פחדים

פחדים ../images/Emo178.gif

מה הכי מפחיד אותכם כרגע בתקופה זאת של חייכם
איך אתם מתגברים על הפחדים ואיך התגברתם עד כה

הכי מפחיד אותי

למות.חושב עליו הרבה.לא הפחד למות אלא שיותר לא אתקיים. אומנם מאמין בגלגול הבא אך איך אזכור שהייתי אני בגלגול זה.

רננהלי

New member
אותי

מפחיד לחפש עבודה עכשו אני עובדת, אבל לא במקצוע שלי, רק במשהו לבינתיים ואני מפחדת אפילו לחפש עבודה במקצוע שלי, כי אני מפחדת לא להצליח. איך אני מתמודדת עם זה? אני לא. וכועסת על עצמי על זה. דוחה דוחה ולא עושה כלום בנידון (בינתיים נחמד לי בעבודה הנוכחית שלי, אפילו כיף. אבל לדעתי לאט לאט מתחיל לשעמם לי. ואני מרגישה שכבר צריך להתקדם הלאה בחיים. אבל מפחדת
) שלום שלום נעלמתי קצת מכאן וחזרתי שוב מה איתך נסיכה? מה הפחדים שלך? ובכלל איך בעבודה? (את עדיין שם נכון?)

אופיפה

New member
גם לי

תמיד היה הפחד לזוז קדימה, להכנס למשהו חדש, והפחד לא להצליח במקום חדש, פחד מביקורת ... כל הפחדים האלה פשוט כמו גבול, עוצרים אותנו מלהתקדם לעבר מה שאנחנו מאוד רוצים.אפילו כשאנחנו כבר יודעים שהגיע הזמן לזוז. דרך אגב כשמזהים מתי הזמן לזוז קדימה זה כבר טוב. יש כאלה שמרב פחד לזוז לא מזהים מתי הגיע הזמן. לנטרל פחדים זו עבודה מאומצת על הראש שלנו על החשיבה. כי הפחד הרי אינו יישות פיזית , כל הקיום שלו הוא אצלנו בראש. אז הבשורה הטובה שהוא בשליטתנו. ורק אנחנו מחליטים איך לתמרן את הפחד. לשחרר אותו לגדול לממדי מפלצת או לגרום לו להצטמק ולהעלם. זה לא קורה ביום אך בהחלט אפשרי. בהצלחה לכולנו.

מה דעתך לקחת את הפחד בצעד צעד?

גם אני ממש פחדתי לעבוד במקצוע שלי, לפני הפעם הראשונה שעבדתי בו. אז נתנו לי עצה שמאד עזרה לי. צעד צעד. לא לחשוב קדימה. קודם להכין קורות חיים רלוונטים למקצוע הנ"ל. זה יום אחד. אח"כ לשלוח למקומות עבודה. בלי לחשוב קדימה. פשוט - שלח לחמך על פני המים. ואז, העניינים כבר יתגלגלו מעצמם. מה שקרה היה, שאיך ששלחתי את הפקס הראשון, נכנסתי לשוונג וכבר התגברתי על הפחד.

רננהלי

New member
אני הולכת לעשות

רשימה של מה שמפחיד אותי ומה שעוצר אותי נראה עד לאן זה מגיע כשאני יודעת מה המצב הכי גרוע שיכול לקרות ומשלימה איתו זה בד"כ עוזר לי מאוד (יש לי ניחוש-ואני לא בטוחה שאני יכולה להתמודד עם זה. אבל אני אכתוב ואז אני אראה. ואם זה יראה לי משהו-אני אראה לפסיכולוגית שלי.)

התקיעות הזו נראית לי נצחית

העצבות היאוש האבדון חוסר הוודאות האכזבה שברון הלב הפחדים ההליכה בחושך הכל ניראה לי כזה נצחי ממש מפחיד

reedgreenwhait

New member
הכל...

אני פוחדת להתעורר, לצאת מהחדר, ללכת ברחוב, ללכת לביצפר, לרדת ל3 יחידות במתמטיקה, להשמין, להיכשל, לא למות בזמן הקרוב... התמודדות- לעשות דברים, למרות שהם מפחידים אותי... "פחד חותך עמוק מחרבות..."

פחדים

אני מפחדת שלא אמצא בן זוג. על פחדים אני משתדלת להתגבר בשיטה של התעלמות מהפחד (מהקול שמדבר אליי בראש ואומר: את לא תצליחי, את לא תמצאי, את לא...), ופעולה בתחום המסויים - צעד צעד. כל פעם משהו קטן שיקדם אותי קדימה. לא תמיד זה מצליח לי. ויש פעמים שאני מקשיבה ומזדהה עם הפחד.

opalit

New member
שיגמר..

שמישהו ילך. כמו שקרה לי לאחרונה- אחד האנשים החשובים לי בעולם ואולי עדיין אני לא יודעת עד כמה, עדיין מעכלת, זה גדול. מעזיבה, מאנשים חשובים לי. ואם יגמר, ואם בסופו של דבר הם צודקים, שסגנון החיים שלי קשה מדי, שאולי אני לא חזקה מספיק. ושיעזוב אותי חלום אישי, חלום שאומר לי מה שהשמעתי לעצמי המון שנים..
מהפחד הזה, אני עושה ומנסה לא לחשוב ולהמשיך בדרך שלי, השונה. ומפחדים אחרים- לפעמים אנשים משתנים והולכים ואני לא יכולה לברוח מהעצבות. עוד דבר- כותבת, והרבה, זה קשה וזה עוזר לי כמעט כמו טיפול, הפסיכולוגית אמרה שיש לי הרבה ידע ואוכל לכוון. קיבלתי את זה בכיף.

שיעזוב אותך חלום

מה יקרה באמת אם חלום שייחלת לו, ייעלם ויעזוב? למה זה כ"כ מפחיד אותך?

opalit

New member
לא יודעת..

וזה מה שמפחיד. כתבתי כמה תשובות ומחקתי, הבנתי שכל מחשבה של מה שעלול לקרות, שונה מהשניה, אז אני לא יודעת..

למעלה