פחדים

Yellow Fever

New member
פחדים

אני בת 22 קשה לי להגדיר את הבעיה אבל אפשר להגיד שזה סוג של פחד מהחיים. מאז שאני זוכרת את עצמי אני לוקחת כל דבר קשה, כל בעיה של קרובים אליי, אפילו אני מעדיפה לפעמים רק להנות מהספק ולא לדעת יותר מידי. בזמן האחרון אני מנסה להבין איך ליפתר מהפחד הזה והדאגות האלו, אני מנסה לראות לאן החיים שלי מובילים ואני מבינה שהרבה הם לא יגיעו. אני מפחדת לנסות, מפחדת להעיז. יש לי גם פחד משינוים, מעדיפה להמשיך שגרת חיים משעממת ולא להתקדם. אני מפחדת להשיג משהו (או מישהו) ואז לאבד אותו. מפחדת לאבד משהו שכבר יש לי. אני מפחדת להגיע למקום בחיים שאני לא אוכל להתמודד איתו. זה הפחד הכי גדול שלי. אשמח לכל עצה תודה ושבוע טוב

isaacm

New member
מה יקרה כשתגיעי למקום בחיים

שאינך יכולה להתמודד איתו? שבת שלום איציק

isaacm

New member
ואם תתגברי

בואי נסתכל ביחד, עמדי רגע לידי. תרגישי חוסר אונים, את חושבת שגם תהיי בדיכאון, ובטח תבכי הרבה. רגע, אל תברחי, בואי נמשיך להסתכל, עוד קצת. ספרי לי מה קורה. שבת שלום איציק

Yellow Fever

New member
מחכה עד שזה יעבור לבד

אני עוצמת את העיניים ומנסה לדמיין מצב כזה. אין. לא משנה מה שאני חושבת, אני נשארת אותו מצב. מתוסכלת על מר גורלי, מקללת את העולם, לא מאמינה בכלום. בשורה התחתונה, אפשר להגיד שאני מחכה עד שזה יגמר. זה גם מזכיר בעיות אחרות שנתקלתי בהם. פשוט לא יזמתי כלום, לא נסיתי לשנות .. חכיתי שזה יעבור לבד לפעמים אני גם לוקחת את עצמי לעולם אחר, מדמיינת מציאות אחרת משהו בסגנון של "מה היה קורה אם..." אבל זה עובר אחרי כמה שניות

isaacm

New member
אוקיי, אז אולי תוכלי להביא אותי

קרוב יותר למקום שלך. אני לא מבין למה זה הפחד הכי גדול שלך? אם הבנתי אותך נכון - את יודעת מה לעשות (פשוט לחכות עד שזה יעבור), ואני לא מבין. יש משהו שאת לא יודעת מהו, את יודעת שיהיה לא נעים כשהוא יבוא, ואת יודעת בדיוק מה לעשות כשהוא יבוא. מה כל כך מפחיד בזה? שתפי אותי - מאוד סקרן איציק

Yellow Fever

New member
לקחתי יום לחשוב על זה

אני כרגע נמצאת בימים הלא הכי הכי שלי. אני נמצאת עכשיו אחרי בחינות מלחיצות, אמא שלי התאשפזה פעם שנייה בחודש האחרון והיום עשיתי בדיקות דם אחרי ששבועיים אני עם כאבי בטן וכולי בחרדות ועוד כמה בעיות שיגרתיות.. כתוצאה מהכל, ויחד עם הפחדים שלי שציינתי בהודעה הראשית והרגישות שלי מכל דבר שקורה הביא אותי בימים האחרונים לדיכאון, מצב רוח ירוד, לא אוכלת, לא יוצאת. כל דבר מדכא אותי עוד יותר. למשל כתבה לא נעימה אך שיגרתית שראיתי בחדשות של סופשבוע. אני יודעת שזה לא כל כך קשור למה ששאלת אבל זה בעצם הסיבה שהחלטתי לכתוב שאלה בפורום. אולי חסרה לי משענת מקווה שזה יעבור מהר ..

