פז´ו 306XSI לא אמינה ...

© DrorZi

New member
פז´ו 306XSI לא אמינה ...

ביום בהיר (איזה בהיר היה לוהט
) אחד החליט הרכב בפעם הראשונה בהיסטוריה שלו כי לא בא לו להניע, הרכב בן 7 שנים ועם 70 אלף ק"מ. ברוב כבוד והדר הועלה על הגרר ויאללה למוסך צמרת. מכיוון שטיפול גדול היה קרוב נאמר במוסך כי יש לבצע טיפול בהזדמנות זו וגם כי הבלמים אינם כשהיו והרכב מושך שמאלה בבלימה. בעיית ההנעה נעלמה (סימפטום המגיעים לרופא הכל תקין...) מאז לא חזר (טפו טפו טפו). חרטו דיסקים מקדימה, הוחלפו כל 8 רפידות הבלם, הוחלפו מסננים ושמנים שולמו 1700 ש"ח והכל שמח. האוטו יצא מצמרת כאשר המשיכה שמאלה נותרה כשהייתה. בינתיים אחרי חודשיים של חיפושים הגיעו צמיגים במידות הנכונות והופלה נעלמו עוד 1600 ש"ח . מכוון שהטיפול בצמרת היה נראה חובבני משהו הפעם ולא תאם את רמת הציפיות והדרישות ממוסך בכלל ועוד מכזה בפרט הוחלט לקבל חוות דעת שניה על החולה ממוסך ליטל בת"א . (על המוסך בהמשך) הרופא אבחן תושבת מנוע תחתון קרועה (לגמרי, אין לי מושג איך לא ראו את זה בטיפול גדול ), צינורות בלם קדמי יבשות/סתומות ובנסיעת מבחן אובחן גם שהמצמד אינו מפריד כמו בימים הטובים. יאללה, אישור עבודה על כל האבחנות, יומיים עבודה, שלושה וישרים חדשים וחשבון של 3000 ש"ח . עכשיו הפזו מרוצה. (חסר לה אחרי 6300 ש"ח שלא תהיה) מרוצה
הרבה יותר מזה, האוטו נוסע כמו חדש
עוד מילה על המצמד (שהיה כמובן המקורי), הוא אובחן כמי שאינו מפריד טוב, לאחר פירוק ובחינה (שלהם וכמובן שלי) ראיתי כי האסבסט (או איזה חומר תחליפי שזה לא יהיה) שלו דווקא היה במצב מצוין (מה שמעיד על זה שהרכב לא נטחן ב"פתיחות"), מה שלא היה טוב זה הלחץ הנוצר כתוצאה מהפרדת המצמד (יענו לחיצה על הדוושה) המכלול האחראי על זה היה עייף כבר וזה לא מפתיע בידיעה שהרבה מה 70 אלף של האוטו הוא עשה בת"א, הסיבה ההתחלתית לזה הייתה קושי לשלב הילוכים במיוחד שני (קרי, לא נכנס חלק). מוסך ליטל בת"א התגלה כמקצוען אמיתי, אם בשרות ואם במחירים. יוסי, מנהל המוסך, התגלה כאיש נחמד שדבר ראשון שומע את הלקוח, מקשיב לבעיה (ולא לחוץ "כן כן זה בסדר, אנחנו נגלה לבד") לא היתה לצוות המוסך בעיה שאני מטריד אותם בשאלות ומסתובב להם ליד האוטו כאילו מינימום זה יהלום 20 קארט שאני פוחד שיגנבו. נקודה שניה: המוסך נקי, אחרי כל רכב שיורד מהליפט העובד מבצע שטיפה של המקום ובסוף היום מתבצעת שטיפה יסודית של כל המוסך, ויוסי לא עומד ומסתכל אלה עוזר ונותן דוגמא אישית, כל הכבוד, רק מלראות את זה הבנתי שאני מדבר עם מישהו שאכפת לו, אם אכפת לו מהמוסך אכפת לו מהרכבים והלקוחות. דבר שלישי, מחיר, אפילו בזה הם הצליחו להפתיע אותי, הם חייבו רק על הדברים העיקריים שנעשו ולא המציאו כל מיני דברים רק כדי להכניס עוד חצי שעת עבודה, על החלפה של 3 מגבים ופתיחת סתימה רצינית במתז אחורי לא הופיע זמן עבודה כלל, שלא לדבר על זה שהרכב נשטף ע"י המוסך. בקיצור מוסך ליטל מומלץ בחום לכל מי שבבעלותו רכב PSA, מכל סוג מכל דגם מנוע. ועכשיו האוטו מרוצה ל40 אלף ק"מ הבאים לפחות (מלבד טיפולים שוטפים כמובן). אם רק היתי יודע לפני שהכל התחיל שיוחלפו גם מצמד וגם צמיגים היתה לכם עכשיו תמונה של XSI עושה BURNOUT שלא חשבתם שאפשר לעשות.
דרור זי, עם מחשבות זדון לא להחזיר לשיר את ה XSI ולהשאיר אותה אותה עם אפסילון (רק שאפסילון לא תשמע).

