פחד וחרדה

מה שאתה עושה בעצם

זה מתווכח על מנת להוכיח שיש פעמים שבהם אנחנו קורבנות ושבקיצור - באסה. אם יסתבר שאתה צודק.. יעני אכלנו אותה. אתה בטוח שזה המקום שאתה רוצה כל כך להתעקש להוכיח? יש אנשים שיש להם דרכים חדשות ואחרות לפתור בעיות, ולא להשאיר אותן, שאל את עצמך באיזה צד אתה רוצה להיות. בצמיחה, או במכניות. בהצלחה.

אני רוצה להיות בצד שמכיר...

באמת ובמציאות ומשם להתפתח. אתה יכול לקרוא למה שאמרתי קורבנות או מה שבא לך, אני בעצם רואה את זה כחלק מההוויה ביקום כולו, זה מה שעושה את החיים לכ"כ מעניינים, זה שאין לך שליטה כמעט עליהם. אני רואה את החיים כמו שייט בקייאק על נהר סוהר, יש לך משוט ואתה חייב לעשות איתו את המיטב, אבל אם הנהר ירצה הוא יעשה בך מה שבא לו. בניגוד אלייך אני לא רואה במה שאמרתי שום בעייתיות.

שלא תבין לא נכון

אני לא רואה בעיתיות. זה ממש בסדר הדרך שלך. רק נשארת שאלה ההבחנות. זה נכון שבקשר לנהר אין לך שליטה, אבל כן יש לך שליטה על התגובות שלך בקשר למה שהנהר עושה. יש לך שליטה אם להיכנס ללחץ, או להישאר רגוע, אם לחשוב שאתה עומד להגיע לחוף ומהמחשבה הזאת להיות יותר נחוש, או לחשוב שאתה אבוד כי אף אחד אף פעם לא מצליח לצאת מהנהר. צודק, לקחתי את המטאפורה שלך והפכתי אותה למציאות, באותה בטאפורה למשהו אחר.. אבל זה העולם האמיתי.. ואי אפשר להשוות תגובות לנהר, כי התגובות שלך נמצאות בתוכך, והנהר נמצא בחוץ. ואני מסכים שברמה שנאחנו מדברים עליה, אי אפשר לשלוט על מה שבחוץ, אבל אפשר לשלוט על מה שבפנים, ואפשר גם להעמיד פנים שמה שבפנים פשוט "קורה" לך רק בגלל שאין לך את המיומנות או הידע של איך לשלוט בו. סתם לשם הדוגמא, אתה מהאנשים שחושבים שלהעלב למשל, זה משהו שקורה לך או משהו שאתה בוחר? אני מאלה שיודעים שזאת בחירה, ויודעים גם איך להפסיק עם השטות מבחירה. אבל אם תלך לאדם השיגרתי ותדבר איתו על זה, הוא לא יהיה מסוגל אפילו להתחיל להבין איך זה שהוא נעלב קשור אליו במשהו. הוא בטוח שזה חלק מהנהר, שזה הנסיבות, שזה משהו במערכת שלו דפוק, או שבעצם מישהו אחר אשם בזה. וכו'..

אושרת28

New member
את יכולה להמליץ לחברך להשתמש ב

פרחי באך לחרדות זה עוזר ומנקה את הנפש בצורה מופלאה. חרדות לא נימצאות פיתאום, זה משהו שבא להשגיח על משהו אחר שהוא .... לא מודע אליו... חג שמח לכם

אושרת יקרה,

ניסיתי להמליץ לו על פרחי באך, אבל כשמישהו נמצא במצוקה כמו שהוא, הרבה פעמים קשה לדבר איתו ולהציע הצעות כאלה. הוא הרבה פעמים רק צריך שאני אקשיב לו ולא אומר אף מילה. למה התכוונת כשאמרת שחרדות לא נימצאות פיתאום, זה משהו שבא להשגיח על משהו אחר שהוא .... לא מודע אליו? חוץ מזה האם ניתן להשתמש בפרחי באך בנוסף לכדורים נגד חרדה שאותם הוא לוקח עכשיו? חג שמח גם לך...

