פחד מוות מרמזורים

פחד מוות מרמזורים

היי אנשים, מה קורה? קיבלתי רשיון לפני 3 חודשים, ובתחילת נובמבר נגמר לי המלווה. רק לפני שבוע קיבלתי אוטו, אבל מה לעשות שאני מפחדת נורא לנהוג עליו. הוא אוטומטי, אבל בכל זאת אני לא בטוחה מספיק, למרות שיושב לידי מלווה כדי שאני אתרגל. הבעיה היא שבכל פעם שיש רמזור אני מתחילה לפחד שהוא יתחלף לי בפתאומיות, וזה מפחיד אותי נורא, אני נורא מפחדת שאני נוסעת ואני רואה מרחוק רמזור ירוק, כאילו אני יודעת מראש שברגע שאני אגיע אליו הוא יתחלף לאדום ואז האינסטינקט שלי הוא לבלום, וזה לא תמיד טוב (אם יש רכב מאחורי זה יכול להיות מסוכן). אני לא יודעת מה לעשות ובינתיים אני נורא מפחדת לנהוג, מה עושים?...

shimonev

New member
גם לי היה פחד כזה../images/Emo5.gif

ועדין לפעמים יש טיפה פחד. אז הכי חשוב מתי שאת מתקרב לרמזור זה לא להגביר את המהירות, אפילו מומלץ טיפה להאט. ואז תנסי לעשות ככה לצייק לך קו דמיוני בראש. שאחרי הקו הזה ולא משנה מה את מתחילה להאיץ בשביל לעבור כמה שיותר מהר את הצומת. ולפני קו את מתחילה לעצור. כמובן שמיקום הקו תלוי במהירות ובגורמים אחרים. אני עשיתי ככה וזה עובד טוב בשבילי

wil

New member
../images/Emo45.gifשיטה טובה

וגם חשוב להדגיש שההחלטיות חשובה מאוד. אם החלטנו לעצור, עוצרים. אם החלטנו להמשיך (כי כבר קרובים לצומת ואין מספיר מרחק לעצירה) - לתת גז ולעבור. הכי גרוע זה להתלבט כי אז אתה מוצא את עצמך באמצע הצומת באדום.

SheIIy

New member
../images/Emo6.gif קרה לי אתמול בשיעור.

היינו לפני רמזור ולא שמתי לב שהוא כבר התחלף לכתום, אבל זה היה מאוחר מידי והייתי ממש קרובה לצומת. מרוב לחץ החלטתי לעצור, אבל המורה אמר להמשיך, אז ניסיתי להמשיך אבל אז הוא החליט שעוצרים ו... בלם. היינו כבר די באמצע, אז הוא העביר לרוורס ונכנסנו חזרה. בהחלט פחיד ומבפדח

M o l

New member
שיטה מעולה ../images/Emo45.gif וכמו שויל אמר,

החלטיות זו מילת המפתח.

morany007

New member
גם לי היה את הפחד הזה- קבלי שיטה

זה שיטה של המורה שלי... כמה מטרים אחרונים לעזוב את הגז וככה לאט לאט את מאטה את המהירות.. וגורמת למכוניות שמאחוריך גם להאט! ככה שאם תלחצי על הברקס זה לא יהווה בעיה עבורם..כי זה לא יהיה בפתאומיות.. דבר שני אחרי שעוזבים את הגז מתקרבים כמה מטרים לרמזור: סופרים "עשרים ואחת עשרים ושתים" מהר..אם יש עדין ירוק- סעי ללא חשש אם התחלף לצהוב- תלחצי על הברקס ותזכרי שאין לך מה לפחד לגבי אלה שמאחורה כי את הקטנת את המהירות שלך וכך גם הם..ותמיד תסתכלי בראי! מקווה שעזרתי.. דרך אגב לי יש מחר טסט פנימי, וטסט שבוע הבא!!

morany007

New member
שכחתי להגיד ..

אשמח לקבל טיפים לטסט..כי יש לי ממש בקרוב.. כמו למשל על מה נכשלתם...ככה שנלמד כולנו מטעויות

SheIIy

New member
ובכן.

אני נכשלתי על שלא התרחקתי מהצד הימני כשהיה שם הולך רגל (-הוא הלך על הכביש. חוצפה). הטסטר טען שכמעט הורדתי לו את היד. ו... עשיתי 'פניה לא מכובדת'. למה הכוונה? לא זוכרת באיזה כביש זה היה, אבל הוא התכוון לכך שאם למשל הייתי בכביש דו סטרי, ורציתי להיכנס בפניה לכביש חד סטרי, אז נכנסתי מהימין לימין. כשאני צריכה, כמובן, להיכנס מהימין לשמאל. חזרי על פניות לפני הטסט, תתרחקי מהולכי רגל מצד ימין, סעי לאט בכבישים צרים שנמצאים בתוך אזורי מגורים ('שמא יקפוץ ילד לכביש ותיהיי מוכנה לעצירה'), שימי לב אם יש הולכי רגל לפני מעבר חציה, שימי לב לתמרורים!! אני נפלתי בפח של תמרור 'אין כניסה' פעמיים. כאלה.. בהצלחה
לי יש מחר טסט. שני. בהצלחה גם לי

adidas88

New member
אמממ

יש בפורום כמה שרשורים של טעויות בטסטים תחפשי זה יעזור לך ושיהיה בהצלחה!

morany007

New member
תודה..אבל

חיפשתי בשירשורים ולא מצאתי... יש לך אולי לינק לתת לי?

Marble Arch

New member
אני נכשלתי על הצמדות לימין-

טעות קטנה, מפגרת ומבאסת. זוזי מהימין.

Johanna1

New member
גם אני..

טסט ראשון על הצמדות לימין, טסט שני על הצמדות לשמאל. חחח נקווה שבטסט הבא זה יהיה הצמדות למרכז. חח

למעלה