ליאיר
אני אנסה להתייחס פיסקה פיסקה למה שכתבת לי במטרה להגיע לבירור האמת.
"לירח שמסמל עינים - וגם את דמות האם והעולם הרגשי - יש כמה וכמה זויות פעולה לא קלות, שמראות שבילדות מוקדמת יש הרבה לחצים על האם - וגם על העינים. "
הלחצים היחידים שיש על האם אולי זה בנושאים של שלום בית ומריבות עם הבעל - אבל זה משהו מצוי בדורנו ולא קונקרטי, אני לא רואה משהו יוצא דופן שמתקשר, חוץ מהלידה של אותו אדם בעל המפה שהיתה קשה במיוחד היא קיבלה רעלת לידה ועוד מחלה שאיני זוכר את שמה ויצאה בשלום ולבסוף נולד בניתוח קיסרי.
"מטפורית עלול להתגלות פה צורך לא לראות דברים מסויימים בילדות, כי התחושות אינן קלות לגבי מה שרואים - או שמרגישים. אורנוס ונפטון הם שני כוכבים מאוד משמעותיים בבית 2 כאן, שמסמל בעיקר הזנה ובטחון. יתכן והמדובר באירוע בגיל צעיר ביותר הקשור לבטחון האישי של הילד - נפילה, נטישה, או אירוע חרדתי של האם בגיל הזה - שהעבר רגשית לילד וגרם לסוג של הסטת מבט הצידה (פזילה) ולמרות שזה אולי נשמע מטפורי מאוד, פעמים רבות נתקלתי באירועים פיזיים בגלל פעילות רגשית שפגעה בילד ותורגמה פיזית לגוף. "
לא זכור לי אירוע כזה, אבל היות ויש כאן פלוטו במעברים בבית 1 (אחרי סקוור לשמש וסקסטייל לונוס וטריין ליופיטר ועכשיו בסקוור למרקורי) אל תשכח שמתרחש כבר מקדמת דנא עד היום, מדבר על שינוי המראה והתדמית והערך והתעסקות עצמית בלתי פוסקת לצורך טיהור האני בצורה איטית וגם אינטנסיבית לפעמים.
"יתכן שהמדובר באירועים שהאם עצמה עברה כשהילד היה צעיר מאוד והילד חש בהם - אין ספק שהאם משפיעה מאוד על הילד לטוב ולרע, וחלק מהלחצים שלה מעברים אליו. כך למשל גם זוית העימות בין הירח לסטורן - גם כאן זוית שעוסקת במצב רגשי של האם בעצם שמעבר לילד בעקיפין: סוג של לחץ ומצוקה ואולי גם צורך במשמעת עצמית נוקשה. גם זוית הפעולה עם פלוטו אינה קלה - זו זוית כוחנית מאוד וגם היא עלולה להשפיע על העינים מבחינת לחצים ומתחים פנימיים של העין עצמה בתוך העין או של האם ומה שהיא ראתה בעיניה."
אני לא יודע מאיפה הגיע ההנחת יסוד הזאת שהאם בסיפור שלו כל כך משמעותי, היחסים בינו לבין האם הם יחסים רגילים ואוהבים עם עליות ומורדות ממוצעים ללא דברים יוצאי דופן, אומנם, יש לאותו יליד יחסים יוצאי דופן עם סבתא שלו מצד האבא, הסבתא מאוד מסורה ומוסרת נפשה עבור אותו יליד דואגת לו בגוף ובנפש מעבר למצופה ומדי פעם יותר דאגנית מהאמא ובעבר הקריבה נישואין עבורו (סיפור ארוך ומורכב..) וכן דואגת לכספי ירושה, אולי ירח..בית 8.. סטורן.. מדבר על זה?
הזכרת משמעת עצמית נוקשה, היליד ספג בעבר אלימות מילולית קשה וסירוס של הביטוי האישי מצד אביו חינוך משהו קשוח אבל עם הגיל הוא רכש עצמאות רגשית ואומץ בעיקר בזכות המעבר של אוראנוס על השמש בשנים האחרונות,
"יתכן ובסופו של דבר בעל המפה הרגיש מאוד מתרגם מצבים של לחץ רגשי גבוה - יתכן והוא מח'ול ולא מרגיש שייך לכאן בגילאים צעירים אגב - להפעלה פיזית מהירה של העיניים (עפעוף, פזילה). יש מצב שכשתגיע עבודה רגשית משמעותית על הבטחון האישי שלו זה יגיע גם למישור הפיזי והפזילה תוקטן או תיעלם, כולל תחושות הערפול והדיסאוריינטציה האישית. יש קשר במפה הזו בין הבטחון האישי והרגשי לבין תפקוד הרגש ותפקוד העינים."
בהחלט. מילות מפתח כמו "לחץ נפשי גבוה", "ניתוק מהמציאות" "ערפול" - כל דבר פסיכוסומטי או מושגים שמדברים אודות קשר רופף עם המציאות אפשר למצוא אצלו במידת מה.
אהבתי את מה שאמרת שיש קשר בין תפקוד הרגש ותפקוד העיניים.
הלוואי שהמצב ישתפר.
והוא לא מחו''ל. הוא יליד הארץ גר בצפון בסך הכל ילדות נחמדה (סיפתח טוב - אופק קשת)
לדעתי שיעורים עבורו הם כגון: דחיית התבכיינות, בניית ביטחון עצמי, בניית תשתית חזקה עם שני רגליים על הקרקע עם מערכת ערכים רוחנית שתעזור לו להתמודד ופחות לצפות לעבודה קלה (מה שנראה לי שכולנו זקוקים)
אני מחפש משהו קונקרטי.
תודה רבה!