פחדי ילדים

kirka

New member
פחדי ילדים

יש לי ילד בן 7.5 שסובל מפחדים בצורה קצת מוגזמת. (יש לו אח תאום - למדתי כבר שזה קשור גם כשזה נראה שלא). הוא "זהיר" מידי בכל מה שקשור להעזה (לונה פארק, גן שעשועים ספורט וכו') אבל זה לא מפריע לי. מה שמפריע ממש ומתחיל לשבש את החיים זה הערב/לילה. אז מתחיל הפחד מחושך וכל המחשבות הלא רציונליות (וגם הרציונליות), וכל מה שהוא מכנה "מחשבות רעות". זה מגיע למצב שאי אפשר לצאת מהחדר שלו עד שלא הוא נרדם. אחרי שהוא נרדם, גם אם הוא מתעורר לשניה הוא מייד יקום אלינו למיטה. בקיצור הוא לא מסוגל להיות לדקה בחדר בלעדינו. אח שלו ישן איתו בחדר. יש לו צעצוע אהוב במיטה ואור בחדר. יש לו לוכד חלומות במיטה (שעזר לתקופה) יש לו ספר תהילים קטן מתחת לכרית (אמרנו לו שזה עוזר - וזה עזר לתקופה) יצרנו יחד "בובות דאגה" וגם קראנו את הספר (זה כמו בובות סמרטוטים שמספרים להם את הדאגות לפני השינה ואז הם דואגות במקומנו בלילה). אני חייבת לציין שאנחנו לא מבטלים את הפחדים שלו, מסבירים לו שזה טבעי ולגיטימי לפחד, אבל צריכים ללמוד להתמודד עם זה, וניסינו ללמד אותו כל מיני טכניקות. כלום לא עוזר. זה מתחיל לשבש את חיינו, ובעיקר הוא סובל. זה הגיע למצב שהוא ביקש אני אמצא רופא או מטפל שמטפל בפחדים כי הוא זקוק לעזרה. הוא ילד אינטליגנט הרבה מעל הממוצע לגילו וגם ורבלי ובעל יכולות הבעה וניסוח מרשימות (גם ביחס למבוגרים...) לא יודעת מה לעשות. לקחת ילד בן 7.5 לפסיכולוג? ללכת אני לפסיכולוג לקבל ייעוץ כיצד לעזור לו? גם אם כן, לא אדע למי ללכת ללא המלצה. אשמח לכל עצה.

גרא.

New member
kirka,פחדים הקשורים לחושך,מופיעים בדרך כלל

בגילים שלפני ביה"ס,אלה פחדים אופייניים הקשורים לבטחון גופני,שהולכים ונחלשים,ככל שהילד גדל.לא ברור מדוע הוא לכאורה תלוי בשלב התפתחותי מוקדם יותר,אבל זה לא מה שחשוב,אלא מה אפשר וכדאי לעשות. ישנו ספר נהדר של אורי ברלב "חיית החושך",המתמקד בהתמודדות של ילדי עם פחדים הקשורים לחושך ולא רק.מומלץ מרד לקרוא לו בכל ערב פרק,או חלק ממנו,לדבר איתו על מה ששמע,ואם ההקראה אינה במיטה, גם צלתת לו לצייר,מה שהוא מרגיש.מאחר והוא עצמו בקש טיפול בפחדים,גם משום שהוא חש בדאגה שלכם, הטיפול המומלץ הוא "טיפול באמנות",כלומר עבודה עם אמצעי מדיה יצירתיים מגוונים,שיאפשרו לו גם לשתף,גם לפרק,גם להבין וגם לקבל שליטה עצמית בוגרת יותר.אם זה נראה לכם,ואתם באזור המרכז,תוכלו לקבל המלצה מתאימה.

sharpantie

New member
תסתכלי בכותרת של הפורום

במקום שכתוב פורומים תפוז אנשים. מתחת לזה יש ציור של מעטפה עם הסיפרה 1. תקליקי על ה מעטפה ותועברי לתיבת המסרים. בתיבת המסרים להקליק על הכותרת ותוכן ההודעה יפתח.

למעלה