פחד

kung fu

New member
פחד ../images/Emo5.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo9.gif

מה גורם לך לפחד לשנות את החיים שלך? מה מעכב אותך?? מה??

האמת

שאני לא מפחדת משינויים ואני יודעת שאני זקוקה להם מדי פעם, כדי להרגיש התרעננות, חידוש. אבל בתחום הנפש, לקח לי המון זמן להפנים שאני צריכה שינויים, שנים על גבי שנים של סבל. אני חושבת שהפחד היה מההליכה לקראת משהו חדש, לא מוכר, משהו שאולי לא יתאים לי, הפחד מלהתחיל להתמודד.

mikko1

New member
לדעתי, הדבר שמעכב אותי הוא חוסר

יכולת לחזות את העתיד. הפחד מהלא נודע, הוא זה שמונע ממני לעשות שינויים דרסטיים בחיים.

kung fu

New member
כן, פחד נפוץ אצל הרבה ../images/Emo141.gif

(הפחד מהלא נודע)

גם אצלי הפחד מהעתיד המעורפל

עצר שינויים והתקדמויות, אבל מהרגע שהבנתי שזה מה שמונע בעדי להתפתח ולהתקדם עבדתי על עצמי בשביל לשנות את הפחד, או את התגובות לו ולהתגבר עליו.

nehud

New member
עבורי הפחד לשנות = חוסר אמון בחיים

כאשר קיים חוסר אמון בתהליך החיים (שינוי מתמיד ואין-סופי של בריאה חדשה)אנו (אני) מבקש להאחז במוכר ובידוע (כולל בקשות חיזוי) כלומר בעבר. באהבה אהוד

אורלי_ל

New member
../images/Emo3.gif

קודם כל זה הפחד לאבד את מה שיש. ויש גם גורם העצלנות...

נובע מחוסר הערכה עצמית מספקת

לדעתי הפחד נובע במידה רבה מחוסר אמונה והערכת עצמנו. אנחנו לא מאמינים בעצמנו מספיק ולכן מפחדים שלא נוכל להתמודד עם השינויים החדשים.

kung fu

New member
מנסיוני זה נכון,

אבל ראיתי גם פחדים שנובעים לאו דווקא מחוסר אמון. אני חושבת שהם לא היו קשורים לחוסר אמון.

rzkn1

New member
פחד לעזוב

אני רוצה לתת דוגמא: כבר די הרבה זמן אני חושבת לעזוב את העבודה. אני לא עושה את זה למרות שעכשיו כבר נהייה לי דיי מגעיל שם. אני פשוט מתה מפחד. ואז מתחילה עם התירוצים - שבעצם זאת עבודה נוחה וזה בעצם כסף לא רע.. ויש אנשים שבכלל אין להם עבודה אז שאני אגיד תודה! כלמיני כאלה... תירוצים אולי? בשורה התחתונה אין לי את הכוח לקום ולעזוב למרות שלא טוב לי שם. וזה כבר הרבה זמן. אני חושבת שזה מעכב אותי באיזו שהיא צורה אבל אין לי מושג מה יהיה אח"כ, במה אני כן אעבוד, מה יהיה? מה יהיה?!

kung fu

New member
זה באמת עניין של אמון.

כי אם היה לך אמון בעצמך היית יודעת שתמצאי עבודה אחרת. (לא המלצתי לעזוב את העבודה או משהו כזה כרגע. אני רוצה להבהיר זאת) 3 שאלות: 1. את יכולה לחפש עבודה במקביל? 2. במה באמת היית רוצה לעבוד? 3. צייני תחביבים שיש לך שאת נהנית לעשותא ותם, או דברים שקל לך לעשות אותם, או שאת עושה באופן טבעי.

rzkn1

New member
תשובות:

1. כן אני יכולה לחפש במקביל אבל אני מודה שאני לא עושה את זה ברצינות ואני חושבת שזה בגלל שזה ככ מפחיד אותי. כמו "לצאת לעולם הגדול" שאני בקלות יכולה ללכת בו לאיבוד ולא למצוא את מקומי. בקיצור - פחד לעזוב דבר נוח. גם עצלנות. 2. זו בעצם ה-שאלה ואין לי תשובה ברורה עליה. מה שאני כן יכולה לדעת זה שהיכולות שלי לא ממוצות ואני אף משועממת... יש לי תואר ראשון במדעי החברה והרוח כך שזה תחום מאוד מעומעם שהאפשרויות בו הן רבות אבל לא מוגדרות. 3. התחביבים אצלי מסתכמים בדברים שקשה לעשות איתם משהו כלכלי.. ספורט (אי אפשר לעבוד בזה, אני לא ברמת הדרכה),טיולים (נו, באמת) , אמנות (אני עושה תכשיטים, בעיקר לעצמי ולחברים), לקרוא (לא נחשב), + יש לי ידע רב בתחומים רבים אך באף אחד מהם אני לא מתמחה. אני די בטוחה שיש אפשרויות שאני יכולה לבדוק, אני פשוט קופאת - זה מפחיד אותי ומבלבל ואני שונאת את מצב ה"חיפוש" הזה, שמעייף ומדכא ומסכמת את הכל בלא לעשות כלום!

