פזיותרפיה

sartorius

New member
פזיותרפיה

שלום , אני סטודנט לפזיותרפיה ויש לי כמה שאלות : 1-האם המקצוע נדרש בארץ ? 2-האם המקצוע מבוקש בחו"ל, במדינות כגול אוסטרליה, אנגליה , ארצות הברית ? והאם קל לזכות באזרחות במדינות אלה בזכות המקצוע ? 3-מה הן המשכורות הממוצעות ? 4-האם אפשר להתפתח במקצוע? והאם קל/קשה להתפתח בו ? לאן אפשר להתפתח הן מבחינה מקצועית והן מבחינה כלכלית ? 5-האם המקצוע נחשב כ"איכותי", "מוערך" כמו למשל עריכת דין, בקרב הציבור ? 6-האם, במידה וארצה, ניתן לעשות הסבה מהמקצוע לתחום אחר, רפואי או שלא רפואי ? 7-האם ניתן לחפש עבודה שלא קשורה בכלל לפזיותרפיה, ולכתוב בקורות חיים על תואר זה, כמו שלמשל בוגרי מדעי רוח/חברה/משפטים עושים בקשר לעבודות שונות, והתואר הוא רק כלי ? אשמח מאוד מאוד לתשובה מפורטת לכל שאלה משאלותי תודה רבה

פזיותרפיה

שלום , אני סטודנט לפזיותרפיה ויש לי כמה שאלות : 1-האם המקצוע נדרש בארץ ? כן,יחסית. 2-האם המקצוע מבוקש בחו"ל, במדינות כגול אוסטרליה, אנגליה , ארצות הברית ? והאם קל לזכות באזרחות במדינות אלה בזכות המקצוע ? לא יודע. 3-מה הן המשכורות הממוצעות ? שכר מתחיל נע סביב 4500 ש"ח. 4-האם אפשר להתפתח במקצוע? והאם קל/קשה להתפתח בו ? לאן אפשר להתפתח הן מבחינה מקצועית והן מבחינה כלכלית ? רוב הפיזיותרפיסטים עובדים כשכירים אך יש העובדים כעצמאיים בביתם הם או בבית הפציינט, במכוני כושר, במרכזי ספורט ועוד. יש המשלבים עבודה כשכירים במוסד ועבודה פרטית. חלק מתמחה בתחומי רפואה אלטרנטיבית ומשלב תחומי עיסוק בעבודה פרטית. יש הממשיכים לתואר שני בתחומים כמו ניהול מערכות בריאות או ניהול בתי אבות ומגיעים לתפקידי ניהול. 5-האם המקצוע נחשב כ"איכותי", "מוערך" כמו למשל עריכת דין, בקרב הציבור ? מה זה איכותי? היוקרה של פיזיותרפיה נמוכה מזו של עורך דין. אבל אין בהכרח קשר בין יוקרה לבין "איכות". 6-האם, במידה וארצה, ניתן לעשות הסבה מהמקצוע לתחום אחר, רפואי או שלא רפואי ? ניתן, השאלה היא במה זה כרוך, והתשובה משתנה על פי התחום אליו רוצים לעבור. 7-האם ניתן לחפש עבודה שלא קשורה בכלל לפזיותרפיה, ולכתוב בקורות חיים על תואר זה, כמו שלמשל בוגרי מדעי רוח/חברה/משפטים עושים בקשר לעבודות שונות, והתואר הוא רק כלי ? כן.

sartorius

New member
פזיותרפיה-המשך

תודה על התשובות ויש לי עוד כמה: 1-האם קל לעבוד באופן פרטי,כלומר למצוא עבודה פרטית קבועה ולטווח רחוק-הן במשולב עם עוד מקום והן לבד ? 2-אם אדם לא פותח קליניקה, איך עובד הענין של לעבוד פרטי ? פשוט מציע את עצמך במכון או בקופת חולים למטופלים או שיש משהו מסודר ? 3-כמה מקבל פזיותרפיסט לשעת טיפול פרטית ? האם זה מעוגן איפשהוא ? 4-בקשר ל"איכותי","יוקרתי"-התכוונתי לדוגמא: ידוע וזה לא סוד שרוב הציבור חושב שמקצוע ההוראה הוא חשוב אך למעשה די ממעיטים בערכם של המורים ואפילו היה סקר שאמר שרוב ההורים לא ימליצו לילדים שלהם לעסוק בזה,אפשר לומר שיש זלזול במקצוע זה- לשם השוואה האם פזיותרפיה גם ככה או שזה נחשב יחסית שמקצוע מכובד, מוערך, אני לא מדבר על יוקרתי. תודה רבה על התשובות

