פחד מחיות

mom&shaked

New member
פחד מחיות ../images/Emo80.gif

שקד בעוד חודש וחצי יהיה בן שנתיים והוא מאוד פוחד להתקרב לחיות מכל סוג שהוא. הוא מאוד אוהב אותם ומתלהב מהם – אבל מרחוק! בחודש האחרון הלכנו לגן החיות 3 פעמים ובכל פעם שהתקרבנו לפינת הליטוף להאכיל את הלמה, כיבשה, עז.... שקד ממש נרתע. בגן של שקד יש ארנבת והוא מתלהב ממנה ומדבר עליה וכנ"ל לגבי הכלב של הגננת שמסתובב בגינה יחד עם הילדים, גם עם החיות בובות שלו הוא משחק כל הזמן, אבל כשזה מגיע לקירבה פיסית הוא ממש נרתע. אנחנו לא פוחדים מחיות ולא משדרים לו פחד, אין באפשרותינו להכניס חיה לדירה (לפי חוזה השכירות) ולכן לא נוכל להביא לו חיה הביתה. איך אפשר להתגבר על הפחדים ומה צריך לעשות?

אלה_ה

New member
צריך להרגיל אותו בהדרגה

לליטוף חיות. הילד שלי גדל עם כלבים וחתולים מלידה ועדיין היתה לו רתיעה מלגעת. הוא פשוט חשש כי הם הרבה פעמים קופצים/מלקקים וזה הפחיד אותו. אז ישבתי כשהוא עלי ולקחתי חתול. ליטפתי את החתול והסברתי לו איך הוא אוהב שמלטפים אותו ושהוא לא עושה רע והצעתי לו ללטף. הוא בזהירות נגע בחתול קלות ונסוג. ושוב ליטפתי ושידלתי אותו ללטף. אחרי כמה ישיבות כאלו הוא התחיל ללטף. כל פעם עם יותר ביטחון. ועכשיו אין כל בעיה בנושא. לפעמים עדיין הכלבים מפחידים אותו (שניים גדולים) כשהם קופצים עליו ומלקקים אותו אבל אחרי שאני מרגיעה אותו שהם רק רוצים לשחק הוא מתחיל ללטף אותם בלא פחד. כדאי אולי שתלכי איתו למקום בו הוא יוכל ללטף בשקט, בלי לחץ והמולה מסביב חיה. רצוי להתחיל מארנבת או משהו דומה שלא תקפוץ/תלקק אותו.

נעה גל

New member
תשובה ממש מהבטן

פעמים רבות ראיתי ילדים בגילאים האלה שמפחדים מבע"ח. יכול להיות שבמקום ללחוץ עליו ללטף את הארנבת את העז, צריך להניח לו כשמגיעים למקומות כאלה. הוא יגע בהם בזמנו החופשי, גם אם זה יקח כמה חודשים. לא תמיד הפחד הוא רציונלי ולכן זה לא יעזור להגיד "אל תפחד היא לא עושה כלום", או לשכנע לגעת. אם רק תביאו אותו לקרבת חיות, והוא ישחק שם, אפילו בלי להתייחס לבע"ח, יום אחד, יגש אליו איזה חתול חביב, ואז הוא ישחק איתו קצת ולאט לאט זה יעבור. לסיכום דברי, להמשיך להפגיש אותו עם בע"ח, ולרדת לגמרי מהענין שהוא יגע. הוא יגע מתי שהוא ירגיש שהוא מוכן.

לאה_מ

New member
וגם - לא כולם אוהבים חיות.

אני מאד אוהבת חיות. בילדותי תמיד היו לנו המון בבית (כלבים, חתולים, ארנבונים, תרנגולות, צבים, קיפודים, דגים... מה לא). גם עומר מת על חיות, והחלום שלו זה לגדל כלב בבית (כנראה שהחלום הזה יתגשם בשנה הבאה). אבל שירה ממש לא. זה לא עושה לה את זה. היא ממש מפחדת מכלבים, ולא לגמרי ברור לי למה. בחיות אחרות היא מוכנה לגעת או ללטף, אבל גם זה לא בשיא ההתלהבות. ומה הכי מצחיק? אם שואלים אותה מה היא רוצה לעשות כשתגדל היא אומרת שהיא רוצה להיות וטרינרית. יום אחד, כשעברנו ליד כלב אחד, לא התאפקתי ואמרתי לה "איך תהיי וטרינרית אם את כל כך מפחדת מכלבים?" אז היא אמרה "מה הבעיה - אני אהיה וטרינרית רק של חתולים". אז את רואה? לכל בעיה יש פתרון.

למעלה