be_roo

New member
חיפושית 73 לא אמינה

אז אחרי שסינג´רתי את דרור להוציא את הפזו מהמוסך, החלטתי שלסוע לעבודה באוטובוס זה מוגזם, מה גם שאפסילון נראית מאוד חיננית עם טל הבוקר. לי זו הפעם השניה שאני נוהגת בחיפושית, דבר שלמפונקת כמוני הוא בכלל לא קל. אבל למזלי יצא לי להתנסות במגוון לא קטן של מכוניות בשנות רשיוני המצומצמות, ולמרות שלרובן היה הגה כוח, חלונות חשמל, מראה ימנית והילוך חמישי, ההסתגלות לאפסילון לא היתה קשה. דבר ראשון תנוחת נהיגה כמו באוטובוס (מצוין אני רגילה מקליאו). מכוונים מראות (מזל שיש רק שתיים, חוסך זמן בבוקר), ומתניעים. מתניעים שוב. הפעם עם לחץ קל אך קבוע על הגז (לא נורא, גם הפזו כשהיא לא מכוונת, מגמגמת על הבוקר עם מזגן). מכניסים את הפאנל של הרדיו, שזה דרך אגב הדבר היחיד שאין לי איתו נסיון, הכוונה למערכת טובה ברכב. איתות (עד עכשיו מכווץ לי השריר של האצבע), ויוצאים מהחניה. עדיין יוצאים מהחניה (נסו אתם בלי הגה כוח, ועם הילוך אחורי שנכנס בלחיצה למטה משמאל לשני ומשמיע רעשים של הר געש לפי התפרצות. עכשיו מתחיל הכיף, מעבירים לשני (אחרי שניה וחצי). לא להאמין איך הדבר הזה סוחב את ההתפתלויות של הבוקר בין נהגים מנומנמים עד לכניסה לאיילון, אני לא עושה כל כך חלק עם הפזו. נכנסים לאיילון, שני, שלישי, רביעי, אני על 110 (לא לגלות לדרור), עוקפת את כולם (הימני פנוי כמובן) ועל פני מתשט חיוך כאשר הנהגים הישנים קולטים את "היצירה" לפניהם. בדרך הביתה כנ"ל, פשוט תענוג, סיבובים לא יצא לי לקחת, את כולם חסמו לי, גם יקח קצת זמן עד שאני אוכל לקחת ב-70 את הכניסה לאיילון בגלילות, אני אמנם עשיתי אותה לא מעט עם הנעה אחורית, אבל לא עם כזו שיש לה מנוע אחורי, נועלת אליאנס ושיא המומנט שלה הוא ב-2500 סל"ד. כמעט התפתתי לתת לחציה עדינה על הגז באחת הפניות בכניסה לרמת השרון, שתי ניידות שעמדו בצומת הזכירו לי את העובדה שנסיוני על הרכב מסתכם ב-40 דקות נהיגה, שרק התעוררתי לפני חצי שעה, ושאם אני אלביש את האוטו על איזה עמוד, לא רק שאני אצטרך להכנס לפורום פנויים פנויות אני גם אוכל לצפות לראות את מעי נשפכים החוצה.
שיר, מוכנה להתחלף

© DrorZi

New member
OBJECTION

אני יכול להצביע על 4 מקרים ק-ו-ד-מ-י-ם להיום בהם נהגת בה. שיא המומנט נמצא ב 2800 והוא 10.4 אין בעיה לאוטו להיות על 110 כל הדרך מפה לאילת.
דרור זי, אוהב מתמיד.

be_roo

New member
אז אני סנילית

ואתה סתם הורס לי את הפואנטה. ועכשיו אתה יכול למחוק את ההודעה הזו. SI
-
שיר, מרוצה שהצליחה לנחש בקירוב את שיא המומנט, מ-40 דקות נסיעה

sronis

New member
לשיר ודרור

כמה עלה הקלאץ החדש? איזה סוג קלאץ זה? ידוע לי כי לרכב שלי יש שני סוגי קלאץ, אחד מעט יותר יקר מהשני (שניהם בכל מקרה יקרים מאוד). אשמח לדעת אם הקלאץ שלכם זה כמו הקלאץ שלי, וכמה הוא עלה כולל התקנה. רוני

be_roo

New member
לא ידעתי על שני סוגים

הביאו קלאץ שמתאים לדגם XSI, שמחירו 1200 ש"ח + 4 שעות עבודה. פרט על הסוגים השונים, גם אני הייתי רוצה לדעת.

