש לו אישור מלשכת הבריאות - (מגיל 3 עד 65) בעל תעודת עיוור - משרד העבודה מגיל 65 מוגבל בניידות - מרופא אגף הרישוי מתחת לגיל 3 - מועבר לרופא האגף משרד האוצר - אגף השיקום הליך קבלת תו חניה: לפנות למשרד הבריאות באזור מגוריך עם אישורים רפואיים ופרוטוקול ועדה מבטוח לאומי לאחר הגשת הבקשה וקבלת האישור ממשרד הבריאות על הזכאות, יש לגשת למשרד הרישוי באזור מגוריך עם תעודת הזהות, רשיון הרכב ואישור מקורי ממשרד הבריאות הקרטריונים לקבלת תו נכה + אגרת נכה משרד הבריאות: נכה הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות או שדרגת נכותו מגיעה ל- 60% לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו מוגבל בהליכה וזקוק לכסא גלגלים (לנכה) לצורך ניידותו

ronentat

New member
מה למשרד הבריאות ולפטור מאגרה?!

הם צריכים לנפק לכם אישורים נדרשים. נקודה. במשרד הרישוי יתנו או לא יתנו פטור מאגרה. אל תקשיב/י לפרשנויות שלהם. להתעקש לקבל מה שמגיע לכם מבחינת אישורים כתובים ולגשת לתחנה הבאה - משרד הרישוי.

doroniz

New member
משרד הבריאות מאשר

תפקידו של לשכת הבריאות בתהליך הוא לאשר את הזכאות לתו הנכה. יש ללשכת הבריאות המחוזית הסמכות לבחון ולבדוק וגם לדחות בקשה לתו נכה. למיטב הבנתי גיל איננה יכולה להיות סיבה לדחיית בקשה לתו נכה.

BJM011

New member
הי דורון

אף פעם לא הזכרתי בפניות למשרד הבריאות את תו הנכה שאינני מעונין בו. ותמיד הם מבלבלים את המח עם התו אני רוצה מהם אישור לפטור מאגרה. כיצד נראה אישור זה ומה ניסוחו? התווכחתי עם זו שהתקשרה אלי מהמשרד בתל אביב על נושא גיל ה 3 במשך חצי שעה ,אך היא היתה איתנה בדעתה ואמרה לי לשלוח שוב כאשר הילד יגיע לגיל 3

doroniz

New member
תו ואגרת נכה

הזכות לתו נכה והזכות לאגרת נכה (21 ש"ח) חד הם: לא ניתן לקבל רק את תו הנכה או רק את אגרת הנכה. לשניהם יש לעבור דרך לשכת הבריאות המחוזית ולקבל אישור עפ"י הקריטריונים. ילדים מתחת לגיל 3 צריכים להיות מופנים לרופא המחוזי לקבלת אישור. צרו קשר עם לשכת הבריאות המחוזית ובררו אלו מסמכים עליכם להעביר אליהם בכדי לקבל את האישור לתו נכה עבור ילד מתחת לגיל 3. בהצלחה, דורון.

doroniz

New member
אישור מתחת לגיל 3

קראתי שוב את הקריטריונים: "מתחת לגיל 3 - מועבר לרופא האגף" כאשר רופא האגף הוא ככל הנראה רופא אגף הרישוי. אין לי מושג אם יש כזה דבר. הקרא את המשפט הזה לפקידה (באגף הרישוי או בלשכת הבריאות המחוזית) ובקש לקבל מידע נוסף. בהצלחה, דורון.

