פחד מהחלום

Netta172

New member
פחד מהחלום

שלום כולם, אף פעם לא חלמתי חלום צלול, והשקעתי המון זמן בלנסות בימים האחרונים, אבל לקראת הערב אני מתחילה לפחד מהחלום הצלול. לא יודעת למה. יש לכם נסיון אישי שיכול לגרום לי לפחד פחות? גם, פעם אחת הצלחתי להבין שאני בחלום (מחוץ לחלום, ולא בתור הדמות שחולמת), והעדפתי להשאר חולמת, כי זה הרגיש לי כאילו להכנס לחלום צלול זה "להתעורר". מה עושים?

ravehor

New member
נפוץ בהתחלה

קודם כל - מומלץ לך בתור התחלה לכתוב יומן חלומות ולבצע בדיקות מציאות (כדאי לקרוא עוד פה http://www.planetnana.co.il/Lucidity/main.htm). התהליך יכול לקחת זמן ותצטרכי סבלנות של יותר מכמה ימים. הפחד לקראת הערב מובן - מחשיך בחוץ ומתקרבת התחושה שבקרוב הולכים לישון ומה יהיה אם תגיעי למצבי מודעות שאת לא רגילה אליהם? ופה את יכולה להירגע - אין שום דבר אפל או מפחיד בחוויה הזו, כי החצלול הוא בסה''כ דבר שמח ואופטימי וכך גם מה שיש בו. אם את חוששת ממה יקרה אם תחשבי מחשבות שליליות, או כי את לא יודעת איך זה יהיה - תזכרי שאת יכולה לשלוט בחלום, ומקסימום תמיד יש לך את האפשרות להתעורר (ע''י הזרמת אדרנלין בגוף או במילים אחרות להציף את עצמך בהפתעה ברגשות לחץ/ התרגשות שיגרמו להתעוררותך). בקיצור - תתחילי את היומן והב''מ, וכך גם תיכנסי לנושא בהדרגה, מה שיוריד את רמת הפחד (ז''א שכל יום תזכרי קצת יותר חלומות ובקצת יותר פירוט עד שתגיעי לחצלול הראשון שלך וכבר תכירי קצת את הרגשת המודעות). לכל שאלה אנחנו כאן!

Netta172

New member
תודה רבה!

אני כותבת יומן, וממש מנסה. זה לא נדיר כשמפחדים מהחלום?

ravehor

New member
ממש לא

חשש מחלומות הוא דבר טבעי, זה עולם שלם שאנחנו נכנסים אליו ללא שליטה. ולגבי חלומות צלולים - החשש מהם נובע מאי היכרות. אף פעם לא היית במצב כזה ואת לא יודעת למה לצפות - אבל אני מבטיח לך שזה יעבור לאחר שתחווי זאת. מצויין שאת כותבת יומן! תתחילי גם בדיקות מציאות ופשוט תני לזה להגיע. מתי זה יגיע? זה אישי לכל אחד. הממוצע הוא בין שבוע לכמה שבועות.

Aldreamer

New member
גם אני פחדתי בהתחלה!

אבל אז היה לי את השיתוק שינה הראשון שלי וראיתי שזה לא נורא.. כאילו דברים שאת מפחדת מהם במציאות לא שמים אליהם לב כל כך בחלום.. תנסי תראי

למעלה