אושרת28

New member
הי דגיגיתוש כן יש אפשרות להשתמש

בפרחי באך בנוסף לכך שהוא לוקח כדורים.. ולגבי החרדות יש לי את התשובות רק שאני לא רוצה לשלוף אותם מהמותן.. אז אני יעשה.. חקירה ואחזיר לך תשובה מעמיקה. בנתים מאוד ממליצה לו לקחת אומגה 3 נגד דיכאון שבא לאחר החרדה...... וחג שמח אחזיר לך תשובה מעמיקה... על "חרדות".

ניני5

New member
אפשר להשתמש בדמיון מודרך

בהתקף חרדה. כשזה קורה, כדאי להרגיע את הגוף ע"י זה שיודעים שזה התקף חרדה ולא מתים מזה, למרות שזה מרגיש כך. לחשוב שעוד מעט ההתקף עובר ואחרי זה אפשר יהיה לישון. לקחת את הכדור, ולדעת שהוא יעבוד הכי מהר שאפשר. לנשום עמוק לתוך החרדה. אני אישית יודעת מה זה התקפי חרדה. זה מאוד מפחיד. פעם זה קרה לי על גשר להולכי רגל, חשבתי שאני הולכת למות. מאז אני לא עוברת על גשרים יותר. ברררררר.

איל באש

New member
אין לי שם בסדר היי../images/Emo140.gif

דברייך נפלאים בהחלט. אך אני חושב שאין הם ברורים לכולם מכיוון שאין פה כלים להבנה עמוקה יותר. היתי מבקש ממך להסביר למה אתה מתכוון שאתה אומר "היה אפשר להחליף את המילה חרדה.. ב.. אורגזמה? בערך אותו דבר, לא? זה סך הכל אומר שאתה חי, חלק מהחוויה, למה שלא נהנה גם ממנה " איך אתה ממליץ להחליף? איך זה בא לידי ביטוי בחיי היום יום? שיש חרדה אז איך מחליפים אותה באורגזמה? אילו טכניקות אתה מכיר על מנת להחליף את דרך ההתייחסות ומתוך כך את כל החוויה? ועוד ועוד... אתה בוודאי מביא את הרעיונות הללו מתוך עולמך הפנימי , מתוך חייך והנסיון שלך. ואתה בוודאי מבין אותם ואת משמעותם הנרחבת. לא כולם חיים ככה, לא כולם מבינים את מה שאתה מביא לכן מכיוון שאין פירוש. דיבור בגובה העיניים ולא מעל העיניים משמעו = פירוש ותרגום. חג שמח

תודה

על ההבחנה.. וזה נכון, שמה שאני אומר אני מבין באמת בצורה שבה תיארת, ואולי זה יתפרש אחרת לאדם אחר. בקשר לנושא.. יש מאין תפיסה כזאת שחרדה וכאב הם משהו שלא אמור להיות, וגם מי שחושב שהם אמורים להיות, ברגע האמת כשזה שם, מנסה לבטל אותם, או להתנגד להם. החרדה כנראה תיהיה אותה חרדה, אבל אולי אפשר ללמוד להנות ממנה, ובעצם לומר ברגע האמת "סימן שאני חי!", זה פשוט עוד משהו, חלק מהחיים, עוד חוויה, עוד התנסות, במובן הזה אין הבדל בין אורגזמה לחרדה חוץ מהמשמעות שאנחנו נותנים לכל אחד.

איל באש

New member
מי שחווה חרדה לא ממש

יוכל להשתמש ב "סימן שאני חי"! כי הוא לא נמצא במקום ההבתי הזה באותו הרגע. אותו אדם בטוח שהוא עומד לאבד את זה, למות. והוא יודע שהוא חיי . החרדה משתקת וגורמת לפאניקה נוראית. איך אתה ממליץ להתמודד עימה שהיא קורית?

למעלה