פחדים

salo

New member
פחדים

יש לי בן בן שלוש , בחודשים האחרונים הוא מגלה פחד מדברים ממש פעוטים כמו מבובות שאפילו לא נראות מפחידות , או אם משהו נוגע וזה לא מוצא חן בעניו הוא צועק , בנוסף לכך מאז שחזרנו מחופשה בה הוא בילה שעתיים ביום במועדון לילדים הוא כל הזמן חרד שאני אשאיר אותו בגן ואשכח אותו, והוא לא מעוניין ללכת לגן בכלל (לפני שבועיים הוא היה בעונש על שקרע ספר ומאז הוא בטראומה) אשמח לשמוע כל תגובה אמא מודאגת

pepill

New member
יש לי כמה שאלות

את יכולה לפרט קצת ? מתי חזרתם מהחופשה ואולי איך הוא התנהג כשהיה צריך ללכת למועדון או כשחזר ממנו כל יום? את הספר הוא קרע בגן? מה היה העונש? משהו השתנה בבית או ביחסים בינך ובין הילד בחודשים האלו? איזה שהוא מקרה שאת זוכרת שהפחיד אותו? את מציינת זמן כלומר משהו השתנה מעניין לגלות איפה ומה גרם לזה ובשביל זה כל השאלות אני מצטערת אם זה נשמע קצת כמו חקירה. זה מתוך התעניינות

salo

New member
תודה על ההתענינות (יצא קצת ארוך)

חזרנו מהחופשה לפני שלושה שבועות והוא ממש לא רצה ללכת למועדון הילדים שם ועד היום הוא מזכיר לי שהוא לא אוהבת ללכת למועדון הילדים , את הספר הוא אכן קרע והגננת אמרה לו שהוא צריך לשבת ולהרגע , זה לא ממש לשבת בפינה אבל את המסר הוא הבין , אני מנסה להבין בעצמי מה גורם לו להרגיש ככה ולא ממש מצליחה, הוא אומר לי שהוא מפחד מהזאב או מהאיש בחושך שזה ממש לגיטימי לילד בגילו אבל יש לי מן תחושה שהוא אקסטרה רגיש למשל אם אחותו הקטנה בת השנה נוגעת בו הוא מתחיל לילל : אמא תגידי לה שלא תגע בי זה לא נעים לי" סתם התבכינות כזאת , או אם ילד בגןמשחק עם הבובות ועושה רעשים דמוי חיות הוא אומר שזה מפחיד אותו , אני מנסה לשחזר מתי כל העניין התחיל ואני חושבת שזה בערך חודשים או שלושה , ובנוספ לפחדים האלו אין לו ממש סבלנות אם הוא רוצה משחק שילד אחר משחק בו הוא מייד בוכה,אני לא יודעת אם הכל קשור אחד בשני , כי חוץ מהפחדים וההתנהגות הבכינית שלו הוא ילד מאוד מאוד מבריק וחכם ומצחיק והחברים שלו ממש ממש אוהבים אותו וממש רבים מי יבוא לשחק אצלו בבית שוב תודה

שלום לsalo

נשמע שבנך חווה טראומה כלשהי קשה לי להאמין שזה על זה שהענישו אותו עקב קריעת ספר בגן.. את אומרת שהוא נרתע ממגע, מה שישר הקפיץ אותי אומנם אני לא בקיעה בהתנהגותם של ילדים ויתכן שזה נורמלי. מצאתי מאמר על ילדים וטראומה על איך שהם מגיבים אלייה בכל גיל אולי תמצאי שם משהו שעשוי לעזור לך. אם יש לך מסקנות שהסקת, או הבנות שהבנת את מוזמנת לשתף. כל טוב.

salo

New member
וואו עכשיו אני ממש חוששת ../images/Emo7.gif

אגב לגבי המגע , הוא נרתע רק כשמדובר באחותו או אנשים שהוא לא אוהב, את אמר ואבא וחברים קרובים הוא מחבק ללא הפסקה

salo

New member
../images/Emo13.gifאני יכולה להגיד בלב שלם

שזה לא מיקרה של טרואמה מינית

salo

New member
תודה רבה

המאמר ממש עזר, הוא מדבר על פחדים של ילדים שלפעמים נראים לנו לא ממש רלונטים אך את הילד מסיבה כל שהיא כן מפחידים , יש להתיחס ברצינות לפחדים האלו ולא לזלזל בהם, לשאול אותו מה בדיוק מפחיד ואם אפשר לנטרל אותם הוא מדבר גם על טראומה ושוב איך אנחנו הורים משפיעים בהתנהגות שלנו על ההתנהגות העתידית של הילדים, איך להתיחס לילד שעבר טראומה ואיך לאפשר לו לחזור לשיגרה , במקרה שלנו אני אדבר עם הגננת שלו שאפילו לא מודעת לטראומה שהוא עבר ועל הסיוטים בלילה שהיו לו בעקבות כך , אני אבקש ממנה לשוחח איתו ולאמר לו שהיא מצטערת

