פחד

קוואמי26

New member
פחד

חלמתי חלום צלול הלילה, הוא היה מדהים! עפתי,וזה היה מדהים,אבל פתאום הרגשתי פחד ההרגשה היתה כל כך אמיתית שהייתי חייבת לצאת מהחלום, בדר"כ שאני רוצה לצם מחלום צלול אני נושכת את השפה, בקיצור הייתי בטוחה שיצאתי מהחלום,שמעתי רעשים בבית ואני הייתי לבד בבית(במציאות), אז קמתי בפחד, חשבתי שיש פורצים בבית או משהו וראיתי פטיש על הרצפה (שבמציאות אין לי פטיש על הרצפה, אבל אמרתי לעצמי כן זה אבא הביא לי..) לקחתי את הפטיש והמשכתי ללכת במסדרון בפחד נוראי!! ופתאום ראיתי את הטלויזיה דלוקה..שהיא לר אמורה להיות דלוקה, הדלקתי את האור במסדרוןואז הבנתי שהוא לא נדלק כמו שצריך , האור היה מוזר ואז הבנתי שאני עדיין בחלום! אז עוד הפעם נשכתי את השפה והתעוררתי בפחד נוראי! זה קורא לי לפעמים שאני חולמת חלום צלול לגמריי, אבל אני לא כל כך מבינה שזה חלום אז את כל הפחדים שנוצרים בחלום אני חווה כיאלו באמת, מה אני יכולה לעשות שזה לא יקרה לי??

לקשמי

New member
להמשיך לתרגל חלומות צלולים

לפעמים זה קורה בהתחלה, בחלומות הצלולים הראשונים, את עדיין לא "מעכלת" את העובדה שזה חלום ושבעצם את יכולה לשלוט בכל מה שקורה מסביבך. אני זוכרת אצלי למשל, היו (ועדיין יש) כל מיני פחדים בחלום שהיו קיימים למרות שידעתי שאני בחלום. בגלל שהכל נראה מציאותי, קשה לקלוט את זה. מה שצריך הוא כל הזמן להזכיר לעצמנו, כשאנחנו פוחדים ממשהו בחלום, להזכיר לעצמנו שזה חלום וששום דבר רע לא יכול לקרות באמת. כמו שלי קרה בערך לפני שבועיים, כשהיה לי חלום צלול שבו שחיתי שחיית גב בבריכת מים טבעית. במציאות אני לא יודעת לשחות גב וגם בחלום פחדתי לשחות אחורה כי עברה לי מחשבה של מה יהיה אם פתאום יבוא גל ענק ואני אטבע. ואז הזכרתי לעצמי שזה חלום ושאני לא יכולה באמת לטבוע והמשכתי לשחות. חוץ מזה מחלום צלול אחד לשני גם יכולת השליטה גוברת. למשל אני בהתחלה, כשהתחלתי לחלום חלומות צלולים לא הצלחתי בכלל לעבור דרך קירות, למרות שידעתי שהקירות לא אמיתיים. אחר כך כשלא הצלחתי, הפכתי אותם לקלקר במחשבה ואז שברתי אותם כדי לעבור דרכם. יותר מאוחר (כמו שמתואר בחלום שחלמתי גם הלילה) הצלחתי בקלות לעבור דרך קירות. בכלל, אחד הדברים הכיפיים בחלומות צלולים זה להציב לעצמנו אתגרים ולעבור אותם, זה נותן גם את ההשראה והחשק להמשיך לתרגל חלומות צלולים. אותו דבר גם לגבי פחד, פשוט להזכיר לעצמנו כל הזמן שאנחנו בחלום וששום דבר רע לא יכול לקרות באמת.

silverhawk

New member
../images/Emo45.gif

נוסף על כך, שימוש קבוע בבדיקות מציאות לאורך החלום יעזור לך לזכור את העובדה כי את חולמת וימנע (או לפחות יפחית) פחדים כאלו. ואגב, נשיכת השפה אינה דרך טובה להתעורר... למעשה, היא יכולה לגרום בדיוק את ההפך...

למעלה