פחד ואינטואיציה

פחד ואינטואיציה

היי לכולם
אינטואיציה - תחושות בטן המבוססות על תרחישים או התנהגויות, שמובילות למסקנה שאיננה יכולה לנבוע מהיגיון או שאין הוכחות חותכות לקיומם של אותם הדברים שאנחנו בטוחים לגביהם רק על סמך תחושות. פחד - סיטואציות או ארועים מהעבר אשר הטביעו בנו חותם של אזהרה, כך שבעתיד נמנע מחוויות לא נעימות על סמך טעויות העבר. למרות שישנם פחדים שלא נוצרו על סמך חוויותינו מהעבר, אלא מניסיונם של אחרים, או פחדים תאורטיים (אנו משערים שיש סיכון בתרחשי ספציפי), וישנם גם פחדים לא מוסברים או מודחקים או בלתי ניתנים לתיאור... אני אישית מאמינה בכוחה של האינטואיציה. כלומר, זהו אותו קול פנימי מנחה אשר מזהיר ומרתיע מפני טעויות אפשריות, מה כדאי, מה עדיף וממה רצוי להתרחק. העניין הוא שלפעמים קשה להגדיר אם התחושה שאנו חווים נובעת מפחד או מאינטואיציה. אביא דוגמה להמחשה: קיבלתי הצעת עבודה, עכשיו יש בי איזו התנגדות להצעה. מצד אחד אני פוחדת להסתכן , יש לי כרגע מקום עבודה די יציב ומשכורת סבבה, אמנם העבודה די משעממת ואין פה לאן להתקדם. מקום העבודה החדש - על סמך מידע שקיבלתי ממעסיק בלבד - ארגון גדול ומכובד, שכר בסיס , לגבי אפשרויות קידום עדיין לא ברור. כיוון שאני סטודנטית - אני די מוגבלת במציאת משרה רלוונטית בגלל שאין לי אפשרות לצאת לקורסים שכל שירותי הלקוחות מחייבים לעבודה במשמרות, לכן מה שנשאר זה אדמיניסטרציה לאחה"צ... נחזור לעיניינו, או שזה הפחד שלי מלקיחת סיכונים מיותרים מונעים ממני לעזוב את איזור הנוחות שלי ולהתחיל עבודה במקום לא מוכר שאין לדעת גם עד כמה הוא בטוחה וקבועה ועוד מלא סימני שאלה באויר. או שזו האינטואיציה שאומרת שאני לא אשתלב שם או לא אסתדר מבחינת האנשים או העבודה, וגם אאבד את מקום העבודה הנוכחי שהפכתי עולמות עד שמצאתי אותו, בגלל שזה לא פשוט לסטודנטית למצוא משרה נורמלית לא בשירות לקוחות או מכירות. אני כל הזמן בהתלבטויות על הנושא, או שזו אינטואיציה שמזהירה אותי מפני צעד בלתי הפיך (אם אעזוב ולא אמצא את עצמי במקום החדש, אאלץ להתחיל שוב במסע חיפשוים מפרך), או שזה אותו הפחד שמשתלט עלי - הפחד מפני שינויים, מפני דברים חדשים ושונים, מפני הלא נודע... אותו החלק מהמוח שמעדיף להשאר במקום מבטחים , השואף לשלווה אינסופית.
.. איזו קושי להחליט עם עצמי...
איזה צעד הייתם עושים במקומי???

yaelsade1

New member
חלומות נבואיים

אני מבינה את הרגשתך, לאחרונה אני מתעוררת עם תחושה שהחלומות שלי מנסים להגיד לי משהו על העתיד. תחושה שלא הייתה לי בעבר. אני מאמינה שכולנו יודעים את התשובה האמיתית בתוכנו אבל לא מוכנים לראות. השאלה אם את יכולה להחליט מהי התשובה הנכונה. או שאולי היית מעדיפה לראות את העתיד לכמה דקות ואז הכל היה יותר פשוט.

yaelsade1

New member
אני לא ממש יודעת

אני גם לא ממש יכולה לשים את האצבע על התקופות שזה קורה לי אני מתארת לעצמי שזה קורה בנקודות שהן כמו צומת דרכים

זה כבר קרה לך? כבר ראית דברים שהתגשמו?

