פחדים בלילה

hanimo

New member
פחדים בלילה

בתי בת 10 וחצי וסובלת מפחדים בלילה. הפחדים החלו מאז שלילה אחד כשישנו אצל סבא וסבתא , פרצו להם גנבים לבית באותו הלילה. זה קרה לפני כחצי שנה, ומאז היא לא ישנה לילה אחד רצוף. היא מפחדת ללכת לישון, היא מתעוררת באמצע הלילה בפחדים, ולא מצליחה להרדם שוב. אז, בחדר שלה (יש לה חדר לבד) אין סיכוי שהיא תישן כי זה לבד ובתחילת המסדרון, אז היא מתחילה את הלילה על מזרן, בחדר של 2 אחיה הקטנים. באמצע הלילה היא באה עם המזרן לחדר שלנו. היא מעירה אותנו וצריך לעשות סיבוב בבית, באמצע הלילה לראות שאין אף אחד. היא שומעת רעשים. בקיצור כל לילה סיוט. בעלי חושב שהכל זה מניפולציות, אני חושבת שהפחדים הם אמיתיים. הילדה מבקשת עזרה, ואומרת לי בבקשה אמא תעזרי לי, תחשבי על משהו. אנחנו לא מוכנים שהיא תישן אצלנו בחדר יותר. בעלי חושב שצריך לטפל בעניין בכח, ואני חושבת שלא, אבל אין לי מושג מה לעשות. אשמח לקבל עזרה.

אחרי חצי שנה של סיוטים

אני חושב שצריך ייעוץ מקצועי (מהעוד שהדבר נובע ממקרה אמיתי ולא דמיונות, חלומות וכו'). לא חושב שאפשר לטפל בדבר כזה לבד ובוודאי שלא בכוח (כמו שבעלך חושב), אלא אם הוא רוצה שיהיו לה עוד סיוטים....

פלגיה

New member
הילדה בטראומה

היא צריכה עזרה של איש מקצוע. טיפול בכוח רק יחריף את הבעיה, וייצור קשיים נוספים.

לורליי43

New member
קחי את בן זוגך להתייעץ

עם איש מקצוע. אני מצטרפת לדעה שאלה פחדים אמיתיים ובטוחה שפסיכולוג טוב יצליח להסביר לו.

לייעוץ מקצועי, אתמול. גם אם

זה אמיתי וגם אם זה מניפולציה, זה נסחב יותר מדי זמן וכמו קודמיי: לפנות לאיש מקצוע. מאמינה שיוכלו לעזור לכם בקופת חולים.(יגידו למי לפנות).

irisgh

New member
מסכימה עם הקודמים

ולגבי טיפול בטראומה: היום ידוע שתוצאות לטווח ארוך של הטראומה, תלויות בתמיכת הסביבה. ז"א אותו אירוע עצמו יש השפעות מתונות יותר על מי שהאמינו לו ותמכו בו. התנכרות לפחדים, ולמציאות כפי שהיא נתפסה על ידי הקורבן, גורמת רק לזה שהקושי הנפשי יהיה ממושך יותר וקשר יותר. לכן, אתם חייבים ללכת לגורם מיקצועי. שיעזור לכם לתמוך בה. ושיעזור לה. לטפל בכח? קודם כל תטפלו בכלל. אתם לא מטפלים בבעיה, מה שגורם לזה שהיא מתמשכת. הטיפול הראשון הוא להאמין לה שהיא באמת מפחדת. ואחר כך לחשוב מה לעשות עם זה. מה חשבת על התגובות עד כה?

מ ר ל ה

New member
לדעתי..

תעלו את הנושא של הבית של סבתא, תספרו לה למה זה קרה ,למשל תסבירו שסבתא לא נועכלת את הבית, ושהדירה של סבתא נמוכה יותר אז קל לגנבים להכנס(אם זה נכון) ושבשוכנה של סבתא שי גנבים.. פשוט תסבירו למה רק אצל סבתא זה יכול לקרות ושבטוח אצלכםן זה לא כיול לקרות.. אולי תקנו עוד מנעול לבית ותגידו לה שעכשיו אפילו אם היה גנסב אין זיכוי שהוא היה כיול להיכנס וכול מני כאלה.. פשוט תתנו לה את הביטחון

פלגיה

New member
הלוואי שזה היה כל כך פשוט

ושהיגיון היה יכול לגרש פחדים וטראומות. חבל שזה לא עובד ככה.

למעלה