פחד קיומי

אדיסו

New member
פחד קיומי

אינני יכול להיות בטוח שלא אקלע באיזשהוא זמן אי שם בעתיד למצב שבו אסבול ייסורים בלתי מתקבלים בעליל על הדעת בנוראותם, ופחד זה מטריד ומייסר אותי ביותר.

למה???

New member
אל תדאג

באותה מדה יכול להיות שגם תמות עד אז (מחר, מחרתיים עוד שעה, יכול להיות שאתה כבר מת...) ואז כל הייסורים ייחסכו ממך.

ל נ צ ח

New member
ואז יבואו הם ייסורי המוות הנוראיים.

מזה כנראה עיקר יראתו כך גם יראתי ידידתי היקרה. אך לעומתו אני שולט מצויין על עצמי מהפחד מהנורא.. על שכאלה ייסורי השאול האכזרים אומר דוד המלך: *ספר תהילים כג* (ד) גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי שבטך ומשענתך המה ינחמני: *ספר ישעיה לח* (ט) מכתב לחזקיהו מלך יהודה בחלתו ויחי מחליו: (י) אני אמרתי בדמי ימי אלכה בשערי שאול פקדתי יתר שנותי: (יא) אמרתי לא אראה יה יה בארץ החיים לא אביט אדם עוד עם יושבי חדל: (יב) דורי נסע ונגלה מני כאהל רעי קפדתי כארג חיי מדלה יבצעני מיום עד לילה תשלימני: (יג) שויתי עד בקר כארי כן ישבר כל עצמותי מיום עד לילה תשלימני: (יד) כסוס עגור כן אצפצף אהגה כיונה דלו עיני למרום אדני עשקה לי ערבני: (טו) מה אדבר ואמר לי והוא עשה אדדה כל שנותי על מר נפשי:

ל נ צ ח

New member
ירצו או לא ירצו כולם יקבלו את זאת:

רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' תקום. כשנולדים אליו העולם כבר נוהג כמנהגו וכך הוא כדרכו ינהג לפי רצון מנהיגו שמחכמתו הכבירה, כך ולא אחרת ברא אותו דרך תוכניתו המושלמת התמידית, תוכנית של צדק, חסד,דין,ורחמים-גדולים לכל הנשמה. הוא השופט את כל הארץ הוא יעשה משפט! ממנו הדין ממנו הישועה! וממנו החוכמה לאדם בכדי שגם יבינו ובזמנים האלה ש: אדם מסמל את כלל האדם, וחווה מסמלת חווית האדם 22/6/2001 23:15 לנצח [email protected] ----------------------- תשובות לעידנים על הגנום האנושי גן-עדן או גיהינום? 11/1/2000 23:55 לנצח ----------------------- (א) גן עדן = העולם הזה (ראה אור-חדש). (ב) עץ הדעת = הידע הנלמד (ג) עץ החיים = הידע האסור! (האנושות לקראת חציית קו גבול המותר). (ד) השמועות עליו והופעתו הפומבית והמדהימה של המשיח- המבשר (ה) התגלות השם בעולם זמני מלך-המשיח וכל המשתמע מכך! (ו) כשהאדם ידע יותר מדי(מגדל בבל) ויסכן בזה תוכנית האל = החורבן! (ז) הסתר פניו של האל (ח)גיהינום לאנושות מחורבן העולם. (ט) כולם בפנים. בשאול הנוראות! בגהינום כל אחד משלם על עוונותיו, החשבון נורא ומתמשך כנצח. (י) גמר החשבון. בחסד וברחמים גדולים שלו אלוהים-אדירים הבורא השמים והארץ וכל, ישלח לנו את משיחו משיח-אלוהים המשיח הגואל שימלא בקפידה את הציווי כלפיו של אדונו אלוהי-ישראל האלוהים. - זאת תהיה עת תחיית המתים בה יושיע מהתופת את כל-הנשמה לארץ החיים היא הארץ המובטחת. הוא העולם החדש! והוא העולם הנברא החדש, כמנהג הקודם-לו, וכמוהם שהיו לפניו, כמנהגו ינהג! שבת-שלום * _____ * ל נ צ ח * _____ *

ל נ צ ח

New member
חושבת'צמך לחכם מהגאון מווילנה אה ?

שלא להזכיר את חכמי היהדות חז"ל בכל הזמנים. תתבייש לך "חכם גדול" ואם לא אז מצידי תמשיך ללגלג ולהנות מהבורות שמגישושיך בקירותיה החלקלקים של אי-הידיעה ואי-הוודאות מהספק העלוב הוא אלילך לפחות נותן הוא לך ולמאמינים שכמותך איזושהי תקווה. ביי ביי "חכם"
~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

סיטרא

New member
מה ???

משפשף עיניים בתדהמה... גם פה יש מחב"תים ? כבר חשבתי שמצאתי פורום חביב אחד ללא נגזות ותולדות שלהם, התבדיתי, כמה חבל ...

ל נ צ ח

New member
אמנון יצחק ../images/Emo98.gif

וזו תמונה מהאתר שלו נ.ב מה שיוצא מפיו כך כבתמונה זה הופיע באתר שלו "הצדיק"

ל נ צ ח

New member
מחב"תים??אסור לי לומר משהו בזכותם?

