פחד אלוהים..... (האמנם?)

פחד אלוהים..... (האמנם?)

את ההודעה הזאת בדיוק כתבתי ב-topspeed.co.il לפני כמה דקות.. אבל אז נזכרתי שפורום המכוניות של תפוז יותר טוב..
אז בסדר אפשר לענות רק פה.. <וזהו, סיימתי עם מסע החנופה לפורום> אז ככה.. ואני מצטט מהמקורות כי אין לי כוח לכתוב שוב את המכתב הדבילי ששלחו לי ממשרד התחבורה.. קיבלתי היום מכתב בדואר רגיל ממשרד התחבורה\רשות הרישוי כתוב שם, בלשון הזאת: "נהג חדש, רשיון נהיגה מספר XXXXXX כידוע לך רשיון הנהיגה שברשותך הינו לתקופה מוגבלת, עקב היותך נהג חדש. על פי סעיף 12 א´ לפקודת התעבורה, נהג חדש שהורשע באחת מן העבירות המנויות בתוספת השלישית לפקודה - חידוש רשיונו מותנה בבחינות ובבדיקות שתקבע רשות הרישוי. בהתאם לרישומינו הורשעת באחת מן העבירות המנויות בתוספת השלישית (???). עליך לפנות בהקדם למשרד הרישוי באזור מגוריך - לקביעת הבחינות והבדיקות לצורך חידוש רישיונך" מהבהלה בקריאת המכתב כמעט חטפתי מיגרנה (משום מה הצליל ´שלילת רישיון´ התנגן לי באוזן). ה"רקע" שלי הוא די מינימלי - העבירה היחידה שעשיתי היא מלפני כמעט שנתיים, נהיגה ב-104 קמ"ש במקום של 80. מאז לא קרה שום דבר. בכל אופן, אודה לכם מאוד אם תסירו את הדאגות מליבי ותעזרו לי לפרש את הכתוב.. מה לעזאזל אומר המונח עבירות המנויות בתוספת השלישית?? למה המכתב הזה נשמע כ"כ נורא ומאיים?? ובקיצור.. אילו בדיקות ובחינות אני אצטרך לעבור?.. תודה לעונים ויום טוב

© DrorZi

New member
הםםםם, נשמע מאיים

מכיוון שנהג חדש הוא לשנתיים וזה כביכול רשיון על תנאי "בתנאי שלא תעבור אף עבירה קשה" ועכשיו השאלה מה זה עברה קשה .... אני מ-נ-י-ח (ושוב, מניח אין לי מידע מדויק) שהכוונה לתאונה עם נפגעים, מעבר באוד אדום, ולצערך נהיגה במהירות מופרזת (ואם אתה שואל אותי לא מוצדק לאחד את כולם יחד) השלכות
אולי יתנו לך לעשות תיאוריה מחדש אולי גם טסט אני לא רוצה להפחיד אותך סתם ואני לא ממש יודע איזה מבחן תצטרך לעשות, תרים טלפון ותשאל, אבל אין ספק שהם רוצים לבחון שוב את "מיומנות הנהיגה שלך"
דרור זי, מדינה מפגרת.

sronis

New member
אני לא מאמין שזה יגיע לזה...

104 במקום של 80 זה באמת לא נורא, חבר שלי עשה 106 במקום של 50 (דרור, תנחש איפה...) וקיבל שלילה לחצי שנה עם תיאוריה וטסט מחדש. במקרה שלו זה לא יגיע לזה, אני מאמין. רוני

השאלה אם החבר שלך נהג חדש..

ולפי אמות המידה שלי עבירת מהירות מופרזת של 104 קמ"ש במקום של 80 היא לא עבירה חמורה.. ואני חשבתי לתומי שזאת העבירה מהקלות שיכולות להיות, בסקאלת עבירות המהירות לפחות. לראיה הקנס הכספי הוא מינימלי (270 ש"ח) ולא זומנתי למשפט או לקורס נהיגה מונעת - וזאת גם אינדיקציה מאז לא קיבלתי שום מכתב מהמשטרה או משהו כזה. בעצם, אולי זה קשור לעובדה שהעבירה בוצעה עוד בתקופת הליווי של החודשיים הראשונים? בכל אופן, גם אז זה נשמע לי תמוה והזוי מדי.. ידוע שמחמירים עם נהגים חדשים אבל לחייב בתאוריה או בטסט?! "איפה נשמע דבר כזה??" (רק בישראל כנראה)

