פחד ובאפי

Mnementh

New member
פחד ובאפי

חשבתם פעם על אפקט הפחד בסדרה? תמיד מזלזלים בו קצת... "כאילו ערפדים וכאלה ושטויות" אבל האמת היא שמדובר על עולם מאוד מפחיד. אתמול בלילה היה לי איזה אפקט חרדה ממשהו ואח´כ חשבתי על באפי פתאום. חשבתי על הפרק הראשון של העונה החמישית שבאפי שואלת את דון "WHAT ARE YOU DOING HERE?" תגידו, זה רק אני, או שבאותו רגע עדיין לא "קרה מה שקרה", כלומר העובדה שמתרחש עכשיו בסדרה מה שמתרחש , "דוגרי" כמה שאפשר להתייחס לזה בצחוק, זה דבר ממש מפחיד, אנשים, ברצינות. כמובן שזה נשמע קצת מגוחך להגיד את זה, אבל ככה אני מרגיש. זו סדרה שאם אתה חושב עליה יותר מדי זו סדרה מפחידה. אני זוכר שהתחלתי לראות את הסדרה רק כשהיא יצאה, למעשה באפי וחבריה בטווח הגילאים שלי, גם אני בן 22 (אגב) ובסדרה יש המון דברים מפחידים ממבט *שני*. לדעתי מה שהסדרה מנסה להעביר זה שמעבר לחוסר ה-FAIRיות בחיים ולחרא שעלול להתרחש לך, יש גם המון פחד. פחד שהחבר/ה הכי טוב שלך יחליט שהוא לא רוצה להיות איתך יותר מסיבה כזו או אחרת. אז נכון שזה לא יקרה בגלל שהחבר שלך הוא איש זאב או בגלל שנאלצת לשלוח אותו/ה לגיהנום, אבל זה יקרה מסיבות אחרות. ואתה צריך לחיות בפחד תמידי שזה יקרה לך מתישהו, שמישהו יבגוד בך, שמישהו יגרום לך להרגיש הכי חרא בעולם, זה ממש פחד. ויש גם את אפקט הפחד היומיומי. אתה עשוי למות כל רגע ורגע. כשספייק כמעט נשך את וילו בזמנו, זה ממש כמעט קרה, וזה קורה פעם אחת, וזה נגמר. כלומר מספיק טעות אחת בחיים כדי למות (או לחטוף איידס) או במקרה הזה להפוך לערפד לצורך העניין. ביקום המקביל כשראינו את וילו וזאנדר כערפדים, זה יכול לקרות להם כל רגע, והסדרה לא מנסה להגיד לנו, שאין סיכוי שזה יקרה. יש *מוות* בסדרה, יש אפילו הרבה מוות בסדרה. יש גם דמויות שחשבנו הנה הם נכנסים לסדרה אולי ואז "הופ הפכו לערפדים". כשהרמוני קפצה על זאנדר בפרק השני של הסדרה, הוא בקלות היה יכול להפוך לערפד באותו רגע. איך הם חיים עם ההרגשה שכל רגע יכול לנשוך אותם ערפד? עם ההרגשה שכל רגע האוטובוס עשוי להתפוצץ?! ומה לגבי הלא נודע? מה שנראה כקסם, תופעות לא מובנות, חלומות מוזרים, חזיונות, דז´ה וו. בסדרה זה בא לידי ביטוי באמת ביקומים המקבילים, במשאלות הלב שמתגשמות, בחלומות הנבואה השונים, בפרק כמו RESTLESS או בחלום של באפי ופיית´. אבל זה דברים שקורים ביום-יום והאמת מפחידים לאללה. הם גורמים לנו להסס במציאות ובעצם משמעות החיים ומשמעות הקיום שלנו באותו רגע. יש פשוט המון פחד בסדרה. אם זה ביחסיים האישיים, אם זה בחיי היום-יום ואם זה במה שאנחנו לא מבינים או מסוגלים לתפוס. פחד מוות! :)

לכן היא מקוטלגת כאימה.. לא?

מספיק לי רק לשמוע את מנגינת האש ~מצטמררת~ הרבה מהפחד מובע דרך המוזיקה, ובכלל, הרבה ממה שקורה מובע במנגינות רקע/שירים בברונז שמתחברים לפרק בצורה מושלמת. אפשר לראות את זה יותר בעונות המתקדמות. אני מסכימה, בעיקר עם הקטע של החלומות והתעלומות היומיומיות. ואל.

זה מה שיפה בסדרה, שעם כל המסביב

הסדרה בעצם על החיים עצמם ולא על המוות, הוא מוצג כחלק מהחיים...

אני מתנגדת לקיטלוג של בבאפי כאימה.

סרטי אימה זה סרטים שבדרך כלל יש להם נוסחה שרוב הפעמים חוזרת על עצמה. וג´וס יצר את באפי נגד כל המוסכמות של הנוסחה זאת במקום שבלונדית הכוסית שנועדה למות ראשונה בסמטה אפלה אחרי שרוצח פסיכופט /מפלצת/ חייזר רודף אחריה, בבאפי הכוסית הבלונדינית מסתובבת ועם בעיטה מסובבת קטלנית וקורעת לה מפלץ את הצורה. אימה? אני בספק, היה רק פרק אחד או שתיים שממש פחדתי בגלל מפלצת או משו...

smgfan

New member
אני פחדתי מכמה פרקים...

