פחד מכלבים

אלי1986

New member
פחד מכלבים

שלום לכולם, אני כיום בן 25 ותמיד סבלתי מפחד מכלבים. זה מונע ממני הרבה מאוד בחיים, זה מקשה על החיים והגעתי למצב שזה כבר נמאס. אני מעוניין לטפל בזה. הייתי אצל פסיכולוג כ 10 מפגשים שלא עזרו, הוצאתי על זה המון כסף. אשמח אם מישהו יוכל לתת לי המלצה לפסיכולוג טוב (עדיף פסיכולוג ולא פסיכולוגית) שבאמת יוכל לעזור לי בבעיה. אני מחפש באיזור השרון. תודה רבה.

גרא.

New member
אלי1986,האם אתה יכול לומר מתי הפחד הזה התחיל?

מה גרם לכך? ואם אפשר,כיצד הפחד הזה בא לידי ביטוי? לא מספיק לומר,מקשה לי את החיים,אלא במה זה מתבטא?

אלי1986

New member
אז ככה

הפחד הזה הוא מילדות, אני לא זוכר את עצמי לא מפחד מכלבים. יש סיכוי קטן שזה התחיל בגיל מאוד קטן, אני זוכר שהיה לי חבר שפחד מכלבים, למרות שאני די בספק, כי שוב אני לא זוכר מצב שלא פחדתי. הפחד הזה בא לידי ביטוי בכך, שאני לא עובר ברחובות שאני יודע שיש בהם כלבים, אני מסוגל לעשות סיבובים שלמים העיקר לא להיתקל בכלב. אם אני מגיע עם האוטו לחניה ויש כלב אני פשוט נשאר באוטו ומחכה. אני נמנע מלהגיע למפגשים חברתיים שנקבעים בבית של מישהו רק מהסיכוי הקטן שיהיה שם כלב.

גרא.

New member
אדי1986,כללית,בלא להכנס לפרטים,אתה מתאר מצב

של פוסט טראומה (PTSDׂ),שבא לידי ביטוי בעיקר בתגובות הימנעות מכל סיטואציה שיש בה סיכוי שיהיה בה כלב.הטיפול המקובל במצב כזה הוא קוגנטיבי התנהגותי.תוכל למצוא מטפל מתאים בקופת החולים שלך.לכל קופה יש הסדר עם פסיכולוגים שבעטיו היא משתתפת בעלות שכר שעת טיפול עד 160 ש"ח (סכום דומה או פחות משולם למטפל על ידי המטופל). אם אתה מעוניין דווקא בטיפול פרטי,אנא ציין היכן אתה גר,

אם אתה באמת מוכן להתמודד

תקנה כלב קטן וחמוד.. יהיה קשה בהתחלה אבל הפחד יעבור

גרא.

New member
שעה של אור,זה עשוי להיות חלק מהטיפול,אבל זה

לא יכול לבוא במקום טיפול,וודאי לא אצל אדם בוגר.

למעלה