פחד מסמכות

tapuzkickass

New member
פחד מסמכות

שלום, יש לי בעיה של פחד מופרז מבעלי סמכות בחיי. אני מרגיש שיש לי כבוד ויראה מוגזמים לאותם אנשים ואני מודע לגמרי לכמה שזה לא פרופורציונאלי ואני מאוד נוטה להימנע מוויכוחים איתם ובכלל. לוקח לי המון זמן לאזור אומץ לדבר עם מישהו בר סמכות (למשל הבוס שלי, מדריך שלי בקורס המפקד שלי בצבא וכו'..) וזה רק אחרי שרשמתי לי על דף טוב טוב את כל הדברים כדי שחס וחלילה אני לא אטעה או משהו. גם כשאני מדבר איתו אני מאוד כנוע ונוטה להימנע מוויכוח או מחלוקת כדי שלא ייכעס עלי או ייקבל עלי רושם לא טוב. אף פעם לא ביקשתי דברים שמגיעים לי בגלל החשש הזה שיחשבו שאני אחד שמתלונן וכתוצאה הדברים נשארו בפנים ותמיד הייתי ההוא שלא עושה בעיות ונוח לעבוד איתו. למרות שהייתי מפקד בצבא, גם שם סבלתי מאותה בעיה כלפי מפקדיי. לא הצלחתי לעמוד על שלי מולם גם בנושאים מקצועיים וגם בנושאים אישיים. בסוף אני תמיד פוחד להביע את דעתי (ואם עשיתי זאת חס וחלילה אז פחדתי לעמוד מאחוריה יותר מדי) זה מאוד מטריד אותי. מה אני יכול לעשות? תודה מראש.

tapuzkickass

New member
כשאני חושב על זה

אולי זו באמת הסיבה. יש משהו שאני יכול לעשות? ניסיתי לקבל החלטה מודעת להפסיק את זה אבל זה לא ב אמת עוזר..

goldy

New member
יש לך חלומות בעניין?

אם אתה בן 20+ סביר להניח שאביך בן 50-60. ניסיתה לדבר איתו על זה?

tapuzkickass

New member
האמת שכן ניסיתי בהרבה דרכים שונות

הוא אדם מאוד קשה לשוחח איתו וקשה לו מאוד לקבל ביקורת. אני חושב שאולי הוא - זה לא הכיוון לפתור את הבעיה אלא משהו המסעסק בשכנוע עצמי אם אפשר לקרוא לזה ככה.

goldy

New member
"מתי אני אמור *להרגיש* מבוגר?"

נתח עם עצמך את כל אחת מהסיבות שגורמות לך לפחד בלתי הגיוני: טיפה-טיפה אבל שני ליטרים.

Jאפאר

New member
tapuzkickass

אינני פסיכולוג או איש מקצוע, אני עונה לך מנסיון אישי. חרדה מבעל סמכות קיימת אצל אנשים שונים ברמות שונות. אני יודע זאת מנסיון אישי וגם משיחות עם עובדים רבים שעבדו אצלי ומשנים ארוכות של שירות צבאי כמפקד בסדיר ובמילואים. כמובן שרמת החומרה של החרדה משתנה מאדם לאדם. אני עצמי חוויתי זאת במידה מסוימת ואפילו עד היום יש לי מידה קלה של התרגשת מיוחדת בשיחה עם בעל סמכות. אצלי המצב השתפר עם השנים. ככל שצברתי נסיון וביטחון בעצמי כך החרדה הפכה להיות קטנה וחסרת משמעות. אני מעז לומר כאן את דעתי שמידה מסוימת של התרגשות מבעל סמכות היא דבר טבעי (בעיני). הדרך שאני מצאתי כדי להתגבר על כך היא להיות מוכן לפגישות. לדעת היטב את החומר ואם יש צורך לשנן מראש את מה שאני רוצה לומר או לכתוב לעצמי את הדברים ולבדוק שאכן אמרתי את הכל. ההכנה והכתיבה נתנו לי בטחון להתחיל לדבר ומשם כבר הכל קלח. בעקבות טיפול פסיכולוגי שעברתי אני מייחס את זה לכך שגדלתי בבית שבו הייתה אלימות מילולית. כילד רך מאד פחדתי מתגובתה של אמא שלי שהייתה אלימה מאד מבחינה מילולית כלפי אבא שלי והאחים הגדולים. זה גרם לי לחרדה. היום אני מבין שרציתי להיות בסדר כדי שהאלימות לא תופנה כלפי. לכן תמיד היה לי חשוב להיות ילד טוב ובסדר. זה אמנם עבד. כתבתי לך את הנקודות הללו כחומר למחשבה אוני בטוח שמנהל הפורום וודאי יענה לך תשובה מקצועית יותר. אני מאחל לך הצלחה ומאמין שאם תטפל בחרדה הזאת ותמצא שיטות להתמודד איתה היא תעלם כמעט לחלוטין. בהצלחה.

tapuzkickass

New member
תגובה

מה שכתבת באמת נתן לי נקודת פתיחה טובה ומזכיר לי את מה שאני מרגיש. כנראה שהגורמים אצלי דומים לאלה שאצלך. החלטתי לקבל טיפול מהסוג הזה כמו שגם הומלץ בהודעות קודמות. אני פחות יודע איך לגשת ולאילו גורמים מקצעויים לפנות. יש לך רעיון או המלצה?

