פחד מבלונים

אני מאוד מפחדת מבלונים עדיין

קופצת וצועקת כשהם מתפוצצים. לא חושבת שניסו לשנות את זה, כשיש בלונים באזור אני מתרחקת ובבית שלנו יש רק בלוני הליום בימי הולדת. אני בנאדם נורמטיבי לגמרי, מה אכפת לך שהיא מפחדת מבלונים? אין סיכוי שהיו מלמדים אותי לא לפחד זה פשוט ככה. החיים כבר ניסו הכל ולא למדתי (כולל בעבודה כשנשארתי לבד עם ערמת בלונים שהייתי צריכה לזרוק- אז פוצצתי אחד אחד וצרחתי וזה לא עבר).
ואני לא פוחדת מהרבה דברים....

dina199

New member
. לדעתי בלוני הליום זה פתרון מושלם.

הם גם יותר יפים

Ronronit1

New member
גם לבן שלי היה כזה פחד

והתחלנו מלנפח בלונים בלי שהוא יפחד, אחר כך הוא התקרב לאט לאט לבלונים, מצאתי בלונים שמנפחים בקשית שעשויים ממשחה שבאה בשפופרת, כשמפוצצים אותם הם לא עושים רעש חזק, לאט לאט אני פצצתי אותם, אחר כך הוא וזהו. עכשיו הוא לא פוחד יותר מבלונים, ואני משתדלת שלא יהיה ליד בלונים בסכנת התפוצצות, ואם הוא בסביבת בלון, לפחות הוא לא מפחד יותר.

allafish

New member
היית מרגילה את עצמך לנפילת טילי גראד?????

לרוב הילדים על הספקטרום יש רגישות יתר שמיעתית. פיצוץ הבלון עושה ראש חד וחזק ששושה להם תחושה איומה.
לדעתי במקום להרגיל אותה לזה, צריך לשמור אליה מפני זה. היית מרגילה את עצמך לנפילת טילי גראד?????
האם היא מפחדת מראשים חזקים אחרים? בני שהיה קטן היה מפחד מכל דברים מרעישים: שואב אבק, מייבש שיער ואפילו ניאגרה בשרותים, וכמובן היה מפחד מאוד, עד כדי היסטריה, מבלונים. היום (הוא כבר בן 11) זה התמתן בהרבה, אז נשאר רק חשש מבלונים. אז ביום הולדת שלו לא שמים בלונים ובימי הולדת של אחרים הוא דואג לבד לשמור מרחק מבלונים.

גור42

New member
טילי גראד זה אחלה. כמו לחיות בסרט אקשן

אני אישית לא מפחד מטילים ואזעקות, כי אני יודע שהסיכוי שטיל כזה ייפול דווקא על הבית שלי הוא יותר קטן מהסיכוי שתדרוס אותי משאית בדרך למכולת. ואפילו הרעש, במקרה הזה, לא היה מפריע לי, כי זה חלק מהחוויה.

מצד שני, לא הייתי חולם לכפות את תפיסת העולם הזו שלי על מישהו אחר. ובוודאי שלא על ילד.

אצלנו בתי פחדה מרעשים חזקים של המון אדם

וצרחות למשל בהופעות. אז בהתחלה נמענו ללכת היום עם השנים הם למדו שזה חלק מהעניין.
לא יכולה לומר שהן מצטרפות אבל הן מנסות כל פעם וכל פעם אנחנו מגדילים את כמות הדקות ששוהים בהופעה כזו.

לאחרונה הקטנה החליטה שנמאס לה כליל מדברים כאלה וזה גם לא מעניין אותה יותר הופעות אז לא הולכים.
מה אגיד לכם חסכון אדיר של כסף וזמן. ואנחנו מבלות נהדר במקומות אחרים פחות הומים.

אמא בלו

New member
אם יש טילי גארד באופן קבוע בסביבה

אז חייבים ללמוד להתמודד עם זה.
התגובה שלך עם כל סימני השאלה האלו ושל כמה אחרים כאן...
אני בסך הכל רוצה להתייעץ.
אני בשום שלב לא ביטלתי את הפחד שלה.
אני רק רוצה לעזור לה להתמודד איתו.
להמנע מבלונים זה הכי קל. אבל אני מעדיפה שהיא כן תתמודד ודווקא שהיא איתי כדי שאוכל לעזור לה. ולא כשהיא לבד בלי תמיכה כמו בצהרון לדוגמא.
הדוגמא של הילד שיודע להתרחק מבלונים היא נהדרת, אני צריכה להסביר לה שיש כזו אפשרות להתמודד.זו דוגמא למה שהיא יכולה לעשות כשיש בלונים.

בנתיים אחרי שניסיתי לדבר איתה קצת על מה קורה לבלון שמתפוצץ ומאיפה הרעש מגיע היא ביקשה לנסות לפוצץ בלון מלא במים :)
לא רצתי לעשות איתה את הניסוי. מקווה שבזמן הקרוב לא יהיו בלונים שהרוחות ירגעו ונוכל להגיע לנסיון הזה בכיף.

dina199

New member
זה שיש טילי גראד קבוע בסביבה

אומר רק שהמדינה לא מספקת לאזרחים את הבטחון שהיא מחוייבת לספק.

אני גם מפחד מבלונים אין לי בעיה איתם

אני משחק איתם ממלאאותם מים אבל אני נורא מפחד מהבום שהם עושים

אמא בלו

New member
זה בסדר לפחד מהם

הרעש של הפיצוץ באמת יכול להפתיע ולהבהיל.
אבל זה גם כיף לפעמים קצת לפחד, כמו לעלות על רכבת השדים בלונה פארק :)

למעלה