sronis

New member
הוא בהחלט היה נהג חדש אז

104 במקום של 80 זה באמת לא נורא. אותי תפסו על 129 במקום של 90 וזה כבר 750 שקל... עוד שני קמ"ש וזה היה שלילה. העבירה בוצעה בתקופת הליווי? כלומר תפסו אותך כשנסעת עם מלווה? מה אמרו השוטרים למלווה? ולחייב בתיאוריה או בטסט זה כל הגורם המרתיע... אל תשכח שסה"כ הרישיון שלך הוא זמני לשנתיים, ורק אח"כ כאילו "בודקים" אם מגיע לך לקבל רישיון אמיתי. וזה בכלל לא רק בישראל, יש הרבה מדינות שבהן מקבלים רישיון זמני ואם אתה עובר יותר מדי עבירות אז אתה נדפק... רוני

B.M.F

New member
מר כרפס מאודה (..?!..)

נשמע לי מאוד הגיוני שמחייבים אותך בתאוריה וטסט. נהג חדש שנתפס על 24 קמ"ש מעל המותר דינו - שלילה וטסט+תאוריה מחדש. אם אני לא טועה, זה גם כלול בספר החוקים של מדינתך האהובה. פעם הבאה - תחשוב פעמיים לפני שאתה משלפם את הקנס !! תשלום הקנס כמוהו הודאה באשמה והרשעתך בעבירה. כאמור, להבא - תבקש להישפט. אז אולי יהיה לך סיכוי לשמור על הרשיון. בהצלחה. נ"ב מה זה כרפס מאודה ? מאכל פולני ?

כמה דברים..

קודם כל, ההיגיון שלך כנראה מאוד דפוק ואין לי כוונה להגיב לשטות הפלצנית שאתה כתבת בקשר לזה. דבר שני למה לי להישפט? לא עדיף לבלוע את הקנס הזעום גם ככה ולשתוק? לא ברור לי מה אתה רוצה בעניין הזה.. ללכת למשפט על מה? מה הקייס פה בכלל? דבר שלישי עכשיו בדקתי את העניין באתר של המשטרה, ומסתבר שעבירות מהירות בדרך בין עירונית מתחלקות ל 0-25 מעל המותר ו25+ העבירה שלי היא בקטגוריה הראשונה, ז"א 270 ש"ח קנס וזהו לא שלילה, לא משפט, לא נהיגה מונעת. אבל בגלל שאני נהג חדש, אז כללי המשחק משתנים ואין לי מושג מה יקרה עכשיו. אולי קורס נהיגה מונעת אולי תאוריה אולי טסט ואולי אולי מישהו שהיה במצב זהה לשלי יודע מה יקרה?

B.M.F

New member
הבנת הנקרא זה לא הצד החזק שלך..

כשאתה נהג חדש - כל שטות שאתה עושה, שלא נדבר על עברה של 4 נקודות, פוגעים לך איכשהו ברשיון. כשאתה משלם את הקנס - אוטומטית אתה מורשע בעבירה. ולכן הופעלו סנקציות נגדך. מה הקשר לסכום הקנס ? דר"א - אולי בשבילך 270 ש"ח זה כלום אבל לא בשבילי למשל. אתה יכול להגיד שהכל אצלי דפוק חוץ מההגיון שלי. הוא חד כתער ונכון ותמיד הוא יהיה כך.

