פחד מהטסט

פחד מהטסט

שלום כבר מעל לשנתיים שאני לומדת נהיגה על גי רגיל עם הרבה הפסקות ( התגייסתי והשתחררתי עכשיו) נכשלתי ב - 7 טסטים חיצוניים!!! לפני שבועיים היה לי טסט אחרון ונכשלתי על אי מתן זכות קדימה במעגל תנועה לאוטובוס! לדעתי זה חשש מהטסט.המורה שלי אומר שיש לי בעיה של ריכוז, ובשיעורים יש בעיה במעגלי תנועה. ביום חמישי הקרוב יש לי טסט. וזה בהחלט הצ'אנס האחרון שאני מתכוונת לתת לנהיגה כי בעוד כמה ימים יהיה לי פג תוקף לתאוריה. בבקשה שמישהו ייעץ לי מה לעשות אני נורא רוצה לעבור אותו כי זה כבר עלה לי מעל 10.000 ש"ח ואני כבר רוצה רישיון. מה לעשות אנשים?? אני על סף ייאוש, אני פוחדת להכשל גם בו ולאבד את הצ'אנס האחרון שאי פעם יהיה לי רישיון

lola2002

New member
בלי לחץ!!!

אם תלחצי ולכי בקטע של "זאת הפעם האחרונה בחיים שלי" וכל זה ת בחיים לא תצליחי רק מהלחץ,קחי איזה שני רגיעונים,אולי זה יעזור. מקסימום,עושים עוד תאוריה... זאת לא צריכה להיות הבעיה שלך.

tamax

New member
מצטער להגיד לך../images/Emo7.gif

את זה אבל אנשים כמוך לא צריכים להיות על הכביש!!! 7 טסטים זה כבר מספיק ניסיונות ולדעתי כבר עברת את הקטע של "יו אני מפחדת מהטסט" כי זה כבר עובר בטסט רביעי, חמישי מקסימום! אז עשי טובה לכל הציבור ותבטלי את לימודי הרישיון. סעי באוטבוס זה לא כל כך נורא... תוציאי רישיון מחדש בעוד כמה שנים שתהיי כבר אולי עם יותר ניסיון קצת בחיים ולא יהיה לך את הקטע של הלחץ בטסט, כי תכלס אין מה להלחץ. מה שאני כן מציע לך לעשות זה (בטסט האחרון) להעמיד פנים שזהו שיעור רגיל ואת פשוט נוסעת לך בסבבה ואם יש לך בעיה במעגל תנועה אז תגידי למורה שלך שיסביר לך שוב את כל החוקים וכו'... לסיכום, אין לך ממש בעיה לדעתי את סובלת מתיסמונת ה"עשיתי כבר שש טסטים ואני פוחדת להיכשל בשביעי.." דרך אגב, רוב האנשים ששמעתי שעשו הרבה טסטים, דווקא עברו בשביעי! אז בהצלחה...

ranzz

New member
אל תדבר שטויות, אתה ממש חוצפן.

ואני אפילו לא חושב שיש צורך לפרט כי כל חברי הפורום יודעים בדיוק על מה אני מדבר.

driver2b

New member
הדבר בפירוש לא נכון

אין כל קשר בין מספר הטסטים שנהג מבצע עד שהוא עובר, לבין רמת הנהיגה שלו כנהג. במקרים רבים המצב אף הפוך. ארגיש הרבה יותר בטוח לנסוע עם נהגת חדשה שכבר בילתה למעלה מ-100 שעות על הכביש וצברה נסיון במצבי נהיגה שונים, מאשר עם נהג שלמד 28 שיעורים עם מורה שלימד אותו לעבור טסט אך לא לנהוג. חשוב שתקראי גם את ההודעה זו

שמי 17

New member
אל תתיחסי אליו!