Jאפאר

New member
לדעתי

לגבי טיפול, לא ראיתי בהודעות הקודמות המלצות לטיפול. לדעתי אתה זקוק לטיפול פסיכולוגי אולם המתן לחוות דעתו של איש מקצוע (מנהל הפורום). כאמור אצלי נשמע לי שהתופעה לא הייתה כל כך חמורה כפי שאתה מציין אבל בהחלט הייתה במידה כזאת שאני יכול להזדהות עם ההרגשה שלך. למרות זאת אני אב לילדים, יש לי קריירה מוצלחת בתפקידי ניהול ויזמות ושירתתי שנים רבות בתפקיד פיקודי משמעותי בצבא. כלומר, הבעייה לא ממש הפריעה לי להצליח. אני מציין זאת רק כדי לומר שאני (במקרה שלי שלאו דווקא מלמד על המקרה שלך) הצלחתי לתפקד היטב גם ללא טיפול. הגעתי לטיפול בגיל מבוגר בגלל בעיות אחרות ושם למדתי גם על המקור לבעייה שתיארת. לכן תזכור שאתה יכול ללכת לטיפול פסיכולוגי (זה תמיד דבר חיובי בעיני גם ללא קשר לבעייה ספציפית) וכן תזכור שיש דרכים לשפר את המצב ולצבור בטחון עצמי ואז עם הזמן זה עשוי להשתפר בהצלחה

גרא.

New member
tapuzkickass,יתכן שאתה משקף בהתנהגותך,אופי של

אישיות סמכותית,כלומר אופי של אדם המאמין במערכת חברתית סמכותית,אדם החותר לציות,לכפיפות ולקבלה כנועה של סמכות. במילים אחרות,אתה באישיותך מקבל את הסמכות אליה אתה כפוף,מקובל להניח הקשור לחינוך נוקשה מן הסתם שקבלת בילדותך. הפחד או החרדה אותה אתה מזכיר,אינה קשורה לכך בהכרח,אלא היא ביטוי אופייני למדי של חרדה חברתית.לה סבות משלה.בחרדה חברתית מטפלים או בטיפול קבוצתי שכל משתתפיו סובלים ממנה,או בטיפול קוגנטיבי התנהגותי ו/או במצבי קיצון,גם בטיפול תרופתי.

בופיק

New member
היי חבר,

אני כל כך מבינה לליבך, לאחרונה שמתי לב שגם לי יש את אותה הבעיה, שאני נמצאת בקרב אנשים אם סמכות, אבל לא רק אלא גם אנשים שכביכול שווי ערך לי אני יותר כנועה מהם והרבה פחות אומרת את דעתי אם בכלל.... אני בת 27 ומתפקידי אני מפקדת בצבא כשתחתי הרבה מאוד חיילים. כשקראתי את ההודעה שלך הרגשתי הזדות עזה מאוד לתחושות שלך ולחוסר בטחון שאתה חש בזמן ישיבה, שיחה, פורום, או כל מעמד אחר עם אנשים בכירים ממך.... בשבוע האחרון אני מחפשת קבוצה טיפולית מיכוון שאני חשה שטיפול אישי לא יעשה את העבודה כמו טיפול קבוצתי בו ניתן להעלות נושא ולעשות קבוצת שיתוף על אותה בעיה, אני לא אומרת שטיפול פרטני לא יעזור, אבל אני חשה שטיפול קבוצתי במקרה הזה יכול לעזור יותר.... אני משערת שאצלי זה מגיע מחסור בטחון נרכש ופחד לטעות כפי שהיה לי בבית ספר. תחושה ש18 שנה אתה מפחד להרים את האצבע כדי לדבר עוד מול כולם מחשש שכולם יצחקו. ועכשיו זה טופס אותי בצבא. האמת שכל חיי גם כרזת בפוייקט וגם בקורס קצינים שעשיתי תמיד נתנו לי נקודה לשיפור מעורבות בשיחות קבוצתיות. יש לי פחד עצום לדבר לייד מלא אנשים וזה מצחיק כי אני מפקדת ועומדת מיידי שבוע מול בסיס שלם... הזוי... אם אתה מצאת קבוצה שיכול לטפל בנושא או לדבר אליו אשמח... יום טוב בופיק

למעלה