פחת

zamunda

New member
פחת

בבית שלי , בדקתי עם EURO-TESTER והוא לא מקפיץ את הפחת , קיצרתי את ה 0 והארקה ועדיין לא מקפיץ. אבל הלחצן בדיקה בפחת כן מקפיץ אותו. האם הפחת תקין ? מה לעשות ?

רשר

Well-known member
מנהל
כשהפחת מופסק, מי מנותק?

האם לכל הבית יש חשמל למרות שהפחת מנותק? אם התשובה היא כן! יש לך בעיה רצינית שהפחת מחובר לחשמל אבל הצרכנים לא מחוברים אחרי הפחת אלא לפניו. הזמן דחוף חשמלאי(בדוק רשיון) שיחבר את הפחת כחוק ויתקן את הסיבה שניתקו אותו. אם זו דירה שכורה, זה על חשבון בעל הבית!!

zamunda

New member
תיקון

הפחת לא מנותק. עשיתי את הבדיקה הנ"ל בשביל לראות שהוא תקין. הלחצן בפלת כן מקפיץ אותו. אבל ה ה אירו טסטר לא וגם קיצור בין 0 להארקה בשקע , לא מקפיץ אותו

zamunda

New member
יכול להיות שהפחת מקולקל ?

כמה יעלה מפסק פחת חד פאזי 40 אמפר של SIEMENS ?

רשר

Well-known member
מנהל
הארקה לא תקינה לכן הטסטר לא עובד

ושוב, הזמן חשמלאי!

shoulhadida

New member
הארקה לא תקינה או לא קיימת.

יש צורך ליבדוק את השקע האים מחוברת הארקה. בעבר היו שקעים ללא הארקה ופשוט החליפו אותם ליפים ודקורטיבים ללא הוספת חוט הארקה. שאול עבודות חשמל. 0505759995 אזור אשדוד

lekner

New member
רשר צודק אך יש לבדוק גם

כאשר אתה לוחץ על הפחת אז אתה בודק את המנגנון המכני לבדוק שהוא תקין כאשר אתה מקצר אתה יוצר זליגה בפועל ואז הוא חייב לקפוץ אך יש לשים לב לעוד דבר אם יש בבית הארקת איפוס יתכן שהפחת לא יקפוץ בזמן קיצור אפס והארקה כאשר הצרכנים מנותקים(לא עובדים) מכיוון שהאיפוס גורם לזה שהפרש המתח שאמור להקפיץ את הפחת לא יווצר. לכן הפעל את אחד הצרכנים דוד לדוגמא אם זה לוח 3 פאזי על תפעיל צרכן 3 פאזי כי הוא מאוזן ואז תעשה את הבדיקה אם עדיין לא קופץ אז דחוף דחוף תזמין חשמלאי כי גם בזמן התחשמלות הוא לא יקפוץ

elimalka

New member
מה הקשר לאיפוס?

גם באיפוס קופץ לי הפחת כאשר אני מקצר בין מוליך הארקה למוליך האפס.

shoulhadida

New member
מיקום האיפוס.

האיפוס מבוצע בכניסה הראשית ולפני הפחת. אים תבצע גישור בין האפס להארקה ביציאה מהפחת הפחת חייב לקפוץ אים הכל תקין. ישנם פחתים שהמנגנון המכני שלהם לא תקין או נפגמו ואינם מנתקים אוו שברבות הימיםניתכו המגעים והם נשארים מחוברים ובפועל הם לא תקינים ובעת צרה לא יתפקדו. הזמן בעל מיקצוע לבדוק את תקינות הפחת ומערכת החשמל בהצלחה

lekner

New member
לידיעתכם פחת לא יקפוץ כאשר....

פחת עובד על הפרש פוטנציאל בסליל השוואה לכן הוא תמיד קופץ כאשר יש קצר בין הארקה לאפס מכיוון שיש זרם באפס כאשר אין איפוס והצרכנים בבית מנותקים עדיין יווצר הפרש פוטנציאל בזמן קיצור של אפס והארקה כי באפס זורם זרם ממקום אחר עד פה ללא איפוס כאשר יש איפוס במבנה ואתה דירה(צרכן יחיד)ברגע שהצרכנים לא לא פעילים אין זרם באפס(או זרם שואף לאפס) כאשר תקצר בין האפס להארקה הפחת לא יקפוץ כי לא יהיה מתח מושרה מספיק כדי להפעיל את מנגנון ההגנה לכן במקרים כאלה יש להפעיל את אחד הצרכנים בבית כדי לאלץ זרימת זרם אני חוזר דבר כזה יכול להיות אך ורק יש איפוס טוב ושום צרכן לא בעבודה

אני לא בטוח במה שאתה אומר ..

גם אם אין איפוס בביח תמיד יהיה איפוס בעמוד של חברת חשמל ,האיפוס נועד אך ורק לקצר את את האורך של זרם לולאת התקלה לאדמה בזמן תקלה או התחשמלות.ויותר מדויק שפחת עובד על העיקרון ....של הפרש של זרמים בין הפאזה והאפס ,ואם לא יהיה כמעט זרם באפס לעומת הפאזה הפחת חייב לקפוץ . ודרך אגב ....לא חייב שתהיה מחוברת הארקה בבית בשביל שהפחת יקפוץ .

lekner

New member
טוב אני אסיים את הדיון אבל

בכל מקרה מה שכתבת על הפרש זרמים בין פאזה לאפס זה נכון באופן כללי אבל זה לא מה שמקפיץ אותו מה שמקפיץ אותו זה סליל השוואה שנמצא בתוך הפחת וכאשר אין איזון בין פאזה לאפס נוצר הפרש פוטנציאלים על הסליל וכתוצאה מכך הסליל מפעיל את מנגנון ההגנה אם תשים לב למה שכתבתי כתבתי שתמיד הפחת יקפוץ כאשר זורם זרם בפאזה וזה לא נכון שהפחת תמיד יקפוץ כאשר הארקה לקויה אדמה סלעית וכו הפחת לא יקפוץ מכיוון שהזרם בלולאת התקלה עלול להיות נמוך יותר מהזרם שאמור להקפיץ את הפחת בכל מקרה זה שהפחת לא יקפוץ במקרים מסויימים אני יודע מניסויים שביצעתי לא מניחושים. מי שיקבל את זה טוב מי שלא לא

elimalka

New member
הפחת לא יקפוץ אם אין הארקה!

עשה בדיקה (אם אתה חשמלאי מוסמך), קצר בלוח החשמל בין הפס של האפסים לפס של הארקה וראה כיצד הפחת קופץ, כעת נתק את הארקה הראשית של הדירה מהפס, ונסה שוב...

lekner

New member
תשים לב למה שאתה אומר

כל הצרכנים שלך בבית מוזנים מפס הארקה בלוח כאשר אתה מנתק את הארקה אז בעצם זה כאילו אתה נוגע עם חוט האפס באויר כי אין מגע בין כל גידי הארקה שיוצאים מן הפס לשום מוליך מכיוון שהם מבודדים בצרכן אך אם אחד המכשירים לדוגמא(למרות שלא קיימת אבל תאורטי)אם מכונת הכביסה שלך היתה מחוברת עם צינור המים עשוי מתכת לקו מים עירוני ממתכת בקיר והארקת היסוד טובה אז הפחת יקפוץ כי בעצם אתה מזרים זרם למכונת הכביסה חלק חוזר מהאפס וחלק הולך מצינור הברזל לאדמה(זליגה) ואז ההפרש עלול ליצור מספיק מתח מושרה כדי להפעיל את מנגנון ההגנה

למעלה