פחד ממפקחת

דורית1310

New member
פחד ממפקחת

אתן לא מבינות איך אני פוחדת שבאה מפקחת לגן, פתאום אני לא יודעת להעביר מפגש ,וכאלו אני קפואה ולא ממש בטוחה מה עושים עכשיו . מוכר למישהי? ואיך יוצאים מזה.
ואם היא רקאומרת איזה הערה אני מתרסקת לגמרי,
מה גם שבבית האישי שלי אני רווה נחת ממי שבעלי וצריכה המון כוח לאסוף ליום עבודה חדש

קשה לי מאוד ומזל שאני אוהבת את המפגש עם הקטנטנים האלה ,זה נותן שמחה

מוכר לי מאוד,במיוחד מתקופת הסטאז'

לשמחתי בחרתי לעבוד בגן פרטי כך שמפקחת מטעם ארגון הגנים מגיעה פעם במיליון שנה ולא בוחנת אותי בכלל

צריך לזכור שהיא סה"כ אדם בדיוק כמוך, לוודא תמיד שהכל מאורגן 100 אחוז כמו שדורשים מבחינת לוחות תוכן ופשוט להיות מי שאת.

דורית1310

New member
פחד ממפקחת

תודה לך מתוקה ,והאם אוכל להיעזר בך אפילו לשיחה הקצרה בטלפון אפילו היום?

תודה מראש

WatchMeWatchYou

New member
מוכר מאוד, לצערי

בזמן ההכשרה מעולם לא נלחצתי מביקור של אף אחד, ויצא לי להעביר מפגש כששהו בו מלבדי עוד 5 מבוגרים, בנוסף ל-30 ומשהו הילדים, מבלי שבכלל יהיה לי איכפת שמישהו מסתכל עליי.
אבל כשהגיעה אליי המפקחת בשנה שעברה הכל הלך קשה. אצלי שייכתי את זה לכך שהייתה לי קבוצה מאוד קשה, זו הייתה שנה ראשונה שלי והסייעת לא עזרה לי אלא הפריעה לי ועשתה לי "דווקא".
האם זו שנה ראשונה שלך? בסטאז'?
תנסי לחשוב בינך לבין עצמך מה מפחיד אותך שהיא תגיד, איפה את מרגישה שאת לא מספיק חזקה, מהן נקודות החוזק שלך.. זה יעזור לך להתכונן קצת לביקור של המפקחת.
חוץ מזה, מציעה לך להרכיב מפגש בתנועה או מה שמתאים לך, ולהעביר אותו לילדים פעם אחת כדי שידעו למה לצפות. ואז להכין מפגש נוסף, דומה, שתוכלי להעביר כשהמפקחת מגיעה, והילדים כבר ידעו פחות או יותר למה לצפות. (זה טיפ שקיבלתי מהמדריכה מטעם המפקחת, שהציעה שאבנה מפגש בתנועה שהילדים יכירו, ובכל פעם אכניס לו משהו שונה או שמתווסף מבחינת קושי או משחק. השתמשתי בזה בכל פעם שהרגשתי שאני לא לגמרי מחזיקה את הילדים, וזה עבד בכל פעם מחדש).
בכל מקרה, יכולה להגיד שהזמן עושה את שלו - השנה אני קצת פחות לחוצה מהמפקחת, והרבה יותר בטוחה בעצמי.
שיהיה לך בהצלחה!

דורית1310

New member
מפקחת בגן

תודה לך יקרה. מאוד עוזר וגם הכנתי בעזרת גננת אחרת את התוכנית ,יש גם אנשים טובים,
אין לי בעיה ללמוד אבל לא ממי שמוריד אותי ,כמו מדריכת הגננות שטורחת לומר מה מאוד לא נכון וזה מבלבל יותר .
בנתיים פג הלחץ בעזרת אותה חברה מדהימה

ברברא30

New member
בנוגע למה שרשמת אני רוצה להגיב ולומר

שכל נושא הדרכת הגננת בעייתית בעייני הן לא מקבלות הדרכה כיצד להדריך אותנו ומשרד החינוך מסתפק בכך שהן גננות טובות , האמנם? הן שונות מאיתנו ולא ממש יודעות לקבל דברים אחרים ממה שהן מכירות
קבעון חינוכי אני קוראת לזה. הן שנים עובדות בצורה מסויימת כל רעיון אחר ממש מקשה עליהן והן רגילות לייעץ ולתת דוגמאות לפי איך שהן פועלות. אני אישית לא זקוקה להדרכה חינוכית ממישהי כזאת אני מעדיפה שתתמוך בי נפשית בקשיים אחרים שיש בגן ולא מבחינה חינוכית כי לכל אחת יש השקפת עולם שונה ושם היא יוצאת ללמד בדרך הספציפית שלה.

WatchMeWatchYou

New member
אני לא התכוונתי לחונכת - גננת ותיקה שמלווה

אלא למדריכת גננות שעברה קורס והכשרה. לא שהן לא מקובעות למה שהן מכירות, אבל לפחות מלמדים אותן איך להדריך...
במקרה שלי, בשנה שעברה הייתה לי מדריכה מקסימה. בלעדיה לא הייתי עוברת את הסטאז' (או בכלל מצליחה לסיים את השנה..). לעומת זאת החונכת שלי לא ממש עזרה, והרבה פעמים נתנה לי עצות שלא ממש עזרו או שלא התאימו לי או לקבוצה שאיתה עבדתי.

לדורית - צריך מזל עם מדריכות. מודה שלי הייתה מדריכה אלוהית. לצערי לא כולן כאלה, ולפעמים במקום לעזור הן מורידות..
שמחה שירד לך קצת הלחץ, אם בכל זאת תצטרכי לפרוק - את תמיד מוזמנת

ברברא30

New member
מוכר לי מאוד

לפני שנתיים הייתי בסטאז' ורעדתי מהמפקחת גם כשהיא היתה נחמדה מאוד.
זה לגמרי טבעי את יכולה לשתף אותה ולומר לה שקשה לך כשמביטים עלייך ושאת פחות טובה כשאת יודעת שבוחנים אותך .
אני אישית הייתי מעדיפה שתציץ עליי בלי להודיע גם ככה לא היה לי מה להסתיר

דורית1310

New member
המפקחת

ממש ככה ,התלבטתי אם לשוחח איתה ובכל זאת כן כי זה משפיע עלי נפשית המתח הזה ולפעמים מעסיק אותי כולי,
אשמח לפתוח ן קבוצה לשיחה זה מחזק ומעודד ועכשיו אני מגלה שאני לא היחידה

WatchMeWatchYou

New member
גם אני הייתי מעדיפה שפשוט תגיע ולא תודיע מראש

למרות שהמפקחת שלי מודיעה ערב קודם ובדרך כלל בשעות מאוד מאוחרות, אבל היא לא מודיעה באיזו שעה ואז הייתי כל היום בלחץ מתי היא תגיע.
מצד שני, נראה לי שאם הייתה מגיעה בלי להודיע הייתי ממש בשוק (בשנה שעברה. השנה כשהגיעה לגן בלי להודיע לא התרגשתי יותר מדי)

למעלה