פחד קטן מרכיבה

bazmaster

New member
פחד קטן מרכיבה

שלום, אני כמה ימים לפני רשיון לאופנוע(50 סמ"ק), אני מאוד אוהב אופנועים ורכיבה... אבל אני קורא פה בפורום סיפורים מאוד מפחידים על זה שאי אפשר לרכוב בלי לעשות תאונה-או לפחות כזה רושם הסיפורים האלה נותנים. עכשיו-אבא שלי רוכב כבר כמה שנים, די הרבה, אבל הוא רוכב על אופנוע גדול שמושך המון תשומת לב(וירגו 500-המון ניקלים) ועל מה אני ארכב? קטנוע 50? לא נראה לי שנהגים ממש ישימו לב לקטנוע קטן, וזה מה שקצת מפחיד אותי. לדוגמא:פעם אבא שלי הרכיב אותי, אז רצינו להכנס לתחנת דלק,ומולנו (צומת)בא אוטובוס גדול(לא מהנמוכים) שלא שם לב אלינו, והתחיל לנסוע, כשאנחנו היינו בתוך הצומת, ושם אותנו בצורה שאנחנו עומדים במהונך על הנתיב השלישי, אבא שלי מהר עלה על המדרכה והצליח להתחמק(כמובן שהנהג האוטובוס לא עצר לבדוק שהכל בסדר). אז אני צריך שמישהו פה פשוט יגיד לי מה באמת המצב על הכבישים, או שאני סדר חושש מהרכיבה, מכיוון שלא הייתי רוצה לוותר על זה בקלות, וכל הסיפורים פה די גורמים לי לחשוב שנית על הרשיון,כמו הסיפור שפה בדף הראשון, שעף טרנו על אופנוע, ואחד שכמעט עפה עליו דלת, ואחד שבחורה באוטו ישן כמעט גילחה אותו. תודה

bazmaster

New member
עוד דבר קטן

אינ מקווה שהשירשור הזה יתפתח שיתן תשובות בהמשך לעוד כמה(אני מניח שיש) שחוששים כמוני.

memphis

New member
תגובה

דבר ראשון, לא כל רוכב אופנוע חייב להידרס ע"י נהגים, אבל זה קורה לכולם מתישהו. דבר שני, אם אתה מפחד לעלות על אופנוע אז אל תעלה (גם קטנוע). דבר שלישי, אתה יכול להתמודד עם מצבים כאלה.

Shlomi TC

New member
הפחד הוא זה שמשאיר את הרוכב בחיים

אם לא תפחד - סביר להניח שגם לא תעשה יותר מדי דברים בחייך אחרי שתוציא רשיון. אסור לרכוב במצב נטול פחד, אבל גם לא לפחד ולחיות בפרנויה שכל שנייה נהג יירצה להכנס בך (למרות שיש כאלה שסבורים כך). גם אני חששתי לפני שהוצאתי רשיון, אבל הבנתי שהפחד מתמתן ובעצם עוזר לך להמנע ממצבים קיצוניים כמו אלה שתארת. עם הזמן אתה תראה שאתה מרגיש יותר בטחון על האופנוע ומבין את הראש של נהג הפחית (המכונית) שלא שם לב אליך יותר מדי. כתוצאה מכך, אתה תדע לתכנן את הרכיבה שלך בהתאם לסיטואציות השונות ולהמנע ממקרים לא נעימים. ואם אתה מחפש את האמת - המצב בכבישים לא מזהיר. הן מבחינת המצב הפיזי של הכבישים והן מבחינת הנוהגים/נוהגות עליהם. לכן צריך לרכוב עם שבע עיניים פקוחות, לא להתפרע ולרכוב עם ציוד מגן (המינימום המומלץ הוא מעיל ממוגן, כפפות ממוגנות, נעליים גבוהות וקסדה שלמה ורכוסה - כל אלה גם בקיץ!).

bazmaster

New member
תודה לשלושתיכם../images/Emo127.gif!!

אז כנראה שאני מוציא רשיון אגב, כמה אמור לעלות לי ציוד המיגון?קסדה כבר יש

erezb1

New member
כל יום על האופנוע

מלווה במחשבות מפחידות. זה לא אומר שלא נרכב. אני לדוגמא רוכב הרבה פעמים התחושה שכל רגע יכול להיות קריטי, בכל רגע יכול להגמר השיר בשבילי. העירנות חשובה לא פחות מהנסיון בהרבה מהסיטואציות. אני מסתכל לתוך הרכב שלצידי לראות עם מי אני מתמודד ומה הוא עושה בנוסף לנהיגה. אני מסתכל על גלגלי הרכב שנוסע לפני, לראות עם הנהג מתלבט אם לעבור נתיב (נהגים בארץ לא ממש החלטיים), מחפש שינויים מסביבי. בודק את שולי הכביש (משטרות, אופניים או סתם תמהוניים). הקיצר, לרכב זה הרבה יותר מגז וברקס. אני לא רואה את עצמי בלי אופנוע, אך מצד שני נוהג כאחד שמודע לסכנות מסביב. ברור שלא הכל תלוי בך, אבל עם הזמן תדע לזהות מצבים ולתת פתרון עוד לפני שהסיטואציה תופסת אותך עם המכנסיים למטה. ארז

למעלה