כבר אירע מקרה כזה...
מקרה דומה קרה כבר בשנות העשרים של המאה, עם ר´ יוסף חיים זוננפלד רבה של ירושלים. ר´ יוסף חיים זוננפלד (שהיה מאוד זקן), הלך אז בעיר העתיקה (בשער שכם), ששם היה איזה ערבי שמכר אבטיחים, וכאשר הוא ראה את הרב הישיש זרק עליו קליפה של אבטיח... הקליפה פגעה ברב זוננפלד והוא קצת התלכלך, ולאחר שהוא ניקה את מעילו, הוא חייך, ואמר לערבי משהו ביידיש... הערבי, שלא הבין יידיש, שאל את המלווה שליוה את הרב מה הוא בדיוק אמר לו, וזה השיב שהרב זוננפלד אמר לו תודה... המוכר הערבי מאוד התפלא, מה תודה? אני זרקתי עליו אבטיח והוא אומר לי תודה? אז הוא שאל למה הרב אמר לי תודה? אז רב יוסף חיים זוננפלד אמר שהוא מאוד מודה לו שהוא זרק עליו רק קליפה של אבטיח, ולא זרק עליו אבן... אז כשהערבי שמע את התשובה הזאת הוא התבייש, וביקש סליחה ומחילה מהרב זוננפלד... (ואתם יודעים בטח איך ערבים מבקשים סליחה, לא כמו האירופאים). ******** טוב, לגבי הסיטואציה שאתה תיארת, לי אישית ברוך השם זה מעולם לא קרה, האמת היא שפעם חטפתי מכות מאיזה בריון ערבי גבוהה בשער שכם (אבל ערבים זה כנראה משהו אחר), אני ממש לא יודע מה הייתי עושה אם היה קורה לי כזה דבר באירופה, אני חושב שהייתי סופג בשקט וממשיך משם מהר, הגלוחי ראש מהסוג שאתה תיארת הם בדרך כלל אנשים לא שפויים, אבל בכל אופן, ניסיתי לתאר כאן תגובה של רב שקיבל אבטיח בראש בזמן שעוד לא הייתה מדינה, זה ה כ ל טוב, אני חייב כבר לנסוע ל*****
צהריים טובים
, הישיבה

)