פחד לאבד חבר כמו אח

try me1

New member
פחד לאבד חבר כמו אח

שלום, הייתי שמח לשתף אתכם בחרדה שתוקפת אותי בזמן האחרון ופשוט משבשת לי את השגרה- אני בקושי ישן, מאבד תאבון, מרגיש דכאני ולא מצליח להתרכז בכלום. אני סטודנט שנה א באונ'. יש לי הרבה חברים אבל רק שנים שהם חברי נפש- חבר וחברה. שמדבר איתם על הכל, צוחק איתם, לומד. באמת כמו אחים בשבילי. שבוע שעבר שניהם התחילו לצתא יחד. וזה שובר אותי מבפנים. פעם חשבתי שאני רוצה את הבחורה הזו ובגלל זה אני מקנא. אבל היום אני מבין שאני פשוט נהייתי תלותי בבחור הזה שהוא כמו אח בשבילי ועכשיו אני מרגיש שאני צריך להאבק על תשומת הלב שלו. קצת קשה לי לדבר איתו על זה- למרות שכבר היו לי כמה שיחות איתו בנושא. הוא , מטבע הדברים, בטח לא רואה את זה... השיחות שלנו הצטמצו משיחות של שעות לזמן קצוב. הוא תמיד עסוק בה. אני יודע שזה ראייה הכי ילדותית אבל כשהאמוציות פועלות - גם הגוף סובל והרציונל לא עובד... אני פשוט מקנא ורע לי עם זה. מקנא בבחורה שלוקחת לו את כל הזמן מקנא בשניהם שיש להם זוגיות יפה- ואני (וזו עוד בעיה) מבולבל בזהות המינית שלי, למרות שאני לא חושב שאני הומו) ובטוח במאת האחזוים שאני לא נמשך לבחור הזה. זה פשוט פחד לאבד מישהו כמו אח). ואז פוחד שכל החברים שלי מוצאים חברות, מתחתנים ורק אני נשאר מאחור- תקוע שוקוע בלימודים חונקים. כאמור אני לא מצליח לישון כמו שצריך כבר שבוע... ורק מחכה שהכל יעבור... אשמח לתגובות...

תודה על השיתוף..

זה לא מובן מאליו לפתוח כך דברים ולשתף אחרים בכאב שלך.. ועל כך תוקיר את עצמך.. כשאתה רואה אותם יחד או מדמיין אותם יחד .. מהן המחשבות שעוברות לך בראש? אור ואהבה

bridges

New member
איך היית רוצה שזה יהיה?

שלום לך, אני מצטרף לאריק בהוקרה על ההסתכלות האמיצה והשיתוף האמיץ. אני מזמין אותך להסתכל על שתי אפשרויות לעתיד, בקשר לחברים שלך: אפשרות הראשונה היא האפשרות שאתה פוחד ממנה. מה קורה שם? מה הרגשות שלך? מי אתה שם? אבל יכולה להיות אפשרות אחרת, האפשרות המיטבית עבורך. מה קורה שם? מה הרגשות שלך? מי אתה שם? רונן

שאלות להתבוננות

שלום, הוקרה גדולה על השיתוף הפתוח והאותנטי. אני מזמין אותך להתבונן בשאלות הבאות.כדי שתוכל להפיק מהן את המירב, קח לך את הזמן וענה עליהן אחת אחת. - השתנתה המציאות, ויש את התגובה שלך לשינוי - קנאה, "ראיה ילדותית" וכו'. גם התגובה שלך היא חלק מהמציאות. מי אתה ביחס לכך שזו התגובה שלך? (האם אתה מבין, חומל, מקבל את המצב/מציאות, וכו', או שאולי אתה כועס, מאוכזב וכו'...) אם חבר טוב היה בא ומספר לך את הסיפור הזה, שככה הוא מגיב, מי היית שם עבורו? - מהדברים שלך זה נשמע שחשוב לך לשמור על קשר קרוב עם החבר שלך. זה גם נשמע שאתה נאבק, מקנא, אולי גם מתוסכל וכועס ואולי עודכמה דברים שלא כתבת. מי אתה חושב שאם תהיה, הקשר עם החבר יעבוד הכי טוב? (שים לב, אני לא שואל אותך מה לעשות, או מה להגיד, אני שואל אותך מי אתה צריך להיות. התשובה היא בהוויות כמו: מתחשב, מקבל, תומך וכו'... אלו רק דוגמאות...) אני מזמין אותך לראות שזו תקופה של מעברים ושינויים בקשר קרוב ובמציאות החיים שלך. מזמין אותך להיות יותר רך וחומל עם עצמך, תן לעצמך קצת זמן. פריצות דרך קורות תמיד בפראדוקסים. דווקא ממקום של להרפות, לשחרר, לאפשר, לפרגן, לאהוב, מתחזקים קשרים ומערכות יחסים. חיבוק גדול, אורון.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פרשנויות

יש עובדות שקורות במציאות, ויש את הפרשנות שלנו כלפיהן. הרבה פעמים הפרשנות שלנו מולידה הרבה סבל. העובדה היא שהבחור עסוק יותר. הפרשנות שלך היא שלא תוכל להתקיים בלעדיו. האם זה נכון? האם זו האמת? האם תוכל לדמיין את עצמך ללא המחשבה הזו?

למעלה