מורובר

New member
דורון

לי יש ילד בן שנתיים ובפירוש אמרו לי במשרד הבריאות שאני לא יכולה להגיע אליהם לפני גיל שלוש והפנו אותי ישירות למשרד הרישוי, בטח גם שם ידחו אותי , יש לך הצעה?

li40

New member
ומה קורה עם ילד מעל גיל 3 ? (לנו

ישתאומים ששניהם בספקטרום) וגם לא אישרו לנו ....

doroniz

New member
כנ"ל, בכתב

פנייה בכתב למשרד הרישוי וללשכת הבריאות המחוזית בליווית מסמכים רלוורנטיים. קבלת תשובה בכתב ועל-פיה אפשר לחשוב על נקיטת צעדים נוספים במידת הצורך. בהצלחה, דורון.

doroniz

New member
הצעה

לפנות בכתב בבקשה לתו נכה ולבקש תשובה בכתב. במידה והתשובה (בכתב) תהיה שלילית וזהה לזו שנאמרה לך בע"פ, אפשר יהיה לפנות לגורמים גבוהים יותר בצירוף הנהלים המופיעים באתר משרד התחבורה. כפי שניתן להבין, אני דוגל במילה הכתובה. במצבים של חילוקי דעות, בודאי מול גורם מימסדי ובודאי כאשר הגורם הוא ממלכתי או ממשלתי - אין כמו מילה כתובה. קשה לי להאמין שמישהו במשרד התחבורה יכתוב שבנך לא זכאי לתו נכה בגלל שהוא צעיר מגיל 3. דורון.

sharonie

New member
גם אותנו דחו

אנחנו שייכים ללשכת הבריאות ברמלה. הגשנו את כל המסמכים כנדרש. קיבלנו תשובה לקונית ש"איננו עומדים בקריטריונים". בע"פ נאמר לנו שהסיבה היא בגלל ש- הילד הולך באופן עצמאי !!! אני אנסה לפנות שוב, ואם נדחה - לדרוש זאת בכתב. דורון, מיהם הגורמים היותר גבוהים אליהם ניתן לפנות?

doroniz

New member
מרגיז ביותר

מי הגורם שענה לכם בצורה לקונית ומרגיזה כ"כ? האם התשובה ניתנה בע"פ או בכתב. דירשו לקבל אותה בכתב!!! אני מניח שהם עשו שימוש בתנאי "תנועתו בדרכים עלולה לסכן את בריאותו", ובגלל פרשנות לקויה של הסעיף הזה השיבו לכם בשלילה. גורמים גבוהים יורת יוכלים להיות גורמים בתוך ברשות הרישוי ומשרד התחבורה ובמקביל במשרד הבריאות. אפשר גם לפנות לגורמים נוספים מחוץ למשרדי ממשלה אלה, כולל פנייה לאפיקי תקשורת שונים. הפגיעה והניצול של השכבות החלשות הוא מוטיב חוזר ונראה כי הפך למדיניות. דורון.

poiuy123

New member
תו נכה - למישהו יש מידע עדכני?

ידוע לי שבשנים האחרונות מערימים קשיים במשרד הבריאות על קבלת אישור לתו נכה להורים לילדים עם אוטיזם במחוזות מסוימים. חלק מקבלים אישור קבוע עד גיל 18, חלק מקבלים תשובה שלילית, וחלק, כמונו, מקבלים אישור זמני לשנה, כשכל שנה עלינו להמציא מחדש אישור עדכני של רופא מקצועי על מצב הילד, לפנות מחדש ללשכת הבריאות (מחוז חיפה) לחכות לאישור (הזמני), ולגשת למשרד הרישוי לקבלת תו נכה. זאת למרות שבאישור הרפואי מצוין בפירוש שאינו מודע לסכנות כביש וכו' ושהילד בתפקוד נמוך. האם למישהו ברורים הקריטריונים שמביאים להבדלים באישורים? לי נראה שההחלטות נשלפות אקראית, בהתאם לרופא המחוזי ולמצב רוחו ברגע נתון. דני ציין כאן בעבר שהנושא בטיפול אלו"ט. האם למישהו ידוע איפה העניין עומד- עלי לחדש את התו בקרוב. אשמח לקבל מידע עדכני. תודה

למעלה