פחד מנפצים

פחד מנפצים

לצערי החג הכי גועלי ע מתקרב בצעדי ענק ואיתו הנפצים הגכדורי שם החרדות לא הכי עוזורות לי האם פחד מנפצים זה אוטיסטי? בגל שנה אני מפחד לצאת בתקופה הזאת שיש נפצים ושאני בחוך אני רץ ממה משהר וסותם את האוזניים האם הפתרון הוא לא לצאת מהבית ?

TikvaBonneh

New member
תשובות.

אני חושבת שמה שאוטיסטי כאן זה הקיבעון. כי גם הבת שלי בגיל שנה פחדה מנפצים וזיקוקים אבל עם השנים כשהיא גדלה היא למדה שזה לא באמת מסוכן, ושינתה את התגובות שלה בהתאם.
לאוטיסטים יותר קשה להשתנות, והם הרבה פעמים נשארים מקובעים באותה צורת תגובה ראשונה שהגיבו בה.
הפיתרון לדעתי הוא לצאת מהבית עם אטמי אוזניים או עם אוזניות.
יותם יוצא בד"כ עם אוזניות. גם לו יש הרבה רעשים שמפריעים לו, כל השנה.

shavririt

New member
אוטיסטי או לא אוטיסטי...

גם אותי מבהיל נורא נפץ פתאומי של נפצים ושאר חומרי ומכשירי החבלה של פורים..וזה היה מאז ומתמיד ועד היום על אף גילי המופלג.
אגב, גם מבחינת קיום מצוות "
את המן הרשע" זה אסור, כי ככה אי אפשר לשמוע את המשך קריאת המגילה.
החג עצמו בהחלט שמח ומבדח.

TikvaBonneh

New member
בבית הכנסת שלי אין נפצים

מסתפקים ברעשנים. את מוזמנת לקריאת מגילה.

shavririt

New member
תודה תקווה,

גם בבית הכנסת שלי אין נפצים- חס וחלילה,
אבל בסביבה יש ילדים ונערים שמפוצצים נפצים וחזיזים ברחוב!

TikvaBonneh

New member
אהה...

בית הכנסת שלי נמצא צמוד לבית חולים פסיכיאטרי. שקט שם מאוד.
בפורים שעבר איבדנו את כלבתנו האהובה, פנדה,
בגלל נפצים.
היא נבהלה וברחה ולא הצלחנו למצוא אותה.

nirity1

New member
נפצים

א. גם אני שונאת את הרעש הזה
ב. מסוכן ולא הייתי נותנת לילדים לשחק עם זה
ג. לגבי לצאת מהבית - האם אתה נהנה משאר החג והנפצים מונעים ממך להנות או שפורים לא מהנה עבורך גם מסיבות אחרות. אם אתה נהנה מפורים חבל להפסיד בגלל הנפצים. לי עוזר הכנה נפשית לפני שאני צריכה להתמודד עם משהו שמלחיץ אותי...

allafish

New member
יש לך רגישות יתר לרעש

סך הכל יש לך רגישות יתר לרעש, כמו להרבה אוטיסטים. הפתרון הכי טוב- אוטמי אוזניים. בן שלי פחד מאוד מזיקוקי יום האצמאות כשהיה קטן, קניתי לו אטמים טובים ומאז הוא מאוד אוהב זיקוקים, במשך שנים הוא היה שם אותם והולך לראות זקוקים עד שהרגישות עברה לו.

שיבולית

New member
הרגישות דועכת?

איזה כיף!

גם אנחנו אימצנו אטמי אוזניים - זה גם עוזר פיזית,
וגם מפיג את המתח והפחדים של לפני...

גם אצלנו זה עבר, אבל בדרך אחרת

הילדים שלי היו מאוד רגישים לרעש, עד כדי כך שאי אפשר היה למשל להפעיל מיקסר כשהם היו בבית.

כמובן, שלא היה מה לדבר על זיקוקים. בדרך כלל אפילו לא הלכנו ובבית שמנו להם אטמי אוזניים.

לאט לאט זה ירד. לא התקרבנו למקומות של זיקוקים, אבל פתאום הם יצאו ובקשו לראות מרחוק. וכך גם עם מיקסר. פעם רציתי להפעיל כשהם היו בבית והם הלכו רק לחדר אחר, רחוק יחסית. ונעלו את הדלת.
לאט לאט זה פחות הפריע להם. זה תהליך שנמשך זמן ארוך, למרות שלא ניסיתי בכלל להגיע למצב הזה, אלא באמת כמעט לא עשינו רעש.
אין לי מושג איך ולמה זה עבר. אבל זו העובדה.

TikvaBonneh

New member
אולי זה עבר כי גילית התחשבות

ולא כפית עליהם סביבה שלא מתאימה להם.

לבת שלי האטמים מאוד לא נוחים

ואוזניות מגנות רעש הרבה יותר נוחות לה על אף שלמשהו אחר זה הפוך, מומלץ שתנסה משני הסוגים

shavririt

New member
בכל שנה כשמתקרב פורים..

מזהירים מפני שימוש בחומרי נפץ למיניהם., והם אסורים עפ"י החוק.
הצעירים לא מקשיבים ומנסים להשתמש למרות הסיכונים.
ואח"כ כשמישהו נפצע מחפשים את האחראים.
זה לא רק בעייה של רעש אלא של סיכון אמיתי.
אתה צודק בכך שצריך להעמיד לדין גם את המשתמשים ולא רק את המפיצים.

למעלה