פחד

פחד ../images/Emo122.gif

דיברנו עליו הרבה בזמן האחרון וכעת בשיטוטי ברשת מצאתי כתבה נפלאה בעיני של ד"ר אורי בר. "האם חוויתם קשרים אשר לא נתממשו בגלל שאחד הצדדים לא אפשר לעצמו לאהוב? האם בהתפכחות שלאחר מכן למדתם לזהות כי אלה אשר סרבו לאהוב אתכם,פשוט פחדו מכך? " אני קראתי אותה בשקיקה .

באמת כתבה נפלאה שווה לקרוא

חלק גדול מאתנו חווה את אותן התחושות (מצטערת אפילו שדדתי לך אותה)

ophra

New member
אכן....../images/Emo45.gif

כתבה שנוגעת באמת. באופן די מדויק (אם כי לא ממצה לטעמי...
) ועכשיו שאלה:
מה עושים (היפוטתית...
) אם יש מישהו שאומר את זה (על עצמו) פחות או יותר במילים מפורשות...
הרי אני מסכימה עם האמירה שם שאין טעם לנסות לשנות אפ´חד... זה לא עובד. מצד שני..... טוב די. אני יודעת. לא רוצה שתענו לי!
עפ
(שולחת בכל מקרה...)

עפרה

אם הוא אומר את זה על עצמו זה כבר טוב כי הוא מודע לפחד הזה. אחר כך השאלה אם הוא רוצה להשתחרר ממנו? אם כן והוא באמת שווה את המאמץ אז אפשר להסתכל ביחד לפחד בעיניים ולגרש אותו,אבל זה דורש הרבה בשלות ורצון, יחד עם תקשורת מאוד מאוד פתוחה... אם לא אז חבל"ז (דפקא לך עניתי )

מצוטטת

New member
מצטערת הפעם לא מסכימה איתך!!!

מפחד לא!!! משתחררים. זו תחושה (רגש) שיש לו קיום כחלק מקיומנו, וכך צריך להיות. ולדעתי..... גם לא לא מדוייק לומר לגרש אותו ..... אולי הכוונה......ללמוד לחיות עם קיומו כחלק מאיתנו..... כקטליזטור ולא כבלם!!!. ** ככה על קצה המזלג... (נו מה...
להתערטל ככה פעמיים באותו שבוע)

זה בסדר גם לא להסכים איתי ../images/Emo3.gif

העיקר שאני מסכימה איתי
איני יודעת איך את קובעת שלא ניתן להשתחרר מהפחד כיוון שמכירה גם בי וגם באחרים שקרובים לי חלקים שפחדו ושוחררו פחד הוא תחושה בריאה כשהוא נמצא שם כדי להגן עלינו ולא כדי לשתק אותנו מעשיה... וכן בטח ששתערטלי מה? לא מגיע לנו

מצוטטת

New member
זאת השעה כנראה...אוחתי

ציטוט:........כקטליזטור...... ולא ..... כבלם......(במילותיך אם הבינותי מפעת השעה.....פירושו כדי להגן......) מכאן אפשר באמת להמשיך... בוינא ראית באיזו מהירות מגיעים כאן לקונסנזוס - לא יאומן ועוד אומרים......שנשים לא מסתדרות. טוב עכשיו ברצינות.....רגע זה לא כל כך פשוט (מבלי להתלפלמס) לתת לזה ביטוי במציאות, כפי שאנו כאן מנהלות את השיחה. ואת יודעת מה...... בואי אומר לך כך בקטנה..... בזכות הבנת פחדי...וקבלתם... קל לי בשלב זה שבו אני נמצאת (עם המודעות) ועם הקבלה אותם... להתמודד טוב יותר...אז נכון , איני משוחררת לחלוטין מהם אולם הם אינם כובלים אותי, או מנהלים אותי אלא הפוך.....אני בזכות המודעות מצליחה לווסת אותם. טוב נראה שלא ממש הצלחתי לחדד ת´נושא... מבטיחה להביא עוד... נפנה ת´במה בינתיים לאחרים.

אני חושבת

שבעבורי חידדת האמיני לי יקירה אם רק כולם היו לומדים להקשיב, לומדים להיות פתוחים לדבריו של האחר גם אם לא מסכימים איתו היינו בקונצנזוס תמידי...

ואגב עפרה יקירתי

את הרי יודעת שאנחנו כאן יכולים להמשיך אותה עד שנמצא... אז את מוזמנת

r e d head

New member
אה...אם כך הבנתי...רק ש....

אני מיציתי את הנושא המוזכר בכתבה במציאות ומיציתי אותו עד תום!! no more!!

ophra

New member
נמצה יקירה. עם "ה"

(בגלל זה גם אני לא הבנתי בהתחלה...)
לילה טוב! עפ

r e d head

New member
חחחה....עכשיו קלטתי למה לא הבנתי

חשבתי שנמשיך כאן עד שנמצא אהבה

טוב טעות,טעינו ,טועים ../images/Emo6.gif

אני הולכת להתבייש לי בפינה
תודה על התיקון עפרה

עוף כנף

New member
פחד..

(קודם כל שלום לכולם,
אחרי חופשה-עבודה בחו"ל וחזרה למסגרת בעומס יתר..) האם חוויתם..? כתבה כל כך "משקפת" כן. ולא נעים לומר, דווקא אני הייתי זו שהאטה ולאט לאט גרמה לעצירה. לא שאני לא אוהבת להתאהב. זה דווקא החלק הקל יותר. אוהבת את ההתאהבות, ואת ההתרגשות, אבל למרות הכל (קוראת ומפנימה אתכם לאט לאט, ואני יודעת שגם שלב זה יעבור) עדיין נותר איזה שהוא פחד מפגיעה, פחד משקר.

ברוכה השבה ../images/Emo39.gif

בבדאי שבטח שחווינו... מפנימים יקירה ,לאט לאט,אם רוצים בו בשינוי אז הוא מגיע בסופו של עניין בהצלחה

שודדת....../images/Emo58.gif../images/Emo121.gif

גנבת לי את המילים המדוייקות כל כך לתחושות עכשויות אוהבת את ההתאהבות אוהבת את האהבה אך קיים הפחד חוסר אמון פחד משקר, פחד מפגיעה (מעתיקנית שכמותי) כמו גם פחד משגיאה.... וגם פחד מלהגיע לשעמום.... איזה כיף לשמוע שגם זה עובר....

למעלה