פחד אלוהים

Yaniv-DC

New member
נכון. אבל...

הסקרים גם מראים שבסיבוב השני שיראק מביס אותו 78 לעומת 22.

וייס

New member
שים לב, בסקר ישראלים בחו"ל.

אף אחד לא הצביע שהוא רוצה לנסוע לצרפת!!!

Gefen

New member
וייס הסקר שלנו רק התחיל...

ואני למשל מאוד התלבטתי בין האפשרויות... ההצלחה של לה פן לא מפתיעה אותי, אגב. כל כך הרבה שמענו וקראנו בחודשים האחרונים על גילויי אנטישמיות בצרפת, שנאת זרים וכד´.. אז מה הפלא שאחד מתוך כל שישה מצביעים בחרו בלה פן? תקראו כמה מה"פנינים" של האיש הזה ותבינו למה זה יום שחור לצרפתים... גפן

sirpad

New member
החברה שלי טוענת שזה טריק מלוכלך

של שיראק. כי בסיבוב שני ז´וספן מול שיראק זה מירוץ דיי צמוד.לעומת להפן שהריי מי שהצביע לז´וספן יעדיף את שיראק על ז´וספן.היא טוענת ששיראק עשה משו לא נקי כדיי שז´וספן לא יגיע לסיבוב השני. מתוך ידיעה שמול כל מועמד אחר הוא ייקח בגדול למעט ז´וספן. תחשבו על זה ,קצת קונפרטיבי לצרפתים(אם זה היה ארה"C לא הייתי חושב פעמיים) אבל אוליי,מי יודע???? רק הילדים שלנו יקראו על זה עוד חמישים שישים שנה.

בטוח היה שם משהו.

אתם יודעים כמה אנשים (רק ברובע שבו אני גרה) לא יכלו להצביע? יותר מ500. וזה מאוד תמוה, אמא שלי הלכה להצביע אתמול אבל אמרו לה שהיא לא רשומה להצבעה בצרפת אלא בישראל (מה שדי מוזר כי בכרטיס בוחר ששלחו לה רשמו שהיא יכולה ללכת להצביע בבית ספר שמול הבית שלי). היא כמובן הלכה לעירייה לבדוק את העיניין ומסתבר שעוד הרבה אנשים שהיתה להם גם כתובת בחו"ל לא יכלו להצביע בצרפת...

Yaniv-DC

New member
זה לא רק זה...

למה לעזעזל השמאל מריץ יותר ממועמד אחד? אם תשימו לב לתוצאות הסיבוב הראשון, לה פן מקבל פחות או יותר קולות בסיבוב השני, ושאר הקולות עוברים לשיראק. בכל מקרה, אין להקל ראש בעובדה שחמישית (ויותר) מהצרפתים הצביעו עבור לה-פן. וכמו שכתב אחד המגיבים ב-Yנט: מה? צרפת גזענית? לעעע...

זהר nj

New member
אותי זה ממש לא הפתיע

חייתי בפאריס חצי שנה ו הספקתי ל הבין עד כמה שורשי האנטישמיות נטועים שם יש ספר שאני ממליץ לכם עליו ש נקרא "לא ימין ולא שמאל" של פרופסור שטרנהל חוצ מזה ..מה אני מדבר כל כך אקדמאי..פה.. אני רוצה מופלטה.. וזהו! זהר

Le Parisien

New member
כמה עובדות

קודם כל ז´וספן אבד כח בגלל ריבוי מועמדים מהשמאל. בסה"כ השמאל במצב לא רע. במקרה הגרוע תהיה לנו עוד קדנציה עם שיראק ואולי מעז ייצא מתוק והתגובה בבחירות הבאות לפרלמנט תהיה תוספת כח לשמאל. כל הצרפתים ששוחחתי עמם היום מכים על חטא השאננות ומתכוונים לצאת למאבק למען המטרה. ופרט קטן נוסף: הרבה יהודים צרפתים הצביעו ללה-פן משום ששנאת המוסלמים העבירה אותם על דעתם. כרגיל הוכח שהשקפת עולם פאשיסטית אינה תלויה במוצא.