פזיותרפיה

1-האם קל לעבוד באופן פרטי,כלומר למצוא עבודה פרטית קבועה ולטווח רחוק-הן במשולב עם עוד מקום והן לבד ? קל לא. בהחלט דורש השקעה ופעילות שיווקית כדי לבנות חוג לקוחות. 2-אם אדם לא פותח קליניקה, איך עובד הענין של לעבוד פרטי ? פשוט מציע את עצמך במכון או בקופת חולים למטופלים או שיש משהו מסודר ? ניתן לעבוד במכוני פיזיותרפיה פרטיים המצרפים לפי הצורך פיזיותרפסטים נוספים, וגובים ממך חלק מההכנסות. 3-כמה מקבל פזיותרפיסט לשעת טיפול פרטית ? האם זה מעוגן איפשהוא ? זה מעוגן בכמה הלקוח מוכן לשלם... 4-בקשר ל"איכותי","יוקרתי"-התכוונתי לדוגמא: ידוע וזה לא סוד שרוב הציבור חושב שמקצוע ההוראה הוא חשוב אך למעשה די ממעיטים בערכם של המורים ואפילו היה סקר שאמר שרוב ההורים לא ימליצו לילדים שלהם לעסוק בזה,אפשר לומר שיש זלזול במקצוע זה- לשם השוואה האם פזיותרפיה גם ככה או שזה נחשב יחסית שמקצוע מכובד, מוערך, אני לא מדבר על יוקרתי. אז זהו שאתה כן מדבר על יוקרה וקורא לזה "מכובד". פיזיותרפיה אי שם באמצע של המקצועות האקדמיים. אבל למה זה משנה לך?

sartorius

New member
אני אגיד לך מה ההתלבטות שלי

סיימתי עכשיו שנה שניה, כך שיש לי עוד 2. סך הכל אני די מרוצה מהלימודים והמקצוע עד עכשיו, זה כמובן יכול להתשנות. מה שמדאיג אותי בעיקר: ידוע לי שהמשכורות נמוכות, אין כמעט אפשרויות קידום ולא ממש ידוע לי גם לאן,ידוע לי שקשה למצוא חוג לקוחות פרטיים ובטח קשה לשלב את זה עם העבודה בקופת חולים למשל. הדבר שהכי מדאיג אותי-המשכורת הנמוכה, איך אפשר לחיות ממשכורות כאלה? האם אפשר באמת לחיות טוב, ולא רק להתקיים ? תוכל להאיר יותר את עיני בענין זה ואולי לספר לי על מקרים שונים אם אתה מכיר. בנוסף שתי שאלות: האם זה נראה מוזר, ואולי אתה מכיר,לעבור ממקצוע זה לתחום אחר לגמרי ? האם יש רבים שעושים זאת גם במקצועות אחרים ? האם מאוחר מידי להתחיל לימודים נוספים בסביבות גיל 30 שוב? אני ממש אודה לכל התשובות המפורטות שלך :)

פיזיותרפיה

שכר הפיזיותרפיסטים מאפשר להתפרנס, לא להתעשר...
(כמו מרבית המקצועות האקדמיים). בעלי יוזמה בהחלט יכולים להגיע להכנסה גבוהה אם הם גם טובים מקצועית. ההערכה היא שהבקוש לפיזיותרפיסטים ילך ויגדל הן בשל תוחלת החיים הגדלה, והן בשל אורחות החיים בימנו. הכנס לאתר הפיזיותרפיסטים שקישור אליו מצורף, ותוכל לראות את סוגי המשרות המוצעות. מהן תוכל לראות שגם יש מקום ללא מעט הזדמנויות מעבר לעבודה הקבועה. תוכל גם לשאול בפורומים פיזיותרפיסטים ולשמוע מהם על העבודה. אין זה נדיר שמשנים מקצוע בימנו.גם כאשר הבחירה היתה מוצלחת, קורה ולא בצורה נדירה שאנשים מרגישים רויה ומציוי ורצון לשנות ולפתוח דף חדש. "קריירה שניה" אינה דבר נדיר בימנו. צריך גם לקחת בחשבון שאדם מקבל החלטה על מקצועו בשנות העשרים, ומה שנכון לו באותה עת לא בהכרח נכון בהמשך החיים, כיון שאנחנו כאנשים משתנים גם לאורך זמן.

למעלה