פחד מכלבים

פחד מכלבים

פלפלת שלי בת רגע לחמש מפחדת מכלבים. לא מכל הכלבים באשר הם אלא משני כלבים מסויימים. שני שכנים ברחוב שאנחנו גרים בו מגדלים כלבי שמירה בחצר. הכלבים אמנם גדולים וגם נובחים, אבל קשורים היטב וסגורים בגדר. בכל אופן - בכל פעם שאנחנו עוברות לידם היא אומרת שהיא מפחדת, ובורחת, או מתחבאת, או רצה מהר, או נובחת על הכלב בחזרה. בכלל - היא מעדיפה שלא נלך ליד החצרות עם הכלבים אלא מדרך אחרת (ארוכה יותר) כדי ש"לא יעשו לה כואב בראש". רגע אחר כך היא יכולה ללטף באהבה את הכלבלב של השכנה או לבכות שהיא רוצה שנגדל חתול בבית. יש משהו שאפשר לעשות?

noa_f

New member
טוב, זה נשמע דוקא בסדר.

אם בגלל הכלבים המפחידים האלה, היתה פוחדת מכל הכלבים בעולם - אז היתה בעיה. אבל אם היא פוחדת רק ממה שבאמת נמצא שם כדי להפחיד - זה לא נראה לי בעייתי. את יכולה להסביר, שהכלבים האלה רק עושים רעש ושאין סיכוי שיצאו מהחצר וזהו. והאמת, גם אני הייתי הולכת בצד השני של הרחוב במקרה כזה.

הסברנו את כל ההסברים

ואנחנו הולכים בצד השני של הרחוב. אבל עדין הפחד נמשך, ועכשיו הוא גם נראה לי נושא אופי של ריטואל או הפגנה "אני חייבת לפחד מהכלבים".

noa_f

New member
אז נראה לי שפשוט צריך לא לעשות

עניין. ובאיזשהו שלב, ההפגנה תתפזר.

לורליי43

New member
למה מפריע לך שהיא מפחדת מהכלבים?

אולי היא מרגישה צורך לשכנע אותך שהפחד שלה "נכון"? אני הייתי אומרת לה שיפה בעיני שהיא יודעת לעשות את ההבחנה בין הכלבים האלה שמיועדים לשמור ולכן נובחים, לבין כלבים אחרים שאפשר לשחק איתם.

למה מפריע לי?

כי זה מפריע להליכה בבוקר אל הגן, ובצהרים לחזור מהגן. וגם - כי זאת נראית לי הפגנה מיותרת.

לורליי43

New member
תשאלי אותה איך היא מציעה להתגונן

לפעמים זה עוזר כשהן מרגישים שיש להם יותר שליטה.

יש לה כמה רעיונות

1. לרוץ מהר 2. לנבוח על הכלב 3. להתחבא מאחורי העגלה (מי אמר בת יענה) כל הפיתרונות האלה רק גורמים לכלב לנבוח ולהבהיל יותר, ולכן הם לא יעילים. היא לא מבינה את זה.

noa_f

New member
טוב, היא קטנה, מה את רוצה ממנה?

את יכולה להציע לה לנסות להתגנב בשקט בשקט ולראות מה קורה. אולי יעבוד. אני לא חושבת שהיא מודעת לזה שהכלב נובח "יותר" או "פחות". כל נביחה יכולה להבהיל, בלי קשר לדציבלים.

iris mom of two

New member
אולי תציעי לה כמה רעיונות אחרים?

לפני שמגיעים לכלבים, תציעי לה לעבור לצד השני של העגלה. אולי את כן יכולה לעבור לצד השני של הרחוב. תעמדי בינה לבין הכלבים, זה לפחות יעזור לה שאת מגינה עליה והיא לא תהיה כל כך תזזית ואז הכלבים ינבחו פחות.

זה בעצם להסכים איתה שהפחד שלה

מוצדק, לא? ולא ראיתי התנהגות כזאת אצלה בגן חיות, ליד הכלוב של האריה למשל.

לורליי43

New member
הפחד שלה מוצדק, יותר מזה

גם כשילד מתלונן על נמר או מפלצת מתחת למיטה- עדיף לא לבטל את הפחד שלו, אלא לפתור את הבעיה יחד איתו.

iris mom of two

New member
לא

זה בעצם לכבד אותה ואת הפחד שלה! כשילד מפחד, צריך לצאת מנקודת הנחה שלדעתו הפחד מוצדק. רק כשמכבדים את הפחדים של הילדים ניתן לעזור לילדים להתמודד עם הפחד.

iris mom of two

New member
להקשיב לה

היא ממש צודקת.מה אם הכלבים יום אחד ייצאו מהחצר? נשמע שאלו כלבים שצריך לפחד מהם. ותביני, אני לא מפחדת מכלבים. אבל עם הייתי צריכה לעבור ליד כלבים כאלו גם אני הייתי עוברת לצד השני של הכביש ליתר ביטחון. זה באמת עושה לא נעים כשכלבים מאיימים עלייך.אצלנו בשכונה יש המון כלבים, והם לפעמים נובחים. זה לא מפריע לי, אבל כלבים שנועדו לשמירה והתקפה כן מפריעים לי.

מיכל שב

New member
האם יש לך אפשרות להפגיש

אותה עם כלבים (פודלים לא רוטווילרים)? לנסות לחבר אותה לגור כלבים שאפשר להתחבב עליו. האם היא מפחדת רק מכלבים? מה לגבי חתולים? אם יש לכם חצר אולי אפשר לגדל חתולה?

היא מאוד אוהבת כלבים אחרים

פוגשת אותם כל הזמן ומשחקת איתם בלי שום פחד. חתולים אני לא יכולה לגדל כרגע (אבל יש חתולת-רחוב שנמצאת כל הזמן ליד הבית שלנו. פלפלת מאכילה אותה כל הזמן)

פלגיה

New member
תודה דפי על המאמר המאלף

אבל אם הבנתי נכון הפחד כאן הוא לא פחד כולל מבעלי חיים, אלא פחד מכלבים ספציפיים. (האם אפשר ללטף כלב שאומן להיות כלב שמירה?)

למעלה