על הגננת

כן, מומלץ לשוחח עם הגננת אולי תשאלי אותה אם ראתה אולי משהו שקרה לו או ילדים שהטרידו אותו או משהו שהפחיד אותו מאוד. לא סיפרת על איך שהוא מתנהג כלפי אותה גננת ובכלל על הקירבה בניהם אולי הוא לא ישמח על ההצעה לשוחח איתה לא כדאי לעשות משהו בניגוד לרצונו. אני שמחה שהמאמרים תרמו לך, אשמח אם תמשיכי לשתף. כל טוב.

salo

New member
אלו גננות מדהימות

כל היום מחבקות ומנשקות ואומרות לילדים שהן אוהבות אותם , ממש כייפ בגן הזה , בעקבות הכתבה שוחחתי עם הגננת היום והסברתי לה שמשהו שהיא עשתה שאפילו היא לא מודעת אליו גרם לו לחוש אי נוחות , היא מאוד התגוננה מה שלא רציתי שיקרה וביקשתי ממנה לשוחח איתו, אני גם שוחחתי איתו ואמרתי לו שאמא דיברה עם הגננת וסיפרה לה שהוא חש לא נעים כששמו אותו בעונש , ואחרי מחשבה החלטתי לבקש מהגננת שלא תדבר איתו כמו שביקשתי בתחילה כדי לא לעשות מזה סיפור גדול מידי וכדי שהוא יבין שכן מתיחסים לרגשות שלו אבל לא מעבר למה שצריך

pepill

New member
תודה על ההסברים

לא קראתי עדיין את המשך הדברים בינך לבין אובסי אז אני לא מתייחסת לפי ההסברים ואני ממש לא בעל מקצוע סתם מנסה לעזור קצת נשמע שעובר עליו משהו אני באמת לא יודעת אם זה נגרם מטראומה או איזה שהוא שינוי בחייו אחות קטנה.. שינוי גדול לילד הוא היה הכי קטן אולי אפילו יחיד ופתאום נולדה לה איזו קטנה וכל המעמד שלו השתנה יכול להיות שחלק מהדברים אכן נובעים משם כמו למשל כשהיא נוגעת בו או החוסר התאפקות לשחק במשחק. אולי הפחדים גם קשורים אולי באמת עבר איזה אירוע שהפחיד אותו מאד ואולי הוא פשוט ילד רגיש ההצעות שלי הן קודם כל תנסי לבדוק איתו אם דיבור אפשרי ואם לא אז ציור דף והרבה צבעים הוא יצייר לך את עולמו עצם היצירה תשחרר חלק תאיר אולי את עינייך ותמיד אפשר לשבת איתו אחר כך לשאול אותו על האלמנטים בציור גם אולי יעזור לך להבין. אני גם חושבת שפחדים בגיל הזה זה דבר נורמלי. הצעה שניה בקשר לאחות הקטנטנה קודם כל אולי יותר יחס לבן ואולי דווקא לתת לו "תפקידים" חדשים כי היא קצת גנבה לו את המקום אולי הוא מרגיש קצת קנאה וקיפוח אולי דווקא לעורר אצלו בגרות מהבחינה שיש הרבה דברים שלו נותנים ולה לא בגלל שאתה גדול כבר, לך מותר שיהיה גאה להיות הגדול. נשמע לי שהוא מחפש קצת תשומת לב גם דבר נורמלי לילד ש"איבד" את מקומו לטובת אח/אחות קטנים תעזרי לו לראות את החיובי במעמדו החדש ותעודדי אותו להיות ילד גדול. ההצעה האחרונה שלי היא כמובן בעל מקצוע שיעזור לך להבין את מצבו של הקטן ואיך לעזור בצורה יותר מעשית.

../images/Emo45.gif

אני מצטערת שלא הבחנתי בפרטים האלו הנה pepill הבחינה טוב ממני אני מסכימה עם מה שהיא כתבה ואכן כדאי באמת לפנות לייעוץ מקצועי.

למעלה