kung fu

New member
הי יקירה ../images/Emo24.gif אגיב על ההודעה

הזאת בהמשך היום או מחר

kung fu

New member
אני מגיבה..... ../images/Emo39.gif

"1. כן אני יכולה לחפש במקביל אבל אני מודה שאני לא עושה את זה ברצינות ואני חושבת שזה בגלל שזה ככ מפחיד אותי. כמו "לצאת לעולם הגדול" שאני בקלות יכולה ללכת בו לאיבוד ולא למצוא את מקומי. בקיצור - פחד לעזוב דבר נוח. גם עצלנות." נסי לעבוד עכשיו אפילו רק למשך דקה על להעריך את עצמך ואת היכולות שלך. כמו כן, עבדי על לשנות את הדימוי שיש לך על העולם ועל עצמך בתוכו. נסי אפילו לעשות שינוי קטן בדימוי הזה. "2. זו בעצם ה-שאלה ואין לי תשובה ברורה עליה. מה שאני כן יכולה לדעת זה שהיכולות שלי לא ממוצות ואני אף משועממת... יש לי תואר ראשון במדעי החברה והרוח כך שזה תחום מאוד מעומעם שהאפשרויות בו הן רבות אבל לא מוגדרות." נסי להקדיש 2 דקות לחשיבה במה את רוצה לעבוד. אפילו תמדדי עם השעון. נסי ששתי הדקות יוקדשו לחשיבה על הנושא, ולא למחשבות בנושאים אחרים. "3. התחביבים אצלי מסתכמים בדברים שקשה לעשות איתם משהו כלכלי.. ספורט (אי אפשר לעבוד בזה, אני לא ברמת הדרכה),טיולים (נו, באמת) , אמנות (אני עושה תכשיטים, בעיקר לעצמי ולחברים), לקרוא (לא נחשב), + יש לי ידע רב בתחומים רבים אך באף אחד מהם אני לא מתמחה. אני די בטוחה שיש אפשרויות שאני יכולה לבדוק, אני פשוט קופאת - זה מפחיד אותי ומבלבל ואני שונאת את מצב ה"חיפוש" הזה, שמעייף ומדכא ומסכמת את הכל בלא לעשות כלום!" דברים שגורמים לנו הנאה ושקלים לנו לעשייה + עשיית כסף זה לא דברים סותרים. המצב הרצוי (לדעתי) והנכון הוא לתרום לאחרים בעזרת משהו שאנו נהנים ממנו, ומקבלים עליו תמורה שמתבטאת גם בכסף. לתרום לאחרים = למשל, לעבוד בבנק, לתת שירותי מזכירות, לרקוד בלהקה, להדריך, לכתוב ביקורות על ספרים, לעבוד בקולנוע, להנחות טיולים וכו' וכו'. נסי לא להיצמד רק לאפשרויות שאת מכירה שאחרים עשו או ששמעת עליהן. אם תעשי ספורט לעצמך פעמיים בשבוע, ושני אנשים ירצו להצטרף ולשלם על זה... יתאים לך או לא? (יש למשל אנשים שמרגישים שצריכים עוד אנשים, בשביל לעשות ספורט) יש לך כל מיני דברים שאת אוהבת לעשות. תאמיני או לא, אך זה אפשרי לגרום לאחד מהדברים שאת אוהבת להיות לרווחי וגם לועלת עבור אנשים אחרים. בכל אופן, אם זה רחוק מידי, יש עבודות שאת יכולה לעשות שנוגעות בתחביבים שלך. למשל - מקום שמארגן טיולים עבור אחרים ולעבוד שם באחת המשרות, לעבוד בחנות ספרים, ועוד.
ועכשיו המלצה אחרונה - שני את האופן שבו את מדמיינת את חיפוש העבודה. תדמייני שזה נעים, או מביא אנרגיה או כל דבר אחר. לא בקטע של לשקר לעצמך, אלא מתוך הבנה שזה יכול לקחת ככה, ולהפסיק להשתמש בדמיון לרעה בכל מה שקשור בחיפוש העבודה....

rzkn1

New member
תודה!

אני אעבוד עם כל התרגילים שציינת ובעיקר על האומץ באמת להגשים. זה נשמע כ"כ קל כשאת מדברת על זה... ושוב תודה!

rzkn1

New member
אה.. ובקשר לאמון

אני מסכימה לגמרי. בעבר היתה לי בעיה חמורה של אמון (בחיים בכלל ובעצמי בפרט) ואני עובדת קשה על עצמי בעניין הזה בכל התחומים, דיי בהצלחה אני חייבת לציין. עכשיו הרבה יותר טוב. בתחום של עבודה עדיין יש לי עכבות. בעבר היתה לי תקופה ארוכה שלא מצאתי עבודה, זה אולי יצר אצלי את הפחד. חוצמזה לא מספיק "עבודה אחרת" , משהו שאני אעשה בלית ברירה ואהיה אומללה בו.

למעלה