פחמימות.

GM1988

Well-known member
פחמימות.

היי, לאחרונה אני ממש מבולבל בחשק האז שיש לי לפחמימות, בעיקר מאכלים שמכילים בצק, כמו מלווח, בורקס וכדומה ... אין לי מושג מה קרה, אבל מתחשק לי רוב היום לאכול משהו ממה שציינתי, ושום דבר אחר לא ממלא את החשק, ואני ממשיך להיות רעב . אני לא בדיאטה, לא מגביל שום דבר, אוכל לפי החשק הפיזי, בנוסף אני חזרתי להתמיד בפעילות גופנית 3 ימים בשבוע למשך 10 דקות סך הכל, ומאז אני מתלבט אם זה קשור לחשק הרב לאכול יותר ממה שאני רגיל בדרך כלל ?

זה עניין של מה אתה אוכל במשך כל אותו היום

אם אלו הדברים שזמינים לך, פשוט חסל אותם מהמדף בבית ואל תקנה. בכל מקרה תנסה לבחור במזון יותר מזין וכזה שיעשה אותך פחות רעב. לדוגמה דברים עם סיבים תזונתיים (קמח מלא, ירקות ופירות). נסה לאכול יותר ארוחות ביום ולראות אם החשק הזה נעלם (4-5 ארוחות ביום, כל 3-4 שעות).

GM1988

Well-known member
לאחרונה החשק לאכול גבר יותר משהיה בעבר...

אני הסתפקתי בתקופת החורף כולו ב2 ארוחות משביעות ובין לבין דברים נחמדים עם התה/קפה . עם כניסת הקיץ בשיאו, אני מרגיש דחף לאכול יותר פתאום, זה מתחיל מהצהריים וממשיך עד ללילה ... אני משתדל לאכול את המזון המזין ביותר, אבל יוצא שאני מרגיש יותר ויותר חשק לאכול עוד ... אני לא מבין את זה
בשבועות האחרונים התחלתי לחבב מלוואח, הוא מתאים לי מאד כמנת פחמימה טובה עם ירק (עגבניה), פלפל . אני אוכל גם פירות, ועוד ארוחות בתוספת סלטים ומנות בשר עם פחמימה, פסטה עם עוף או כוסמת עם חביתה . בסך הכל אני אוכל בסדר, אבל מה שמטריד אותי, זה שאני רעב זמן קצר מאד אחרי כל ארוחה, קטנה כגדולה, ואני לא יודע מה לעשות עם זה ? מה יכולה להיות הסיבה שבא לי יותר לאכול דווקא בקיץ, ובחורף הרבה פחות. ואגב, זו לא העונה הראשונה ששמתי לב לזה .

נסה

להמעט בפחמימות ולהרבות בשומן (בשרים/גבינות שמנות, חומוס, טחינה, שמנים למינהם, חמאה וכו').

למעלה