פחדים/אובססיות

דניאלה12

New member
פחדים/אובססיות

בני בן שנתיים ושלושה חודשים (אובחן כפדד נוס), לאחרונה נראה שמפלס החרדות עלה מאוד. הדבר מתבטא בהחזקת חפצים (בד"כ טושים) אובססיבית , חזרתיות על מילים (צבעים, מספרים, דיקולמים) בנוסף בלילות האחרונים הוא מתעורר באמצע הלילה, שלא כמו בעבר שהיה אולי מחפש את המוצץ או לוקח כמה לגימות מהבקבוק הוא קם בבכי, אומנם מחזיק את הבקבוק אבל אינו שותה ממנו, הוא בוכה ובעיקר נראה מפוחד. לוקח זמן רב להרגיע אותו (אם בכלל) ואם נרגע כבר מתעורר לגמרי ומתחיל באקולליה לא נגמרת. ברור לי שבכל הדברים שהוא עושה (החזקת החפצים, והחזרתיות המילולית) הוא מנסה להרגיע את עצמו אבל נראה שמפלס החרדות רק מתגבר. בבית אין משהו מיוחד בתקופה האחרונה שיכולה להיות הטריגר להתגברות, למעט הכניסה לגן החדש (אבל בכ"ז עבר כמעט חודש). הלילות לא לילות וכתוצאה גם בימים הוא לא עצמו. כרגע הוא מטופל ע"י קלינאית תקשורת, התחלנו ריפוי בעיסוק ואני חושבת שממש נדרש טיפול ריגשי כלשהו. חשבתי על כיוון של טיפול במוזיקה או ספורט טיפולי (זה גם נחשב ריגשי?), אשמח אם למישהו יש עצות, או המלצות על מטפלים אנחנו מאזור הרצליה

דניאלה

הן עוד צעיר, אני לא יודעת מתי כדאי להתחיל טיפול ריגשי אבל זה לא עמוס מדי עבורו?? לגבי חרדות, ידוע שלילדים שלנו יש חרדות מוגזמות, גם כניסה למסגרת חדשה (חודש זה באמת התחלה) מהווה טריגר, וגם טיפול חדש. (אין לי עצות לגבי חרדות בתי גדולה יותר ומקבלת תרופות במשך שנה). להרבות בחיבוקים ותמיכה והבנה גם בבית! ספורט טיפולי לא נחשב ריגשי אבל אם הוא נעשה אחד על אחד והמטפל מתאים את עצמו לילד אולי זה כן יכול להוות טיפול ריגשי. תרפיות ידועות: תרפיה במוסיקה, בתנועה, בדרמה, באמנות. בנך נראה לי צעיר מדי אבל צריך לברר.

רושר

New member
בהחלט ייתכן וקשור לכניסה לגן החדש

איך הוא בגן? טוב לו? היכן היה קודם - בגן אחר או בבית? ייתכן והשינוי מאוד משמעותי עבורו, ויקח לו עןד חודש חודשיים להרגיש בטוח עם השינוי הזה. כל זאת כמובן בהנחה שטוב לו בגן. אצלנו היתה תגובה חריפה לכניסה לגן ובדיעבד התברר שלא היה לו טוב שם. לגבי טיפול רגשי - נראה לי שדווקא הרבה תמיכה שלכם תעזור כאן ולא כניסת מטפל חדש לתמונה. גם כה יש לו מטפלת חדשה לריפוי בעיסוק. אתם עצמכם יכולים ללכת להדרכה (אצל פסיכולוגית ילדים המתמחה בכך או אצל בעל מקצוע אחר) כיצד לתת מענה לפחדיו, וכיצד להרגיע אותו.

דניאלה12

New member
בגן שונה לו../images/Emo4.gif

מדובר על גן עם צוות חדש, אותם ילדים משנה שעברה (קיבוץ). אין ספק שהמעבר היה מאוד משמעותי בשבילו, הגן הוא גדול יותר ופתוח יותר (נראה שה"מרחבים" מציפים אותו) ומיד בהתחלה סבל מוירוס נוראי של שישולים שגם גרם לו להחסיר כמה ימים טובים, הכוונה היא להגיע בסוף למסגרת אלוטף אבל איך שביטוח לאומי פועלים אני לא תולה בזה תקוות לעתיד הקרוב. הגן גדול עליו, הצוות זר לו ואומנם יש לו סייעת צמודה אבל בהחלט קשה, הבעיה העיקרית היא שזה קורה בעיקר בבית, ובעיקר בלילות ומהדיווחים שאני מקבלת מהסייעת ומהצוות בגן נראה שלאט לאט הוא מסתגל לשם בעוד דווקא בבית המצב מחריף. גם בנושא התזונה הוא יותר ויותר "קשה" מילד שאכל יפה מאוד הוא הפך לילד מאוד בררן, ולמעשה חזרנו מאוד לבקבוקים (לפחות מרגיע את הנפש הפולניה שלי שהוא לא רעב
) ואין ספק שמשהו עובר עליו. חשבתי על טיפול ריגשי מכיוון שהוא מאוד מחובר למוזיקה ותנועה וחשבתי ששם יוכל למצוא אי קטן של מרגוע לפחדיו (כ"כ קשה לי עם זה שילד בגיל כזה חווה פחדים, החיים שלו צריכים היו להיות כ"כ אחרים בגיל כזה)

דניאלה12

New member
דווקא כן אבל נגמר וטרם קניתי

נוסף, באמת אולי כדאי שאחזור לזה (למרות שגם אז היו לילות דומים אבל פחות)

למעלה