"פחד" בקרבות..?

Wing Chan

New member
"פחד" בקרבות..?

אהלן אני רוצה לשתף אתכם במשהו שלאחרונה התחיל לתסכל אותי. בקרבות באימונים (לא קרבות מגע מלא, עדיין..) יש לי איזה משהו שעוצר אותי מלהשתתף בקרב כמו שצריך. זה לא פחד של "אוי אני מפחד לבעוט שלא יחזיר חזק", וזה לא פחד של "אוי אני מקווה שלא הכנסתי לו יותר מדי חזק", כי אני לא מפחד מאלה. אני לא יודע, איזה משהו עוצר אותי ואין לי מושג מהו. כל מה שאני יודע זה שבקרבות אני בקושי בועט (כרגע זה רק בעיטות, אבל אוטוטו [כבר התחלתי אבל קצת] עם אגרופים), ובעצם ע"י כך עושה שהבן זוג שלי גם בקושי ישתף פעולה, כיוון שאין לו נגד מה להגן. לאחרונה הקטע הזה ממש התחיל לתסכל אותי. בעיטות אני בועט בסדר (לא מושלם, אין ממש דבר כזה לפי דעתי לבעוט מושלם), עמידות בסדר, הליכות בסדר. אין לי מושג מה לעזעזל הבעיה :( למישהו זה מוכר? יכול לעזור? :| תודה מראש.

RoyceGracie

New member
גם לי היה את זה... תראה מה עשיתי

בזמן תירגולים. אני נותן לזה שמתרגל איתי להרביץ לי קצת.... אני חוטף קצת מכות לפנים... בכוונה אני סופג אותם. זה מרגיל אותי להתמודד עם המכות (בזמן תירגול הן לא חזקות) ומרגיל אותי לא לחשוש מהן בבסיס. תנסה את זה. כל איזה אימון או 2 אני חוטף בשביל עצמי כמה מכות כדי להיות רגיל ולא לפחד בזמן קרב.

blacknight410

New member
נצרת הזרימה

גם לי היה את זה פעם בקרבות תנסה לנטרל את הרגשות ופשוט לחשוב על הבן זוג שלך כמו בובת אימונים ולא יותר ותתחיל לשלוח אגרופים ובעיטות קצת יותר עוצמתיות ותלך עם זה עד הסוף...אחרי כמה אימונים תראה שזה יזרום יותר...

בדיוק!

זה גם מה שעובד אצלי: בראש שלי יריב האימונים הוא לא בן אדם, אלא פשוט שק חבטות, אין מה לפחד לפגוע בו (בטקטיקה הזו תשתמש אם יש מישהו שאתה לא ממש מחבב. תיזהר רק לא לאבד שליטה אם אתה משתמש בטקטיקה הזו) עוד שיטה שהמורה שלי אמר לי להשתמש בה היא כדלקמן: אין יריב אימונים. זה רק אתה, עובד על תקיפה באויר(כשהיריב מגן). לא איכפת לך אם אתה פוגע או לא, אתה בשלך, תוקף. אותה טקטיקה כשאתה תריך להגן- אתה מתרגל את ההגנות שלימדו אותך, בהתאם להתקפה של היריב, אבל בלי לייחס אליו חשיבות. מקווה שעזרתי

למעלה