פז´ו 306XSI לא אמינה ...
ביום בהיר (איזה בהיר היה לוהט
) אחד החליט הרכב בפעם הראשונה בהיסטוריה שלו כי לא בא לו להניע, הרכב בן 7 שנים ועם 70 אלף ק"מ. ברוב כבוד והדר הועלה על הגרר ויאללה למוסך צמרת. מכיוון שטיפול גדול היה קרוב נאמר במוסך כי יש לבצע טיפול בהזדמנות זו וגם כי הבלמים אינם כשהיו והרכב מושך שמאלה בבלימה. בעיית ההנעה נעלמה (סימפטום המגיעים לרופא הכל תקין...) מאז לא חזר (טפו טפו טפו). חרטו דיסקים מקדימה, הוחלפו כל 8 רפידות הבלם, הוחלפו מסננים ושמנים שולמו 1700 ש"ח והכל שמח. האוטו יצא מצמרת כאשר המשיכה שמאלה נותרה כשהייתה. בינתיים אחרי חודשיים של חיפושים הגיעו צמיגים במידות הנכונות והופלה נעלמו עוד 1600 ש"ח . מכוון שהטיפול בצמרת היה נראה חובבני משהו הפעם ולא תאם את רמת הציפיות והדרישות ממוסך בכלל ועוד מכזה בפרט הוחלט לקבל חוות דעת שניה על החולה ממוסך ליטל בת"א . (על המוסך בהמשך) הרופא אבחן תושבת מנוע תחתון קרועה (לגמרי, אין לי מושג איך לא ראו את זה בטיפול גדול ), צינורות בלם קדמי יבשות/סתומות ובנסיעת מבחן אובחן גם שהמצמד אינו מפריד כמו בימים הטובים. יאללה, אישור עבודה על כל האבחנות, יומיים עבודה, שלושה וישרים חדשים וחשבון של 3000 ש"ח . עכשיו הפזו מרוצה. (חסר לה אחרי 6300 ש"ח שלא תהיה) מרוצה
הרבה יותר מזה, האוטו נוסע כמו חדש
עוד מילה על המצמד (שהיה כמובן המקורי), הוא אובחן כמי שאינו מפריד טוב, לאחר פירוק ובחינה (שלהם וכמובן שלי) ראיתי כי האסבסט (או איזה חומר תחליפי שזה לא יהיה) שלו דווקא היה במצב מצוין (מה שמעיד על זה שהרכב לא נטחן ב"פתיחות"), מה שלא היה טוב זה הלחץ הנוצר כתוצאה מהפרדת המצמד (יענו לחיצה על הדוושה) המכלול האחראי על זה היה עייף כבר וזה לא מפתיע בידיעה שהרבה מה 70 אלף של האוטו הוא עשה בת"א, הסיבה ההתחלתית לזה הייתה קושי לשלב הילוכים במיוחד שני (קרי, לא נכנס חלק). מוסך ליטל בת"א התגלה כמקצוען אמיתי, אם בשרות ואם במחירים. יוסי, מנהל המוסך, התגלה כאיש נחמד שדבר ראשון שומע את הלקוח, מקשיב לבעיה (ולא לחוץ "כן כן זה בסדר, אנחנו נגלה לבד") לא היתה לצוות המוסך בעיה שאני מטריד אותם בשאלות ומסתובב להם ליד האוטו כאילו מינימום זה יהלום 20 קארט שאני פוחד שיגנבו. נקודה שניה: המוסך נקי, אחרי כל רכב שיורד מהליפט העובד מבצע שטיפה של המקום ובסוף היום מתבצעת שטיפה יסודית של כל המוסך, ויוסי לא עומד ומסתכל אלה עוזר ונותן דוגמא אישית, כל הכבוד, רק מלראות את זה הבנתי שאני מדבר עם מישהו שאכפת לו, אם אכפת לו מהמוסך אכפת לו מהרכבים והלקוחות. דבר שלישי, מחיר, אפילו בזה הם הצליחו להפתיע אותי, הם חייבו רק על הדברים העיקריים שנעשו ולא המציאו כל מיני דברים רק כדי להכניס עוד חצי שעת עבודה, על החלפה של 3 מגבים ופתיחת סתימה רצינית במתז אחורי לא הופיע זמן עבודה כלל, שלא לדבר על זה שהרכב נשטף ע"י המוסך. בקיצור מוסך ליטל מומלץ בחום לכל מי שבבעלותו רכב PSA, מכל סוג מכל דגם מנוע. ועכשיו האוטו מרוצה ל40 אלף ק"מ הבאים לפחות (מלבד טיפולים שוטפים כמובן). אם רק היתי יודע לפני שהכל התחיל שיוחלפו גם מצמד וגם צמיגים היתה לכם עכשיו תמונה של XSI עושה BURNOUT שלא חשבתם שאפשר לעשות.
דרור זי, עם מחשבות זדון לא להחזיר לשיר את ה XSI ולהשאיר אותה אותה עם אפסילון (רק שאפסילון לא תשמע).
ביום בהיר (איזה בהיר היה לוהט