isaacm

New member
אני ממש מתחבר לתיאור שלך

לומר לך את האמת התיאור שלך כמעט הופך את הפחד והחברים שלו לממשיים. ואני מבין שבשבילך הפחד הוא משהו מאוד ממשי. אני גם מרגיש שקשה לך לדבר על הפחד הזה, וגם להתמודד איתו. ישנן כל מני דרכים להתמודד עם פחד, ולכל אדם מתאימה דרך אחרת. מה דעתך? רוצה לנסות להתמודד עם הפחד? לילה טוב איציק

פחד וחרדות

YELLOW FEVER יקרה! מקריאת ההודעות השונות שלך כאן נראה לי שהפחד שלך הוא סוג של חרדה מאוד עמוקה לרבדים שונים בחיים, הרי את מתארת סיטואציות שונות. לטעמי מצב זה אינו מתאים לטיפול בצורה של אימון אישי ויעוץ על ידי איש מקצוע בתחום הפסיכולוגי יהווה מקום אפקטיבי יותר ליציאה מהחרדה. חרדה כה עמוקה שמביאה למצבי דיכאון ניתנת לטיפול בצורה קוגניטיבית. ממליצה לך ללכת בכיוון זה ואני בטוחה שתרגישי הרבה יותר טוב! כאן את יכולה לקבל תמיכה, אוזן קשבת וחיבוק! בהצלחה!

shoom12

New member
מה האלטרנטיבה

היי צהובה :) הפחד הוא טוב, הוא בעצם מגן עליך מפני כל רע. אנחנו צריכים לבחור באלטרנטיבה שתתן לנו את הכי אושר שאפשר. יכול להיות שאני אמצא את אהבת חיי ואוותר עליה כדי לא להתמודד עם הסיכוי שאאבד אותה. אבל אולי שווה בשביל הסיכוי (אפילו הקטן ביותר) לאושר, ללכת על זה, ולקחת את הסיכון. אם אני מפחד מזה שאני אפגע מקשר שלא יצליח, אני שואל את עצמי מה האלטרנטיבה? שלא יהיה לי בת זוג? שאני אמות לבד? שלא תהיה לי משפחה? שלא יהיו לי ילדים? נשמע נורא, לא? אז אני מוכן לקחת את הסיכון, אפילו אם הוא קטן ועומד על 5% שאמצא בת-זוג שלא תפגע בי.. מבינה את הכוונה שלי? מקווה שנתתי לך נקודה למחשבה. יוסי

bridges

New member
באיזה תחומים הפחד עוצר אותך?

שלום לך, באימון (לפחות לפי המודל שאני למדתי) לא ניתן לקבוע התמודדות עם פחדים כמטרה. באימון דבר ראשון קובעים חזון ומטרות לחיים ואז מתחילםי ללכת אליהם, אם בדרך נתקלים במעצור של פחד אז מתמודדים איתו, אבל מתוך אותן מטרות וחזון. אז אני מזמין אותך לבחור תחום אחד שבו את רוצה להתקדם ולהסתכל עליו מתוך מה את רוצה שיקרה בו. תניחי כרגע שפתרת את כל הבעיות שלך. רונן

liatkz

New member
תדר הפחד

שלום לך יקרה, הפחד הינו רגש מכווץ, מעכב, שאנחנו שמנו אותו כדי שיזכיר לנו משהו ששכחנו, פחד- בהפוך - דחף. הפחד הופך לדחף כאשר אנו מבינים מה המסר שלו לגבינו. בפחד אי אפשר להילחם ישירות, הטיפול הוא עקיף, אני אתן דוגמא: אנו נמצאים בחדר מואר, מימין לנו דלת סגורה מאחוריה חדר חשוך, כאשר נפתח את הדלת מימין , בחדר שלנו לא יהיה יותר חושך אך בחדר החשוך יהיה יותר אור. כך גם הפחד אנו רוצים להאיר אותו, דרך טיפולים אנרגטיים להעלאת תדר הגוף לתדר מואר יותר,מדיטציות, ספרים מעוררי השראה (אני ממליצה לך על "ארבע ההסכמות"), התחברות לאהבה ולשמחה, וכל זאת בתרגול יומיומי. אם תחשבי על זה- הפחד לנסות מוביל לאי עשייה, מוביל לאותה תקיעות שאת נמצאת בה היום, לכן כל צעד מבחינת יהווה שינוי לשגרה. אין צעדים לא נכונים, יש רק צעדים, וחשוב להנות מהדרך.
בהצלחה !

למעלה