פחד מאחריות

marchwater

New member
פחד מאחריות

שלום לכולם! הבעיה שלי היא כזו: בעוד שנה וקצת (לא משנה באילו נסיבות) אני אצטרך להתחיל בעבודה הרצינית הראשונה שלי בחיים(עד עכשיו עבדתי בעבודות סטודנטיאליות), שתיכלול אחריות די כבדה על אנשים ועל מערכת או מוצר, וזאת ללא הכשרה ניהולית כלשהי לפני. העניין הוא שבחיי כמעט ומעולם לא הייתי אחראי על משהו(אני בן 21): אני בן יחיד, וההורים מאוד פינקו אותי ודאגו שלא יהיה חסר כלום, כך שגדלתי עטוף בצמר גפן וזה משפיע. אני מודאג ממה שיקרה בתפקיד הזה, כי אני מרגיש פחד להיות אחראי על דברים, פחד להיכשל,ושכישורי הניהול ויחסי האנוש שלי יגרמו לאנשים בסביבתי לזלזל בי (כרגע המצב החברתי שלי בסדר גמור). אשמח לקבל עצות ועזרה -איפה אפשר ללמוד אופי "ניהולי" , לשפר את האסרטיביות ,להשתחרר מהפחד הזה וכו'. תודה רבה מראש!

nutmeg

New member
קודם כל

הפחד הזה הוא טוב וממש במקום. הוא שומר עליך עירני, מודע לחסרונותיך, מוכן "להלחם" על עמדתך וללמוד מה שנדרש על מנת לעשות את התפקיד המוטל עליך על הצד הטוב ביותר. תאר לעצמך שהיית ניגש חסר פחד לעבודה? לא היית מודע לכובד האחריות ומתייחס אל המטלות כלאחר יד? תתיידד אם הפחד הזה. הוא שם כדי להגן עליך לא להכשיל אותך. בסך הכל "להיות אחראי על דברים" אומר לבצע את המטלות המוצבות לפניך. אם המטלות כוללות הנעת צוות עובדים, בקש קורס ניהול או הכשרה כלשהי בתוך מקום העבודה. בכל מקרה אין שום סיבה שיזלזלו בך אם אתה לוקח ברצינות את מה שמוטל עליך ומגלה נכונות לעבוד בצוות. "אופי ניהולי" מתפתח תוך כדי. יכול להיות אפילו שיש לך את הכישורים רק שאף פעם לא היתה להם הזדמנות לבוא לידי ביטוי... והכי חשוב? להקשיב לפחד לא לרצות לסלק אותו. יש לו מה ללמד אותך.

אלמקס

New member
כל הכבוד ../images/Emo39.gif

אני חייב לציין שהוקסמתי מהעצה- "תתיידד אם הפחד הזה. הוא שם כדי להגן עליך לא להכשיל אותך". אף פעם לא חשבתי בצורה כזאת...

למעלה