פז"מ

Ecc18C

New member
פז"מ

מה בערך פרקי הזמן בין הדרגות, לאחר הקצ"צ? מתי אני מגיע לסא"ל?????

שמש27

New member
LOL ../images/Emo6.gif LOL ../images/Emo6.gif LOL ../images/Emo6.gif

טוב שמשהו מצליח להצחיק אותי היום... יאללה, פז"מ (אבל זה האופטימלי שבאופטימלי, לא לרדת עלי!): [בסוגריים מרובעות - גילו של מהנדס חשמל, לדוגמא] חובה: שלוש שנים סגן [22-25] קבע: שלוש שנים סרן [25-28] אח"כ: אפשר לעשות עוד תפקיד בדרגת סרן, כשנתיים, אבל לשבת על תקן רמ"ד - כלומר לקבל משכורת של רב-סרן, אבל דרגת הכתף לא משתנה. ואפשר לקבל רב-סרן - לשאקלים. לפחות שני תפקידי רב-סרן לפני סא"ל - הווה אומר: בין 4 ל 6 שנים רס"ן [28-34] אח"כ זה אופרה אחרת לגמרי. סא"ל לא מקבלים "כי צריך" או ע"פ קידום מערכתי כללי - אלא פר תפקיד, פר הזדמנות, פר טיימינג. יש כאלה שמחכים לסא"ל גם עשר שנים בדרגת רס"ן, ויש כאלה ש"הולך להם קלף" ומקבלים סא"ל ממש מוקדם. יש כאלה שמשתחררים רס"ן, ויש כאלה שאחרי הסא"ל, "עפים" מתפקיד לתפקיד, ומדרגה לדרגה. שתהיה בצבא - אתה תשמע על אלה, ועל אלה, ותתחיל להבין ממש מעט מ"איך זה הולך"... עד כאן. אבל כל הכבוד על השאיפה מעלה. אדם ללא חלומות הוא אדם ללא עתיד.

היש תקדים לעתודאי סא"ל?

נשמע לי מאוד תמוה ונדיר, אך עם זאת - מרגש ומעורר ציפיות. סא"ל יוחנן, רמ"ד הטבלה. אני רועד. שמש - משתמע מדבריך שסגן מקבל אחרי 3 שנות שירות דרגת סרן, ויהי מה; האם כך הדבר? האם יכול להיות מצב שבו אני משרת כסגן יותר מ-3 שנים, ולא עולה לדרגת סרן? באיזו דרגה משתחררים רוב העתודאים אחרי הקבע? סרן? ומה אם עתודאים שלא עוברים קורס קצינים? האם דרגת קא"ב מקבילה לדרגת סרן? האם קא"ב היא הדרגה שבה משתחררים עתודאים בתום שירות הקבע?

שמש27

New member
יש תקדים לעתודאי אלוף ! ../images/Emo47.gif

כן, כן, אלוף (במיל´) אליהו בן-ישראל, ראש מפא"ת - עתודאי מן המנין, מאחד המחזורים הראשונים, אי שם באמצע שנות השישים. וסא"לים יש, ואל"מים יש - אבל התחרות של צה"ל על המוחות הטובים עם השוק האזרחי היא אכזרית, והרבה פורשים לטובת משכורות שמנות מאד. כן, סגן מקבל סרן אחרי שלוש ויהי מה (זה אגב, קיצור פז"מ שני לעתודאים - פעם ראשונה זה קפיצה על שנתיים של סג"מ, ופעם שניה זה קפיצה בערך של שנה מסגן לסרן - רוב הצבא עובר אחרי 4 שנים) - אלא אם כן אתה גרוע במיוחד - ובמקרה זה כבר ישקלו לשחרר אותך ולא לחכות שתהיה מספיק נורמלי כדי לעלות בדרגה - אבל זה חריג מאד מאד. 99.9% מקבלים דרגה בכניסה לקבע, ושלום על ישראל. רוב העתודאים אכן משתחררים סרן. יש כאלה שצה"ל בא אליהם שנה לפני סיום הקבע, ומציע להם איזו תוכנית לטווח ארוך - 4, 6 או 10 שנים קדימה - ואז הם מקבלים מענק, ורכב, ודרגת רב סרן. משמע, שבתאריך שהוא היה אמור להשתחרר הוא כבר רס"ן - אבל הוא לא משתחרר... הבנת ? עתודאים שלא עושים קק"צ מבלים את החובה בתור קמ"אות, ואת הקבע בתור קא"בים, ומשתחררים קא"ב. מקרים בודדים בלבד, כי צה"ל דוחף להוציא לקק"צ כל הזמן. יש ? יש !

La Bamba

New member
קוראים לו אליהו?

קוראים יצחק או איציק. אבל אולי יש לו עוד שם ככה שיכול להיות שאתה גם צודק

bodas18

New member
אאאההההההההההההה!!!!!!!!!

למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה אתה ער ב- 7:15 בבוקר יום שבת?!?!!?!? למה?!??????????!!!!!!!!!!?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שמש27

New member
../images/Emo6.gif

חחחחחחחחחחחחחחח קודם כל - לא קמתי, זה מקרה של עודס לא הלכתי לישון... רק חזרתי...
ושנית - שניה לפני שצנחתי, חשבתי לראות איזה פצצות השאירו לי זאבי-הלילה בפורום... אבל להפתעתי הכל היה בסדר. לכוחותינו שלום.

למעלה