או שאולי החלומות שלך השפיעו על המציאות (כיוונו אותך לעשות משהו??) זה מעניין!!

yaelsade1

New member
האמת שחלמתי משהו שהתרחש במציאות

אבל לא קשור אליי אלא לבן אדם אחר שאני מכירה אבל לא אישית

davidmaur

New member
שני הרגשות האלו מביאים לאותה תוצאה

והיא אי עזיבת מקום העבודה הקיים. והתלבטות שלך היא האם זה נובע מרגש בריא-האינטאוציה או מרגש לא בריא והוא הפחד. אני לא מסכים עם התאור הפשטני(פרוידיאני שאבד עליו הקלח) שהפחד הוא תוצאה מחוויות העבר. אני חושב שהפחד הוא רגש טבעי ובריא המונע מאתנו לקחת סיכונים מיותרים ומגן עלינו מפני דברים שליליים. הבעיה היא האיזון והמינון הנכון. אני לא חושב שהאינטואיציה היא רגש העומד לצד הרגש של הפחד. לדעתי אינטואיציה מעוררת את רגש הפחד במידה והאינטאיציה גורמת לתחושה בטן שהמקום העבודה החדש לא ימלא אחר הציפיות.ואז יש פחד שתצאי קרחת מכאן ומכאן. ולכן לדעתי, אם יש בך פחד כרגע , הדבר נובע מתחושה בטן לא טובה. אני מרגיש אצלך שיש התמודדות פנימית לא קלה בין שתי רגשות מנוגדים :הפחד(מסיכונים) והשאיפה (להתקדם) . וטוב ששתי הרגשות האלו נמצאים אצלך .צריך רק לדאוג ששתי הרגשות יפעלו במינון ובמידה הנכונה ולא ללכת לשום קיצוניות. אם את מרגישה כרגע שקשה לך לקבל החלטה , אני מציע לך לקחת פסק זמן מחשבתי ולהתנתק מכל ההתלבטויות. זה יתן לעוצמת הרגשות להחלש ואז לאחר פסק זמן של מספר ימים, תוכלי לשבת בשקט ולקבל החלטה נכונה ביותר שלוות נפש. בכל מקרה לא נוכל להחליט במקומך או להציע את הצעד המעשי שיש לנקוט בו. זו החלטה שלך בידידות

בהחלט לא אותה התוצאה

לגבי הפחדים :מסכימה שהם משחקים תפקיד חשוב בשמירת ביטחון האדם , אבל כמו כל דבר החיים - אם לא נשמרים הפרופורציות, אז הפחד יוצא מהשליטה. איך שאני מכירה את עצמי - אצלי הפחדים באמת מופרזים, הפסדתי ואני ממשיכה להפסיד דברים בגלל שאני לא מעיזה. כי כמו שמורה אחד חכם שלי אמר בזמנו : מי שלא מעיז - לא מתיז. אני מניחה שזה לא רק אצלי, כי הפחדים אכן משתקים הרבה אנשים. יש להם הרבה יותר מינוסים מאשר פלוסים. לדוגמה, אדם שחושש לבצע פעולה מסויימת פן יכשל או לא יצליח כמתוכנן - יפחד אפילו לנסות להתחיל אותה..
לכן, לרוב הפחד יהווה גורם מרתיע כשיש לקחת סיכונים - וחבל.... אצלי הפחדים שולטים לי על החיים, זמן רב פחדתי להיות עצמי מחשש של ביקורת מצד הסביבה ואי קבלה, עכשיו אמנם בהדרגה אך לאט לאט אני מתחילה להסיר את המחסומים המנטליים.. כי ממש לא מתאים לי שהפחדים יתפסו פיקוד על החשיבה שלי ויכוונו את ההתנהגות שלי. לגבי האינטואיציה - אין קשר בין הפחד לאינטואיציה. לפעמים קשה לעשות את ההפרדה בין הפחד לאינטואיציה (כמו שהמקרה הנוכחי שלי), אבל אינטואיציה מהווה תחושת בטן שמנחה את דרך הפעולה ואם יודעים לתפוס אותה - אז זה בהחלט יכול להיות יועץ נהדר (הרבה מנהיגים אגב משתמשים בתחושת הבטן על מנת להגיע להחלטה). שוב פעם, גם כאן הכל עיניין של איזון - פרופורציה, מי שאינו מיומן בזיהוי התחושות ומה גרם להם - אינו יוכל לדעת איזה רגש שולט בו עכשיו ויתקשה להחליט. אני חושבת שאלך ע"פ האמירה " לרוב אנו מצטערים על דברים שלא ביצענו מאשר על מה שעשינו", מקום עבודה תמיד מהווה סיכון כיוון שאין אנו יודעים מה מצפה לנו במקום העבודה , הכל בגדר אי וודאות... אז מה לא לנסות?! בתור מישהיא השואפת לקידמה - אמנם בינתיים לא עזבתי את מקום עבודתי הנוכחי, אך ברגע שאדע תשובה סופית שהתקבלתי - נראה לי אקפוץ עם הראש למים
נ.ב. רוב הפחדים שלנו מבוססים על טרואמות ילדות ואין להם שום אחיזה במציאות , זה כמו לראות את ההווה והעתיד דרך המשקפיים של העבר - כאן נכנסת האינטואיציה לתמונה שעוזרת לנו להחליט אם זה פחד אמיתי או ניסיון ילדות כושל..

davidmaur

New member
אני מצטרף לאיחולי הצלחה

וכולי תקווה שתשכילי למצוא את האיזון הנכון בין הפחד או יותר נכון בין החשש ליזום דברים חדשים לבין השאיפה לקידמה .

למעלה