פחת קופץ

hornt1

New member
שלום לכולם.יש לי בעייה מוזרה בלוח חשמל.
ישנו מאמת שמזין חדר שינה.מידי פעם לפעמים פעם בשבוע לפעמים פעם בשעתיים הפחת קופץ.בעל הדירה הוריד את המאמת של החדר והפחת הפסיק לקפוץ.
הגעתי לדירה בהנחה שכבר אני יודע איזה מאמת מקצר .ניטרלתי את החוטים מהמאמת ואת האפס והארקה של אותו חדר.בדקתי מגר והכבל יצא נקי לחלוטין.
אני אמור להמשיך לבדוק את כל הקווים בלוח למרות שכאשר המאמת של החדר למטה הפחת לכ קופץ
יכול להיות שסכום הזליגות מקפיץ את הפחת?
תודה

רשר

Well-known member
מנהל
פחת מנתק כשיש דליפה גדולה מ- 25mA,
לכן נסה לבדוק זרם בהארקה ואם הוא מעל ל- 9mA כשהקו המזוהה כלקוי מנותק יש לך בעיה בעוד קוים בבית,
ייתכן שבקו הנ"ל יש מכשיר או נקודה שגורמים לזרם דלף לעיתים מזדמנות כמו אטימות, חרק שרוף, וסתם בידוד רע,
בביתי זו מכונת כביסה שמתנהגת כך כשבא-לה,

נערך לאחרונה ב:

hornt1

New member
יכול להיות מצב שיש עוד קווים לא תקינים? למרות שהמאמת קופץ יחד עם הפחת? כדאי לחלק את הלוח ל 2 פחתים כדי למנוע סכום זליגות ?

רשר

Well-known member
מנהל
כדאי מאוד, יש לי חיבור תלת פזי ולכל פזה פחת נפרד למרות שאחד מהם תלת פזי לתנור וכיריים,
בלוח המשנה של קומה א' יש פחת תלת פזי זמני עד שיהיה צורך בחלוקה,
כיום עוברים בעולם לפחת חד פזי לכל מעגל הכולל גם מא"ז Mccb כ 200₪, וכבר יש יקר יותר AFDD בעברית פז"ק כ 400₪ שלא כל-כך מתאים לתנאי הבניה בארץ כי פותר בעיה מאוד נדירה אצלינו אך יומיומית בבניה בעץ,

קבצים מצורפים

• פז''ק.png
    פז''ק.png
    KB 208.9 · צפיות: 2

hornt1

New member
באלו ערכים בבדיקת מגר הקו פגום? כשאני בודק,מתקן ישן לפי תקנות חח אם מתקבל 0.25 מגה אום אזי הקו תקין.
מצד שני כשאני בודק קו יחיד ומתקבלת תחצאה כזאת זה מראה על קצר

רשר

Well-known member
מנהל
אכן 0.25 מגהאום עונה על המינימום לבדיקה חוזרת במבנה ישן,
זה אומר שהתנגדות הבידוד מאוד נמוכה לעומת התוצאה המקובלת של 5-100 מגהאום בבדיקה רגילה של בידוד בדירה,
לכן הופך את הפחת לגבולי אם יש כמה קוים כאלה באותו הלוח כי התנגדות במקביל ביחס הפוך לסכום ההתנגדויות ולכן נמוכה,
כל ניצוץ שנובע מהפעלה או כיבוי של מכשיר עלול להפעיל את הפחת שיחזור לפעילות רק אחרי ניתוק מעגל קריטי באותו הרגע אך ברגיל מתחת לתחום ההפעלה של הפחת,

קבצים מצורפים

• מגר 7.jpg
    מגר 7.jpg
    KB 124.3 · צפיות: 1

רשר

Well-known member
מנהל
לרוב זו לא הבעיה אלא בבתים מאוד ישנים עם בידוד גומי-בד ואז גם הצינור "ברגמן" מצופה בפנים נייר זפת ולכן פורסים קו חדש,
מחפשים עוד ועוד עד שמוצאים את מקור הבעיה: מצת של כיריים גז, נקודת תאורה במרפסת, מקרר במרפסת,,,

למעלה