אני מגיבה..... ../images/Emo39.gif
"1. כן אני יכולה לחפש במקביל אבל אני מודה שאני לא עושה את זה ברצינות ואני חושבת שזה בגלל שזה ככ מפחיד אותי. כמו "לצאת לעולם הגדול" שאני בקלות יכולה ללכת בו לאיבוד ולא למצוא את מקומי. בקיצור - פחד לעזוב דבר נוח. גם עצלנות." נסי לעבוד עכשיו אפילו רק למשך דקה על להעריך את עצמך ואת היכולות שלך. כמו כן, עבדי על לשנות את הדימוי שיש לך על העולם ועל עצמך בתוכו. נסי אפילו לעשות שינוי קטן בדימוי הזה.
"2. זו בעצם ה-שאלה ואין לי תשובה ברורה עליה. מה שאני כן יכולה לדעת זה שהיכולות שלי לא ממוצות ואני אף משועממת... יש לי תואר ראשון במדעי החברה והרוח כך שזה תחום מאוד מעומעם שהאפשרויות בו הן רבות אבל לא מוגדרות." נסי להקדיש 2 דקות לחשיבה במה את רוצה לעבוד. אפילו תמדדי עם השעון. נסי ששתי הדקות יוקדשו לחשיבה על הנושא, ולא למחשבות בנושאים אחרים.
"3. התחביבים אצלי מסתכמים בדברים שקשה לעשות איתם משהו כלכלי.. ספורט (אי אפשר לעבוד בזה, אני לא ברמת הדרכה),טיולים (נו, באמת) , אמנות (אני עושה תכשיטים, בעיקר לעצמי ולחברים), לקרוא (לא נחשב), + יש לי ידע רב בתחומים רבים אך באף אחד מהם אני לא מתמחה. אני די בטוחה שיש אפשרויות שאני יכולה לבדוק, אני פשוט קופאת - זה מפחיד אותי ומבלבל ואני שונאת את מצב ה"חיפוש" הזה, שמעייף ומדכא ומסכמת את הכל בלא לעשות כלום!" דברים שגורמים לנו הנאה ושקלים לנו לעשייה + עשיית כסף זה לא דברים סותרים. המצב הרצוי (לדעתי) והנכון הוא לתרום לאחרים בעזרת משהו שאנו נהנים ממנו, ומקבלים עליו תמורה שמתבטאת גם בכסף. לתרום לאחרים = למשל, לעבוד בבנק, לתת שירותי מזכירות, לרקוד בלהקה, להדריך, לכתוב ביקורות על ספרים, לעבוד בקולנוע, להנחות טיולים וכו' וכו'. נסי לא להיצמד רק לאפשרויות שאת מכירה שאחרים עשו או ששמעת עליהן. אם תעשי ספורט לעצמך פעמיים בשבוע, ושני אנשים ירצו להצטרף ולשלם על זה... יתאים לך או לא? (יש למשל אנשים שמרגישים שצריכים עוד אנשים, בשביל לעשות ספורט) יש לך כל מיני דברים שאת אוהבת לעשות. תאמיני או לא, אך זה אפשרי לגרום לאחד מהדברים שאת אוהבת להיות לרווחי וגם לועלת עבור אנשים אחרים. בכל אופן, אם זה רחוק מידי, יש עבודות שאת יכולה לעשות שנוגעות בתחביבים שלך. למשל - מקום שמארגן טיולים עבור אחרים ולעבוד שם באחת המשרות, לעבוד בחנות ספרים, ועוד.
ועכשיו המלצה אחרונה - שני את האופן שבו את מדמיינת את חיפוש העבודה. תדמייני שזה נעים, או מביא אנרגיה או כל דבר אחר. לא בקטע של לשקר לעצמך, אלא מתוך הבנה שזה יכול לקחת ככה, ולהפסיק להשתמש בדמיון לרעה בכל מה שקשור בחיפוש העבודה....