פחד מאופני כביש....

meatamezet

New member
פחד מאופני כביש....

הנושא אומר הכל. בת 47,
למרות שאני בענף כ- 5 שנים, השתתפתי בהרבה מרוצים מ - 5 - 21.1 ומתאמנת (כרגע בפציעה )ל 42.2.
שוחה - די טוב. כמובן שהייתי רוצה להוסיף רכיבה ואפילו קניתי אופני כביש כולל ציוד נלווה אבל..... אני ממש ממש בסטרס ולא מסוגלת לרכב - ניסיתי מספר פעמים - ניסיתי לרכב עם נעלים רגילות כדי להרגיש שאני יכולה לבלום בעזרת הרגלים כשאני מאבדת שיווי משקל אבל.... לאחר מספר ניסיונות האופניים עומדים בודדים ומיותמים במרתף. עלי לציין שכבת קיבוץ (בעברי הרחוק) אני רוכבת די טוב על אופני עיר.
רעיונות? עצות טובות ?

מה אם כמה אימונים פרטיים?

כשהתחלתי לרכב על אופני כביש (רכבתי על שטח קודם), היו לי שלושה אימוניים פרטיים עם מאמן- כדי להרגיש בטחון באופניים, גם כשהתחברתי לקליטים ביקשתי מהמאמן יחס קצת יותר פרטי...

אימוני טכניקה

גם אני מקיבוץ במקור וגם אותי המעבר לאופני כביש הלחיץ.

מכיוון שהתחלתי מרכיבה עם קליטים, עשיתי אימון ראשון על דשא עד שצברתי ביטחון.
אחר כך מור הזמינה אותי לאימון טכניקה מרוכז והסבירה לי איך שליטה טכנית עוזרת לבטחון. התאמנו במגרש חניה על עצירות, פניות, שמיניות וכו'.

נסי לברר אם יש פה מישהי מדולות האופניים של הפורום שיכולה לתרגל איתך. אני חושבת שעבודה על טכניקה במגרש סגור, יכולה לעזור מאד לפתור את בעית הבטחון. אחר כך יהיה קל יותר.

אם זה מאד חשוב לך, אפשר גם לנסות לקחת אימון פרטי אצל מאמן אופנים ולקבל עצות ממישהו מקצועי. חברה שלי נעזרה בכרמי מX-TEAM וזה מאד שיפר לה את הבטחון על אופנים.

מור שלז

New member
מבינה אותך כל כך

אני הגעתי לאופניים בעקבות פציעת ריצה (במהלך אימונים למרתון) וממש כמוך אופני הכביש הפחידו אותי פחד מוות. לא הרגשתי בטוחה על הגלגלים הדקיקים האלו. בניגוד אליך, לי לא היה רקע של רכיבה על אופני עיר, או רכיבה בקיבוץ, כמעט ולא רכבתי כילדה.

כך שאת נמצאת בנקודת התחלה מצויינת כרגע: יש לך רקע באופניים (זה מאוד עוזר!), והגעת לכאן (לי לא היה את הפורום הזה כשהתחלתי).

הציעו לך למעלה הצעות מצויינות, ונתנו טיפים מצויינים.

בנוסף לכך, אני מציעה לך ליצור קשר עם אחת הדולות שלנו, ולצאת לרכיבה משותפת, זה יכול מאוד מאוד לעזור.
הנה קישור לפרוייקט הדולות של הפורום שלנו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2139&messageid=160501805

אני רואה שאת מאיזור תל אביב, אם תרצי אנחנו יכולות לקבוע בוקר אחד רק שתינו בפארק הירקון ולצאת לרכיבה רגועה ונינוחה ביחד.
העקרונות הם מאוד פשוטים: הדרגתיות, דגש על טכניקה ושליטה באופניים ותרגול.

אני השבוע לא רוכבת בכלל (טייפר לקראת האולטרה מרתון) אבל אני זמינה החלה משבוע הבא. במקרה שלי זה צריך להיות בשעות הבוקר המוקדמות מאוד.

בהצלחה וברוכה הבאה

meatamezet

New member
וואו כולכן מרגשות אותי עד דמעות

אני אשכרה בוכה עכשיו!!!!
כבר השלמתי עם זה שהאופנים יהיו מוטלות לעד - העוצמה של הפורום המקסים הזה פשוט מדהימה - כל הכבוד לכולכן, פרוייקט הדולות כל כך מקסים.
מור - תודה על ההצעה בודאי שאני אשמח לקבוע איתך בפרטי, בהצלחה באולטרא (אני נאלצת לוותר על - 32...בגלל הפציעה) אצור איתך קשר בפרטי כדי לקבוע.

ayeletfs

New member
אין סיבה שיהיו מוטלות לעד

גם אני כאן... אמנם רואה את הפוסט באיחור
מציעה גם לעזור
ולמרות הכל אומרת שאם יש פחד גדול וחוסר ביטחון
ממליצה להיעזר בכרמי או באופן חד פעמי
או להצטרף לאימוני הקבוצה
בהצלחה
אילת

meatamezet

New member
תודה
על התגובה

אשמח לעזרה, מיהו כרמי ואיך אוכל ליצור איתו קשר ?

ayeletfs

New member
פרטים

כרמי שרביט המאמן של קבוצת ה x-team
רבות מאיתנו בפורום רכבו ורוכבות בקבוצה זו, כולל מור, ורד, מיכל וכמובן אני (רשימה חלקית ביותר)
כרמי עשה אימונים פתוחים בהתנדבות לאורך כל השנים לנשים לפני מירוצי הנשים ולפני טריאתלון נשים
יש לו סבלנות, הוא תומך ומעל לכל מאמן מעולה בעיני לפחות.
הפרטים של כרמי באתר או במסרים ממני (גם הטלפון שלי אם תרצי) http://x-team.co.il
אם את מצטרפת לאימון קבוצה רק תודיעי לי מראש שנתאם ואוכל להיות באימון ולתמוך בך גם תוך כדי אימון
בהצלחה

למעלה