בפרק The Dark Age עם אייגון, ממש פחדתי. לפני כמה שנים ראיתי אותו בלילה מאוחר מאוד מאוד, וממש מתתי מפחד-ואחרי זה שהלכתי לישון הרגשתי במצב של מן טראנס כזה שכאילו הייתי ערה אבל לא יכולתי לזוז...וראיתי דברים מוזרים על התקרה...ואני בטוחה שלא חלמתי! that really freaked me out...
גם מהפרק Killed By Death שקשקתי, המפלצת פשוט היתה ממש מפחידה, ונכון שהוא היה ממש פרדי קרוגר look alike?!? וגם מהפרק
שש הפרק After Life מהעונה השישית, כל הקטעים האלה עם הדיבוק של השד הפחידו אותי פחד מוות!!!! בייחוד עם טארה ועם באפי!

קוראים למצב שהייתי בו "שיתוק שינה"

וזה אחת תופעות הלוואי של שיטת ה"ווילד" שיטה ליצירת חלומות צלולים. חלומות צלולים זה חלום שאת יודעת שאת חולמת במהלך החלום ולך את יכולה לשלוט על החלום ולעשות כל העולה על רוחך (לפגוש את בבאפי,אמ *לפגוש* את ספייק
, להיות בעולם הגלידות, לקפוץ על עננים, לעוף, להחליף צורה...) כל פנטזיה בקיצור... קיצר כל לילה לפני שאנחנו נרדמים הגוף נכנס למצב של שיתוק שניה, כדי שבמהלך הלילה כשאנחנו חולמים למשל שאנחנו קופצים לא נקפוץ מהמיטה ונפגע בעצמנו... בדרך כלל לפני השיתוק שינה אנחנו מאבדים את ההכרה ונכנסים לעולם החלומות. את פשוט שמרת על הכרה וכלם התת מודע שלך השתלט על העיניים וראית כל מיני הזיות (הן קוראות כל לילה רק אנחנו מאבדים הכרה לפני) ההזיות יכולות לבוא לידי ביטוי כקולות שאת שומעת (אנשים ממלמלים מדברים אלייך, דלתות נתרקות, סירנות ועוד) או כדמיות שמופיעות סביבך , נגעות בך או במקרה הפחות נעים ישבות עלייך (ידוע גם בשם הגברת הזקנה) וכל זה תוך כדי שאתה משותק לגמרי. אבל הכי חשוב לזכור שהכל בראש שלך ושזה יגמר עוד מעט... אם רוצים לצאת מהשיתוק שינה צריך לא להיבהל, אלה להתרכז בלהזיז אצבע אחת אחרי זה עוד אצבע ובסוף את כל היד... עוד פרטים אפשר למצוא בפורום חלומות צלולים בתפוז

אהם באפי אימה אהם כן

באפי אימה, מתח, קומדיה, דרמה ועוד ועוד... אבל כן יש פעמים שאני מפחדת.. כמו בהש... פעם ראשונה בסטאר אני לא ראיתי כי פחדתי מדי מהגאנטלמנים ואז שידור חוזר של זה בביפ לא ראיתי כי פחדתי ואז במרתון יום שישי של זה האקס הסכים לראות איתי אז ראיתי לראשונה.. כמה פחדתי.. עד היום שאנשים צרודים אני עם חרדת גנטלמנים... :) פ-ח-ד... אבל לא מוות... בעקרון רוב הפרקים לא מפחידים מאוןד מאוד הם כאלה מותחים ומסקרנים

Buffybot

New member
תמיד הסתכלתי

על מה שכותבים במדריכי שידורים שונים. אלה מה שאני זוכרת שכתבו ליד שם הסידרה: סדרת נוער, אימה, פנטזיה, אימה קומית, סדרת דרמה. פשוט אי אפשר לקטלג את זה! בלתי אפשרי וזה מה שאני כל כך אוהבת בסידרה! (טוב, אחד מתוך מאתיים הדברים שאני אוהבת)

matanbu

New member
מה שיותר מפחיד אותי

זה לא הערפדים / המפלצות / למות בכל יום. יש פה מישהו שראה "סיינס"? "החוש השישי"? המציאות היא איך שאנחנו תופסים אותה. - על זה מבוססת שיטת "חשיבה חיובית", שאם תחשבו שיהיה טוב - יהיה טוב. ואם תחשבו שיהיו חזיונות? שתוכלו לראות את העתיד? זה קורה הרי גם בעולם שלנו לא רק בבאפי... ויש המון דוגמאות כאלה, רק עכשיו 2 וחצי והראש שלי ריק.

M16B

New member
זה לא ממש מפחיד

הרי בסוף כולנו נמות (האופתמיות גולשת ממני
). אני חושבת ככה..... בנאדם חי בסביבות 85 שנה, היקום קיים מליוני שנים! בסופו של דבר אתה תמות יש מלא דברים שלא תראו ולט תעשו! תבזבזו זמן לחשוב על זה, ועשיתם פחות דברים. לדוגמא: יש מלחמה, יכול להיות שנמות ויכול להיות שלא. אם נפחד ורק נדבר על זה עד המלחמה, יכול להיות שבזבזנו את השבועות/ימים/חודשים האחרונים שלני על זה!!!! ואם אתה תחייה כול החיים בפחד שהחבר/חברה/בן/בת זוג שלך יעזבו אותך אתה לא תהנה להיות איתם. אז אם מחר יקרה משהוא ותצתרך להפרד מהחבר/חברה שלך לפחות נשארו לך זכרונות טובים שלא מלווים באם הוא..... מה שכן התחלתי לחשוב שבכול הסדרות פנטזיה האלה כמו באפי והארי פוטר תמיד העולם הז קיים והאנשים הרגילים לא יודעים על זה.... תארו לכם שבאמת יש עוד משהוא בעולם שלנו עולם שלם עם שפות מוזרות וכול מני קסמים וכאלה ואנחנו פשוט עוברים לידו, חיים לידו ולא שמים לב, ולא יכולים לשים לב (עולם סודי זה עולם סודי!!!:)). זה מפחיד אותי

למעלה