האמת, מקרה מאוד מוזר
ברצוני להביא את דברי הפרקליטה של הנאשמת: " פרקליטתה, עו"ד סמדר בן נתן, אמרה שהתנהלות החוקרים מעידה על חוסר הרצינות שהם מייחסים לחשדות. לדבריה, המידע לכאורה נמסר ממודיעים ומלשנים שאמינותם לגמרי לא ברורה, "בכל חקירה ביטחונית רצינית, המשטרה והשב"כ מבקשים להוציא צו איסור פרסום - וכאן לא עשו זאת. בכל חקירה מבקשים לסגור דלתיים בדיון או למנוע מהחשוד לפגוש את עורך דינו, וגם את זה הם לא ביקשו. כשמישהו באמת מתכנן פיגוע, עושים הכל כדי לחקור אותו באופן רציני, כאן הכל פתוח. אם ידעו שהיא מתכננת פיגוע היו צריכים לעוצרה מיד. השוטרים לא הגיעו לביתה, אלא עצרו אותה כשניסתה להיכנס לשטחים. כשנעצרה, השוטרת אמרה לה שהסיבה היא נסיונה להיכנס לשטחים. לי נראה שהחקירה נועדה לצרכי תקשורת". " יש כמה נקודות וכרגע נראה שכל העניין הזה עומד על המילה של השב"כ, ואני לא כל כך סומך על השב"כ ב100%... בקשר לעניין המיוחס בהודעה שלך, אם יוכח כי טלי פחימה תכננה פעולה אלימה כלפי אזרחים אני חושב שיש לגנות לחלוטין את הדבר, אין קשר אם זה יהודים ערבים משנה שמדובר באזרחים. אני רוצה לתקן את אשר שמעת ממנה והוצאת מההקשר, היא אמרה שהיא תגן על אדם שהוא לא פצצה מתקתקת מרצח על ידי כוחות הביטחון. אני מוכרח לציין שאת הדיעה שלה השמיעו מנהיגי המדינה אשר אמרו שחיסול ממוקד יהיה רק על פצצות מתקתקות כלומר אנשים שהם בדרך לבצע פיגוע. לסיכום, לא יודע מה הדיעה הכוללת שלה, תקינתי דבר ספציפי שהוצאת מההקשר, בינתיים כל העניין נראה מוזר וכמו שפרקליטה אומרת נראה יותר שזה משמש כמשפט ראווה מאשר משפט מהותי. יהיה מעניין לראות לאיפה זה יתקדם ומה יהיו העובדות. אם מדובר בתכנון של פעולות אלימות נגד אזרחים אני חושב שצריך לגנות את הדבר כמו מחתרת יהודית וכמו כל פיגוע.