פחד מרכיבה

גוגי17

New member
פחד מרכיבה

בכיתה ד-ה-וחלק מכיתה ו רכבתי על סוסים,וזה עשה לי הכי טוב בעולם. בכיתה ו' נפלתי נפילה ממש קשה וריסקתי לעצמי את המרפק, למרות זאת המשכתי לרכב אחרי 4 חודשים בערך נפלתי שוב ,אבל לא הסכמתי לעלות בחזרה על הסוס מה שגרם לי פשוט לפחד מכול סוס ובעצם לפרוש היום אני בכיתה י' חזרתי לרכב לפני שנה ונהניתי מכול רגע אבל פתאום לאחרונה תקף אותי הפחד הזה מחדש אני יכולה פשוט באמצע שיעור לקפוא ולהחליט שאני לא עושה יותר כלום.(אני נלחצת מכול פיפס שהסוס עושה למרות שאני יודעת שאני יכולה להתמודד עם זה) וזה מתסכל אותי כי אני כן אוהבת סוסים וכן יש לי נתונים ורצון להיות רוכבת טובה ואני ממש לא רוצה לפרוש שוב.. מישהו יודע איך מתמודדים לעזאזל עם הפחד המטופש הזה ?!?!

עדימ

New member
אני רואה שאת מהדרום...

איפה את רוכבת אם יורשה לי? הייתי מציעה לך לדבר עם המאמן/נת שלך על העניין.... לדעתי במקרה כזה הכי טוב זה לחזור אחורה לעחלות על סוס שקט שידוע בהיותו ככזה ומשרה בטחון וכן להיות על לונג' המדריך מוליך אותך מסביבו במעגל עם חבל ארוך זה להתחלה יכול להקנות בטחון בהצלחה!

גוגי17

New member
תודה על התגובה

האמת שאני רוכבת בקבוצה ככה שאין לי יותר מידי יחס אישי. אצלנו המדריך לא בוחר על איזה סוס נרכב יש מישהי שאחראית על הכול - מה שיוצא אני מרוצה (אני כן חושבת שרוכב צריך להתמודד עם כול סוס אבל עדיין קשה לי) מבחינת הסוסים האמת שלא יצא לי לרכב בחווה הזאת על סוס שממש הרגשתי עליו ביטחון .יש כמה סוסים שקטים אבל הם מיועדים לילדים קטנים ואנחנו לא רוכבים עליהם בדר"כ (אני גם חושבת שאני גבוהה מידי לרכב על הסוסים האלה חח) באותו זמן שאני רוכבת יש עוד רוכבים פחות מתקדמים ונראה לי שיעדיפו לתת להם את הסוסים הפחות "בעייתיים".. כניראה שאעבור לשיעורים פרטיים למרות שהמדריך שלי לא הכי המליץ לי וגם ההורים שלי לא מרוצים(כסף כסף כסף) אבל מה יש לי לעשות..התייאשתי כבר אחרי שנה שהכול היה בסדר פתאום זה נפל עליי והרס לי את כול ההתקדמות
ואני רוכבת בכנות.

עדימ

New member
את יכולה להגיע לקיבוץ רביבים אומ שרחוק לך?

תעברי לפרטיים אפלו לכמה פעמצים כדי להעלות חזרה את הבטחון

dixie chick

New member
פחד הוא לא דבר מטופש בכלל

הייתי עובדת הרבה ובסבלנות על כלים להתמודדות כאשר הפחד תוקף לקחת בחשבון שזה לוקח זמן אבל לא לוותר לעצמך לא להפסיק באמצע ולא לרדת מהסוס, זה לא כשלון זאת המציאות והיא מסע.

giri

New member
היי גוגי

מסכימה עם דיקסי שהפחד לא מטופש אני בתור פחדנית גדולה יכולה לומר לך שהסוס הוא הפסיכולוג הכי טוב שיש... הוא מעמת אותך עם הפחדים שלך ולא נותן לך להתפלש בהם, אלא מחייב אותך להתמודד. אישית מה שעזר לי להתמודד עם פחדים זו התמודדות הדרגתית. לדוגמה, כשפחדתי מקפיצות, תרגול חוזר של אותו מסלול על קורות קרקע, אח"כ על קוולטים מוגבהים, אח"כ על איקסים ובסוף על מכשולים תרם לי לבטחון העצמי. כשהרגשתי שאני מאבדת שיווי משקל בטרוט ישיבה, התחלתי ממעברים בין כמה צעדים של ישיבה לקימה, עד שהצלחתי לקבל בטחון ולאט הארכתי את זמני הישיבה. כנ"ל לגבי סוסה שפרצה לי בקאנטר והפחידה אותי - אז עשיתי קטעים מאד קצרים בקאנטר, וכל פעם החזרתי אותה לטרוט, וזה גרם לי להרגע, להתרגל ולהרגיש בשליטה (כי תמיד אני יכולה לחזור לטרוט). כל הקרדיט לרעיון שייך למדריכים המצויינים שהיו לי לאורך השנים
לפעמים מדריכים לא יודעים איך לעזור לך עם פחד, כי הם עצמם לא כל כך חוו אותו. אם זה המצב אצלך והמדריך לא יכול לעזור לך, נסי להתייעץ עם עוד אנשים שחוו פחד כזה ולנסות את הטריקים שלהם.

למעלה