פחדנית שכמותי

BloodyRose

New member
פחדנית שכמותי ../images/Emo4.gif

קודם כל, שלום ושבוע טוב לכל חברי הפורום... אני אוטוטו בת 18, לפני מספר חודשים עשיתי תיאוריה (מכה ראשונה), אבל אני פשוט מפחדת לנהוג. לא פחות ולא יותר, מפחדת לקחת על עצמי את האחריות הזו. אני חסרת ביטחון עצמי כשזה נוגע ללקיחת אחריות (במיוחד כשמדובר על חיי אדם), ובטח ובטח כשזה מגיע ללהחזיק מכונית ששוקלת פי 80 יותר ממני על כביש בלי לסטות לשום מקום. הרבה אומרים לי לקחת שיעור ראשון, לראות שזה לא כזה נורא, ולזרום עם שאר השיעורים, אבל זה פשוט לא עובד. אפילו הוצע לי להוציא רישיון על אופנוע, בתקווה שזה ישכנע אותי שהשד לא כזה נורא (אבא שלי מאמין שאם אני אצליח להשתלט על אופנוע, לא תהיה לי בעיה להשתלט על מכונית), אבל אני פשוט לא מסוגלת לשבת מאחורי ההגה. חבר שלי ניסה לתרגל איתי מספר פעמים את העניין (בעיקר להחליף הילוכים ולהחליט על דעת עצמי מתי הגיע הזמן להחליף), אבל זה לא אותו דבר. אני פשוט לא מסוגלת לחשוב שילדה קטנה שכמותי, מטר ואסימון ששוקלת בהתאם, יכולה להחזיק גוש מתכת ופלדה על כביש. לא עברתי שום תאונה בחיי, ככה שטראומה אין לי, ואין לי מושג מה לעשות הלאה. אני רוצה את העצמאות הזו, את היכולת לנהוג, אבל לא מסוגלת לשכנע את עצמי להתחיל ללמוד... מישהו היה במצבי? יש למישהו עצות להרגיע אותי?

be_roo

New member
שני דברים

לא הבנתי בדיוק האם החלפת הילוכים נעשתה כשאת נוהגת או כשחברך נוהג, אם מדובר באפשרות הראשונה, הפסיקו עם הנוהג הזה מיד
, הרשיון של שניכם בסכנה, הביטוח לא ישלם במקרה של תאונה...לתת לאדם בלי רשיון לשבת מאחורי ההגה זו שטות. ועכשיו לעניין הנהיגה, עושה רושם שהמצב שאת מתארת מצריך ייעוץ מקצועי. חברים לשכבת הגיל יוכלו לעודד, אבל נראה שהבעיה עמוקה יותר ושמדובר בחרדה של ממש. אומנם לא עברת טראומה על בשרך, אך התיאורים בתקשורת מספיקים לעיתים ליצור חשש עמוק. לכן הממלצה שלי, פני לאיש מקצוע שיוכל לאבחן את הבעיה ולהציע פתרונות.

miss_t

New member
לפי דעתי תקחי שיעור ראשון

המורה שאיתך יתן לך הרגשת בטחון, ואם את תראי שאין לך בטחון אז תיהי בטוחה שלא יהיה לך טסט אפילו אחרי 40 שיעורים. בכביש את צריכה לקחת אחריות, אין לך ממה לפחד. אחריות פירושה בכביש זהירות. האם את אומרת על עצמך שאת לא זהירה עוד לפני שלקחת שיעורי נהיגה? איך את יכולה לדעת מה יהיה ואיך תנהגי? לפי דעתי תתחילי לקחת שיוערים בקצב שנוח לך. את יכולה לקחת מספרי טלפון מחברים וכד' ולהחליט איזה מורה סבלני(למרות שכולם סבלניים, תמיד יש יוצאי דופן). בהצלחה!

למעלה