אלה הדברים שנאמרים עליהם הדתיים מאלוהים נאמרו אותם הצגתי פעמים מספר בפורומים השונים וכעת לכם זה הקובץ שכבר כמה שנים טובות אותו כתבתי: - ירא השם כמוני אין הוא אדם דתי כמוהם שמצוותם מלמדה וכך אומר אלוהים על שכאלה הדתיים החושבים שכרטיס גן-עדן שכולו-טוב מובטח להם-לכמוהם בלבד שומרי מצוות-הדתיים, וזה בעיקר (ולפי שיקול-דעתם המוטעה) בקשר ההדוק שלהם מדבקותם בקיום מצוותם המבטיח להם כרטיס לגן-עדן ולא חלילה לגהינום וזה בזכות אמונתם העיוורת במצוותם הבאה להושיעם מהנוראות ששם, והיא מרוב דבקותם-בה (בקיום מצוותם) באה על חשבון יושרם ויראתם את השם המתבטאת קודם-כל בדבקותם בהרגליהם הקיצונים,ורק לאחר מכן בעניין הבנת ויחס של יראת-אמת לאלוהים וכל-זה כאמור מראה לנו שגם הם תועי-דרך וכי יראתם את השם לא אמיתית כי היא יראת מצוות אנשים מלמדה. והנה, הכתוב בשפת הקודש בתנ"ך וראה מי אומר להם-זאת: ספר ישעיה פרק כט (יג) ויאמר אדני יען כי נגש העם הזה בפיו ובשפתיו כבדוני ולבו רחק ממני ותהי יראתם אתי מצות אנשים מלמדה: (יד) לכן הנני יוסף להפליא את העם הזה הפלא ופלא ואבדה חכמת חכמיו ובינת נבניו תסתתר: (טו) הוי המעמיקים מיהוה לסתר עצה והיה במחשך מעשיהם ויאמרו מי ראנו ומי ידענו: (טז) הפככם אם כחמר היצר יחשב כי יאמר מעשה לעשהו לא עשני ויצר אמר ליצרו לא הבין: (יז) הלא עוד מעט מזער ושב לבנון לכרמל והכרמל ליער יחשב: (יח) ושמעו ביום ההוא החרשים דברי ספר ומאפל ומחשך עיני עורים תראינה: (יט) ויספו ענוים ביהוה שמחה ואביוני אדם בקדוש ישראל יגילו: (כ) כי אפס עריץ וכלה לץ ונכרתו כל שקדי און: (כא) מחטיאי אדם בדבר ולמוכיח בשער יקשון ויטו בתהו צדיק: (כב) לכן כה אמר יהוה אל בית יעקב אשר פדה את אברהם לא עתה יבוש יעקב ולא עתה פניו יחורו: (כג) כי בראתו ילדיו מעשה ידי בקרבו יקדישו שמי והקדישו את קדוש יעקב ואת אלהי ישראל יעריצו: (כד) וידעו תעי רוח בינה ורוגנים ילמדו לקח: . . . * . . . |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s|

למה???

New member
אבל...

טוב, אני בטח לא מספיק מבינה מכדי להבין(...) אבל כמדומני שחלק מהמשפטים לא כ"כ קשורים למה שניסת להעביר (ש"הצדיקים" בעצם יראים מהמצוות ולא יראים מה' עצמו) אלכס...

ל נ צ ח

New member
נו,אז אסור לי גם לומר משהו בגנותם?

אם לזכותם
ואם לגנותם
באותה ההזדמנות למה שלא אדבר גם קצת על עצמי?
ולכן הנה אני מציג ובפעם הראשונה כאן מקובץ נוסף ששמרתי כתבתי אותו לפני שנים והוא הוצג בפורומים אחרים על שכזה הנושא:: - אני לא אדם דתי מאוד, אלא אדם ירא ואוהב השם מאוד אינני חלילה מזלזל ב"מצוות מלמדה" של הדתיים, למרות שאני יודע כמה חיוניות מצוותם לשמר את העם היהודי ודרכם (גם דרך דתות מונותיסטיות אחרות) להעביר לתודעת כולם את הכללים האלוהיים (ולא משנה אם יאמינו או לא) המונים יאמינו ומהם יש מיליונים שיחזרו בתשובה ואחרים לא, ויהיו כאלה בעדם או נגדם וכאלה וכאלה וזאת כדי שהעולם כמנהגו ינהג לקראת התגלות השם. ולחדד את תשובתי בקשר אלי אישית, אומר לך שאני התעמקתי כה הרבה בסתומות והעמוקות של דברי אלוהים בתנ"ך ברזי סוד החיים המוות והאחרי, עד כדי כך שאני פשוט * יודע * שאני לא מאמץ דרכי המצוות מלמדה של הדתיים, אלא נוהג כדרכי ביראת ואהבת השם עד בלי די. שבת שלום: |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s|

tovaarditi

New member
Dont Worry

Dont worry about the world comming to an end today, its already tommorrow in Australia...

למעלה