© DrorZi

New member
רעננה איזור התעשיה ../images/Emo35.gif

או ההמשך שלו, לא זוכר הת השם של הרחוב, זה שנוסע את כל אזור התעשיה מרעננה צפון לכיוון מערב.
דרור זי, צודק
(או שזה היה שבעת הכוכבים
)

sronis

New member
אתה צודק כמובן, אבל קשה לך פשוט

להגיד ויצמן?
רוני

לכרפס המודאג.. אין חכם כבעל ניסיון

אצלי הייתה בעיה דומה לשלך, אפילו יותר חמור .. בהיותי נהג חדש נתפסתי על 122 במקום שמותר 90 (וזה היה אחרי האטה, הכביש היה ריק והשוטר התחבא בשוליים, האטתי בלי קשר למרבה המזל...
) בכל מקרה אני הייתי לחוץ אח"כ הייתי בטוח שאני אקבל מה שאתה קיבלת, אבל .. לא...למזלי... כשהייתי צריך לחדש את הרישיון אז הגיע לי הרישיון החדש בדואר כמו לכולם בתוספת דף עם פירוט העבירות שהיו לי (רק העבירה הזו של המהירות) והנקודות (4 נקודות) ואני חושב שזה נמחק כל חידוש רישיון (אני טועה?) אז אם כך מה טוב, בכל מקרה לא עשו לי יותר מהקנס (750 ש"ח... ! ) אני מכיר עוד כמה שכל אחד מהם חטף משהו אחר.... למישהי שאני מכיר האריכו את התקופה של נהג חדש לעוד שנתיים....אחד אחר היה צריך קורס נהיגה מונעת ואחד אחר גם תיאוריה...
בקיצור .. אני לא יודע מה להמליץ לך... אבל אישית הייתי מעדיף לברר את זה איתם בטלפון לפני זה (עדיף בלי להזדהות, או שחבר יתקשר כדי שלא "יסמנו" אותך שם) .. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה ואני מקווה ביחד איתך שלא יתעללו בך לחינם...
סטודנט_דתי (שאין לו מושג לפי איך החוקים משתנים כמו מזג אוויר סתווי..)

לסטודנט הדתי

תשמע, תודה על הניסיון להרגיע אותי.. אבל אני עדיין לא רגוע בכלל אני לא קיבלתי רישיון עם פירוט העבירות.. אני קיבלתי מכתב עם ניסוח מעורפל עם המילים "בדיקות ובחינות לחידוש הרישיון" וזה אומר משהו לא? נו הלוואי שלא.. לא ברור למה המשורר התכוון.. בכל אופן, דיברתי עם המורה נהיגה שלי (מאז שקיבלתי ממנו את הרישיון לא דיברתי איתו), והוא אמר שמכתב כזה לא מוכר לו., פיקססתי לו את המכתב והוא יברר בשבילי במשרד הרישוי.. הוא אמר לי גם בשום פנים לא ללכת לשם עכשיו, כי הם עלולים לקחת לי את הרישיון במקום. והוא אומר שכן, יכול להיות שאני אצטרך לעבור טסט או תיאוריה. למרות שגם לו זה נשמע מאוד לא הגיוני..

cyber2200

New member
לדעתי...

אתה מגיב קצת קשה... אם היתה צריך טסט ו\או תאוריה היו כותבים לך "אתה צריך טסט ו\או תאוריה" :) אבל לא כתבו... זה אומר שהם רוצים להפחיד אותך קצת... אז מה שאני אומר שתעשה זה... כלום. תחכה, בנתים יש לך רישיון לא? אם הם רוצים לשלול לך אותו הם יעשו את זה, בנתים אין לך מה לעשות... ותנהג הרבה כי יכול להיות שעוד עמט יהיה לך שלילה :) תעשה חיים.

יוסי®

New member
דרור, לגבי תאונה עם נפגעים, זה לא

הכי מדוייק...... במקרה שפירטתי לך בפורום האופנועים לגבי התאונה שהייתה לי ב-96´ , אז אז הייתי נהג חדש על האוטו, ועשיתי תאונה שלא באשמתי (האופנוע שהתנגש בי....) ולא נענשתי בכלום...... ז"א העונש יתקבל אולי רק אם האשמה על הנהג, ולא באופן אוטומטי......

תיאוריה אנד אונלי תיאוריה ../images/Emo63.gif

כן כן הייתי במשרד הרישוי היום.. והתשובה שקיבלתי היא כדלקמן : אין לי טסט יש לי רק תיאוריה.. וסבבה.. זה רק תיאוריה.. נכניס קצת כסף לקופת המדינה.. אולי משהו טוב יצמח מזה כולכם תרוויחו מזה..
וזהו.. יום טוב לכולם.. *גיל שהולך להפוך לספץ בתיאוריה...*

למעלה