מה לעשות שיש אנשים שנוהגים די טוב בשיעורים, ובגלל לחץ בטסט נכשלים??? אני עברתי לפני שבוע את הטסט החמישי, אחרי ש-4 פעמים נכשלתי בגלל טעויות של לחץ. בטסט החמישי הייתי לחוץ יותר מכל טסט בעבר, ועברתי אותו! למה? כי לא הרמתי ידיים באמצע הטסט! למרות שלא הלך לי כמה דברים תמיד הקפדתי לבקש לתקן, ואחרי נשימה עמוקה, הצלחתי לתקן. אסור להתייחס לאנשים כאלה שרק מורידים את הביטחון העצמי בזה שהם שמחים שהם עברו טסט ראשון- וכל השאר לא שווים בעינהם. את צריכה לשמוח דווקא שאת עוברת את הטסט מחר(תאמיני בעצמך- ותגידי לטסטר שיש לך בעיה קלה של התרגשות- זה עוזר, מנסיון!), כי יש לך יותר ניסיון על הכביש- והסיכוי שתפגעי בתאונה הוא הרבה יותר נמוך! בהצלחה!

Antonio Montana

New member
זה כולה טסט.

זה לא סוף העולם, כולה טסט, לא צריך לנפח את חשיבותו למימדים ענקיים, באים לטסט ונוהגים כמו שיודעים, כמו בספר, כמו שמשרד הרישוי רוצה שינהגו. אם יש בעיה שואלים את המורה בשיעור. ואל תתייחסי לבחור שאמר לך לוותר על הרישיון.אני בטוח שיש לך פוטנציאל להיות נהגת יותר טובה ממנו. בהצלחה.

תודה רבה לכם

היום היה לי שיעור עם מורה אחר והכל היה טוב לעומת לפני חודש שנסעתי עם אותו מורה והיו לו הערות המורה שלי היה מאוד מרוצה ואמר "שרמת הריכוז שלי עלתה".... זה קצת החזיר לי את הביטחון, וגם כמובן התגובות שלכם עודדו אותי אותי אז שוב תודה....

halva26

New member
בהצלחה וכנסי

דבר ראשון על תיתיחסי לאידיוט הזה שדיבר דבר שני אני כבר לא לומד נהיגה אני עברתי טסט לפני חצי שנה אני רוצה להגיד לך שאל תתיחסי לכל השטויות שאומרים לך אין שום סיבה בעולם שלא תעברי אם את אכן יודעת לנהוג תבקשי מהמורה שלך שיעבוד איתך בדברים שאת לא טובה בהם ושיהיה לך בהצלחה. נ.ב אם את בכל זאת לא עוברת אולי זה הזמן וגם אולי ראוי להחליף מורה

היי רציתי רק להודיע ש.....

שעברתי את הטסט בהצלחה!!! תודה לכל אלה ששלחו תגובות, באמת עודדתם אותי

Antonio Montana

New member
מזל טוב!

רואה שאמרתי לך , זה כולה טסט? לא צריך להתרגש מזה כל כך, אנשים מתרגשים מזה יותר מידי, עושים את זה משהו שזה לא. אז איך הצלחת לעבור? ספרי לנו על הטסט.

משהו מוזר היה בטסט הזה

מכול הטסטים שהיו לי עד היום זה היה הכי קשה היתה לי טסטרית, והבחינה היתה כמעט 40 דקות שזה המון לטסט.... היא לקחה אותי למקומות ממש מסובכים בעפולה ואח"כ נכנסתי לכביש הסרגל וכשאני בהילוך חמישי היא אמרה לי לעצור בצד, עצרתי ובאתי לשים ניוטרל ולהתחלף ופתאום היא אומרת לי תמשיכי לנסוע, היא כנראה רצתה לראות איך אני משתלבת בכביש מהיר, החניה היתה בעליה בכלל היא ממש הקשתה עלי אבל אני נשמתי ובכלל לא התרגשת.כשהמבחן סתיים ידעתי שעברתי....

Antonio Montana

New member
כל הכבוד שוב!

אני בטוח שהורייך ומכרייך גאים בך שלא וויתרת ועברת את הטסט. גם אני מצדיע לך. הבוחנת כנראה החליטה לבדוק אותך, ולראות מדוע את נכשלת בכל כך הרבה טסטים, את הוכחת לה שאת יודעת לנהוג, והנה היא העבירה אותך. סעי בזהירות ותהני מהרישיון! כל הכסף ששילמת היה שווה את זה. עכשיו את מתחילה באמת ללמוד נהיגה עם המלווה. (אין לי רישיון, אבל מרושם אישי אני יכול להגיד שרק בתקופה זו לומדים הרבה על נהיגה.)

DKTLV

New member
לא נכון

לומדים באמת לנהוג שנוהגים ל-ב-ד. מנסיון

למעלה