פחד מרופאים

פחד מרופאים

תמרי בת שנתיים ו-4 חודשים. לפני כ-4 חודשים, היא נפלה ונפתחה לה השפה כך שצריך היה לתפור אותה. כמובן שהאירוע כולו היה טראומטי עבורה (ועבורנו). מאז יש לה פחד מרופאים. אני מבינה את הפחד ומנסה לתמוך בה. מאז ביקרנו פעמיים אצל הרופא שלה, ומהרגע שנכנסנו לחדר הרופא ועד שיצאנו היא בכתה ורק רצתה ללכת. ניסינו ללכת איתה שנינו כך שמייד לאחר שבודקים אותה אחד מאיתנו יצא איתה החוצה, אבל גם זה לא היה קל כי היא חששה לנו (היתה עם אבא בחוץ, וצעקה שאמא תבוא). לפני כמה ימים אמרתי לה שאני הולכת לרופא. באמת לא חשבתי שזה יפחיד אותה. כשחזרתי היא רצה אלי ואמרה לי שפחדה שהייתי אצל הרופא. כאמור, אני מבינה את הפחד שלה, וכשצריך אני מדברת איתה, אומרת לה שאני תמיד אשמור עליה (זה קצת הרגיע אותה. לפחות כשהיינו בבית), ושאהיה איתה כל הזמן וכו. כמובן שאצל הרופא זה לא עוזר. תהיתי אולי יש לכם רעיונות איך אפשר להקל עליה?

גרא.

New member
מעשה בשני גורו,אצל בתך נוצרה התנייה שלילית

בין הרופא שלה,לבין הכאב שחוותה,בהכללה גורפת מרופא אחד לכולם.תופעה שכיחה אצל ילדים רבים שאינם אוהבים ללכת לבקור אצל רופא,הטיפול בפחדים כאלה שהם מאד שכיחים,אינו ניתן לטיפול ספציפי בגילים האלה. חשוב לעודד את הילדה לספר על הפחדים שלה ,לתת לה לצייר את מה שהיא מרגישה ,אפשרות לפרק חלק מהחרדות ובנוסף להשתמש בגישת הביבליוטראפיה (ספרוטראפיה).כלומר,לספר לה סיפור/ים על ילדה שמפחדת לללכת לרופא איך היא מתמודדת עם הפחד,וכיצד היא מתגברת עליו.זכור לי ספור,ששמו פרח מזיכרוני,על ילדה היושבת בחדר המתנה אצל רופא שניים ורועדת מפחד.לפתע היא רואה לידה אריה.זה פונה אליה ושואל אותה למה היא כל כך מפחדת והיא מסבירה שזה בגלל הרופא.אומר לה האריה,אני אכנס איתך לרופא.ואז נראה מי יפחד...והיא,נכנסת עם האריה הדימיוני שלה,כבר לא מפחדת יותר..כסיפור עם ציורים זה הרבה יותר אפקטיבי.אבל זו דרך לחזקת את הילדה בהתמודדות בפגישה עם רופא..יש סיפורים רבים מתאימים כאלה,בחנויות הספרים,או בכתביו של פרופ' אוהד כהן באנטולוגיה "להפליג עם כוכב".לא מצאתם? אפשר להיות יצירתיים ולכתוב ספור מתאים.

למעלה