פחמימות וחלבונים

פחמימות וחלבונים

שלום הבנתי שכדאי לנסות להפריד חלבונים ופמימות אפשר הסבר על איך בדיוק ההפרדה כי בכל דבר יש גם פחמימות וגם חלבונים, רק במינונים שונים ואם אפשר לקבל דוגמאות למאכלים עם פחמימות ומאכלים עם חלבונים, כי אני מתקשה להבדיל כל כך... תודה רבה שרית

lubelia

New member
אלי - אתה מנפץ לי עוד מיתוס???

ב 20 שנים האחרונות אני חיה עם הידיעה שע"מ להוריד מעט במשקל רצוי להפריד בין ארוחות עם פחמימות לארוחות עם חלבונים....(משהו שנוגע להשפעה שלהם אחד על השני בזמן העיכול/ספיגה).

אלי ו.

New member
מה לעשות, זה מיתוס

האמת היא שזה בלתי אפשרי להפריד בין פחממות וחלבונים מכיון שכמעט בכל מאכל יש את שניהם. התאוריה של "הפרדת מזונות" אינה מסתמכת על דבר מלבד דמיון פרוע והגדרות שרירותיות. כך למשל קטניות מוגדרות כ"פחממות" בעוד בפועל הן מכילות כמות יפה של חלבונים. יותר מכך, כדי לנצל את החלבונים בצורה טובה יותר רצוי לאכול פחממות שיעלו מעט את האינסולין דבר שיאפשר לגוף להשתמש בחלבונים לבנית רקמות ולא להפוך אותם (במקרים קצוניים) לפחממות. מה שנכון זה שבדיאטות הפרדה אפשר לרזות. זה מכיון שבאופן עקיף ההתעסקות במזון מגבילה את כמות הקלוריות שאת יכולה לצרוך. בארוחה שבה מותר רק חלבונים (למשל ביצים וירקות) בד"כ לא תאכלי הרבה. גם בארוחה "פחממתית" (למשל תפו"א אורז וירקות) די מגבילה אותך. בעקבות דיאטות הפרדה והדיאטה "לפי סוג דם" השתעשעתי בזמנו ברעיון של "דיאטת צבעים" בה נותנים לכל סוג מאכל צבע מסויים וממציאים כללים מוזרים שקובעים איזה צבעים מותר לשלב. לא מזמן שמעתי שמישהו מימש את הבדיחה שלי ויש ספר הרזיה שמפרט דיאטה כזו.

lubelia

New member
אני ה מ ו מ ה ומשועשעת כאחד..

עוד 'פסיכולוגיה בגרוש' שהפכה ל'אמת נצחית' עד שמגיעה 'ה' 'אמת הנצחית' הבאה ומחליפה את מקומה.... הרעיון של ארוחות בצבעים - מדליק. אתה קם בבוקר ומחליט ש"היום אני מרגיש שבא לי צבע ירוק..."
תודה - שוב הארת את עיני

רון ו

New member
דוקא צבעים קשורים לתזונה

צבעי ירקות ופירות הם סימון לעולם החי שרש המילה ירקות, ירק הוא מהצבע הירוק - כלורופיל בהתיבשות העלה הופך צהוב וחום הצבע מסמל גם את בשלות הפרי או מתריע על סכנה אדום = התראה, חריף או רעיל למרות שיש הרבה פירות שמסווים את עצמם כך. מעבר לכך לפיגמנטי הצבע או הפיטוכימיקלים משמעות רבה הכתומים כפי שנכתב מעידים על בטא קרוטן אם בא לך משהו כתום - יש לכך סיבה...

אלי ו.

New member
בהחלט נכון אבל לא לכך היתה הכונה

הכונה היתה לבנות על הבסיס הזה דיאטה הטוענת למשל שאסור לערבב בין צבעים עם "אנרגיה חמה" (הגדרה שרירותית וחסרת משמעות כמובן) כמו אדום וצהוב לצבעים "קרים" כמו לבן מכיון ששילוב כזה עלול לגרום לתסיסה ולחוסר איזון אנרגטי בגוף ועוד כללים אידיוטיים לחלוטין. אם נשקיע מספיק מחשבה בדיאטה כזו סכוי טוב שאנשים גם ירזו מכיון שהגבלות (גם אם חסרות משמעות) לעתים קרובות יגבילו את צריכת המזון הכוללת. בכל מקרה, זו היתה בדיחה, לא צריך לקחת ברצינות.

פחמימות וחלבונים

נכון שרוב המזונות מכילים מכל אבות המזון אלא שיש בכל זאת חלוקה של המזונות ע"פ קבוצות מזון שלהן אורינטציה גם לאבות מזון. לדוגמה- מזונות עשירים בחלבון הם -מוצרי חלב ,ביצה,בשר , מוצרים מסויה. מזונות עשירים בפחמימות- לחם ,דגניים, פירות ,קיטניות.

hagar8

New member
למה חושבים שכדאי להפריד?

בחיים לא שמעתי על זה.. הרי שניהם מאוד חינויים לעבודה תקינה של הגוף, לא?

למעלה