© DrorZi

New member
יוסי אמר שזה היותר טוב

וזה גם מה שהיה מותקן במקור ולכן הוא כזה יקר ושהוא מעדיף לשים אותו ולא לחפש תחליפי. רק חבל שאני לא זוכר את השם של החברה...
דרור זי, סינליות מתקדמת

sronis

New member
אני לא סגור על זה במאה אחוז

וגם אין לי את כל הפרטים, פשוט מכיוון שלא הרבה אנשים יודעים שיש למכונית הזאת שני סוגי קלאץ. גם אני עדיין לא יודע הכל אבל אני זוכר בוודאות שכשהגעתי למרום צמרת לדבר עם דני לוי בקשר לכמה יעלה לי לתקן דברים באוטו (מיד אחרי הבדיקה ולפני שקניתי את האוטו), שאלתי אותו כמה יעלה קלאץ לאוטו שלי. הוא טען שיש שני סוגי קלאץ לרכב כזה, וצריך לבדוק איזה קלאץ מביניהם מותקן אצלי. אני לא זוכר מחירים מדויקים אבל זה היה בסביבות 2000 כולל עבודה לסוג אחד ואיזה 2500 לסוג השני. מחיר די מטורף, אבל הגיוני ששם זה עולה יותר, בהתאם למדיניות ה"אנחנו נחשבים הכי טובים, אז אנחנו יכולים לבקש יותר כסף" של בעלי המקום. וזה מזכיר לי, לברר כמה עולה קלאץ במוסך ליטל, במקרה שאצטרך מתישהוא בקרוב אחד חדש, ואז לראות כמה יעלה לי להשיג אותו מחו"ל. רוני

B.M.F

New member
סוגי קלאץ´

לאוטו שלי - ואנימניח שכמעט לכל אוטו - יש כמה סוגים אפשריים : קלאץ רגיל לחלוטין. קלאץ´ Heavy Duty. קלאץ´ שעשוי בחלקו או כולו מחומר קרמי. יש גם קטרים שונים ומשונים וגם קלאצ´ים שנועדו למירוצים .. קצרה היריעה ...

B.M.F

New member
דר"א ..

צדק מי שאמר שצריך לאסור על הרכבת צלונים למיניהם בשמשה האחורית. זה ממש ממש מפריע. במיוחד כשמנסים לתכנן כמה מהלכים ונתיבים קדימה ואפילו סתם בנסיעה רגילה - פתאום אני שם לב שתחום הראייה שלי קדימה למרחק חסום. כמה שזה נראה שולי - לי זה מפריע.

B.M.F

New member
ועוד התחלחלתי לגלות..

שגם אצלי באוטו היו כאלה במדף האחורי .. מזל שהעפתי אותו ביחד עם הכסא האחורי והמערכת - פחות משקל. דר"א - לכל דורשי הקלאצ´ים - אני מתכנן להביא כמה חלקים לאוטו שלי מבריטניה רבתי. אזמי שרוצה לצרף לרשימה קלאץ´ משודרג - נא להגיב למטה אה, ונא לצרף קבצים למטה ..

sronis

New member
אם אתה מברר מחירים בבריטניה

ויוצא לך יותר זול מבארץ, אני אשמח. בקיצור - אל תשכח אותי לפני שאתה עומד להזמין
רוני

B.M.F

New member
חצוף !

אולי תברר בעצמך ואז תגיד לי אם אתה רוצה ? לפחות תגיד מה הקוטר של הקלאץ´ שמותקן אצלך. בכל מקרה, אם תחליף קלאץ´ מכאן בארץ - תבקש רק Heavy Duty. שווה כל מיל. דר"א - כשאתה בודק, תברר אצל G.M.C קודם כל, ואם תצטרך לינקים למקומות אחרים, תכתוב. אני אתן לך דוגמא למחירים של קלאצ´ים לאוטו שלי מ-G.M.C : אצלי הוא בקוטר 180 מ"מ קרמי עולה - 145 ליש"ט 75 ליש"ט - Heavy Duty מחירים צנועים ושווים לכל נפש ודכפין.

למעלה