פטוניה חולה?

zmzmgm

New member
פטוניה חולה?

יש לי פטוניה בעציץ, לאחרונה כל הגבעולים שלה הפכו דביקים ונראה כאילו יש עליהם פה ויש ברחשים קטנים ושחורים. היא פורחת כרגיל ולא נראית חולה, מרגישים את זה רק כשנוגעים בה.. בעציצים קרובים לפטוניה יש פרחים נוספים (לא פטוניות) והם לא נדבקו. למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה ואיך לטפל בה?

shlumbergera

New member
אלה כנימות והן הורגות את הפטוניה .

יש טיפול טבעי ויש טיפול כימי. שניהם בתרסיס. יש הוראות והסברים במילונים ויש גם באחת ההודעות הקודמות. אפשר לחפש במנוע החיפוש של הפורום ולהקליד כנימות, פטוניה, תמיסת 'פלמוליב', טבק וזה מה שאני זוכרת כרגע.

zmzmgm

New member
אני כבר מטפלת בסבון בכנימות בורדים

והוא עושה את עבודתו נאמנה.. פשוט זה לא היה נראה כנימות וחשבתי שזה משהו אחר, אבל אני בהחלט אנסה את זה גם עליהן תודה

צפנתי

New member
אאל"ט פטוניות תמיד דביקות...

(ויש עוד צמחים כאלה, למשל הזוגית שדובר בה פה בחורף). אם יש מה שידבק, נדבק גם בצמח בריא. הליכלוך על הדבק אינו סימן למחלה או לחומרתה.

צפנתי

New member
לדעתי לא.

דבק יכול גם להעיד עם כנימות. לשם השוואה תמשש פטוניות אחרות ואז תחליט האם היא חולה או לא. אגב ריסוסים ברובם מזיקים לניצנים ולפרחים פתוחים (גם הירוקים שבהם, ובפרט מי הסבון).

zmzmgm

New member
זהו, שהפטוניות האחרות לא דביקות ככה

ואני זוכרת שפעם גם היא הייתה פחות דביקה... למעשה כשנוגעים בה היא משאירה ממש דביקות בידיים יש לי הרגשה שמי סבון באמת יהיו טראומטיים בשבילה, יש עוד משהו שאפשר לנסות? מי סבון צפויים לעזור?

למעלה