שאלה ל"יורדים" בצרפת ושאר ירקות

שאלה (מקוה שהיפותטית בלבד): OK, אתם הולכים לתומכם ברחוב, מנשנשים Pain Au Chocolat או כמה ערמונים קלויים (אני צריך להצדיק את הכינוי שלי), לפתע מגיע גלוח ראש, יורק עליכם בפרצוף, ומקלל אותכם ב"יהודי מלוכלך". מה אתם עושים? סופגים בשקט? מחזירים? חוזרים לארץ? נוסעים לניו-זילנד?

Le Parisien

New member
למה אדוני מדבר לא יפה?

כמה מחבריי הטובים הם גלוחי ראש. למה להעליב?

Mariguella

New member
מממ... ערמונים...

זו לא שאלה רלוונטית לכל מדינה? מה אתה היית עושה אם איזה גלוח ראש היה בא אליך בוושינגטון ואומר לך את אותו דבר? ומה אם הוא סתם היה רוצה את הארנק שלך? או שונא אותך כי הוא שונא אנשים עם עיניים ואף? לא, לא הייתי נכנסת לעימות פיזי עם מישהו גדול ממני בשני מטר (ובשל גודלי, כולם גדולים ממני במטר או שניים). אבל גם לא הייתי משליכה מהתנהגותו של איזה בריון מטומטם ובורחת מן המקום שבחרתי לגור בו (אלא אם בחרתי לגור במושבת גלוחי ראש). אם היה אפשרי, הייתי מזעיקה עזרה, ואם לא, סתם בורחת. אין לזה קשר ליהדות. יש לזה קשר להגיון בריא - עדיף להיעלב ולהישאר בחיים, מאשר להיפצע או למות בגלל שהחלטתי "להחזיר לו". הייתי עושה אותו דבר אם מישהו סתם היה מתקיף אותי כי אני אישה/שמאלנית/יש לי ארנק יפה שהוא רוצה לעצמו.

כבר אירע מקרה כזה...

מקרה דומה קרה כבר בשנות העשרים של המאה, עם ר´ יוסף חיים זוננפלד רבה של ירושלים. ר´ יוסף חיים זוננפלד (שהיה מאוד זקן), הלך אז בעיר העתיקה (בשער שכם), ששם היה איזה ערבי שמכר אבטיחים, וכאשר הוא ראה את הרב הישיש זרק עליו קליפה של אבטיח... הקליפה פגעה ברב זוננפלד והוא קצת התלכלך, ולאחר שהוא ניקה את מעילו, הוא חייך, ואמר לערבי משהו ביידיש... הערבי, שלא הבין יידיש, שאל את המלווה שליוה את הרב מה הוא בדיוק אמר לו, וזה השיב שהרב זוננפלד אמר לו תודה... המוכר הערבי מאוד התפלא, מה תודה? אני זרקתי עליו אבטיח והוא אומר לי תודה? אז הוא שאל למה הרב אמר לי תודה? אז רב יוסף חיים זוננפלד אמר שהוא מאוד מודה לו שהוא זרק עליו רק קליפה של אבטיח, ולא זרק עליו אבן... אז כשהערבי שמע את התשובה הזאת הוא התבייש, וביקש סליחה ומחילה מהרב זוננפלד... (ואתם יודעים בטח איך ערבים מבקשים סליחה, לא כמו האירופאים). ******** טוב, לגבי הסיטואציה שאתה תיארת, לי אישית ברוך השם זה מעולם לא קרה, האמת היא שפעם חטפתי מכות מאיזה בריון ערבי גבוהה בשער שכם (אבל ערבים זה כנראה משהו אחר), אני ממש לא יודע מה הייתי עושה אם היה קורה לי כזה דבר באירופה, אני חושב שהייתי סופג בשקט וממשיך משם מהר, הגלוחי ראש מהסוג שאתה תיארת הם בדרך כלל אנשים לא שפויים, אבל בכל אופן, ניסיתי לתאר כאן תגובה של רב שקיבל אבטיח בראש בזמן שעוד לא הייתה מדינה, זה ה כ ל טוב, אני חייב כבר לנסוע ל*****
צהריים טובים
, הישיבה:))

למעלה