פותח נושא

efeinsch

New member
פותח נושא

הי, כמי שנמצא מחוץ למערכת, מעניין אותי לשמוע את דעתם של אלו שבפנים לשאלה הבאה: אילו מתתי-התהליך המרכיבים את תהליך ה"פרסום" (הכוונה מהשלב הראשוני של פניית לקוח ועד לתוצר הסופי) יכול להיות וירטואלי? האם ניתן לשמור על עבודה יעילה אם ניקח את תתי-התהליך הללו מתוך המשרד הפיזי ונעביר אותם לסביבה וירטואלית של עבודה דרך אימייל, טלפונים וכו'? האם קיימות דוגמאות כאלו, ובאיזו צורה? מדובר בוירטואליות טהורה, לצורך העניין, שאינה מצריכה ולו פגישה פיזית אחת, אלא הכל מתנהל באמצעים אלקטרוניים. תודה.

כעיקרון זה אפשרי

אין שום הכרח לראות את הפרצוף של הלקוח כדי לעשות לו עבודה טובה, ומבחינה טכנולוגית, אתה יכול לעשות עבודה ללקוח בארה"ב, להדפיס לו בסין, לשלוח לתערוכה באירופה - מבלי לקום מהכיסא. אבל, כמה הסתייגויות. פגישה ראשונית עם הבנאדם, הכרת העסק והמוצרים שלו בעין היא גורם חשוב במקצועיות. אפשר לוותר על זה, אבל אז התוצרים יהיו יותר "כלליים" ופחות ייחודיים ללקוח. גם אם לא נפגשת איתו, כמעט תמיד מעורב גורם שלישי שאחראי על הקשר (לדוגמא: הקריאטיב לא תמיד פוגש את הלקוח, אבל הוא מקבל בריף מאנשים שכן). עוד שני שלבים שקשה מאוד לבצע אותם ללא פגישה הם הצגת פרזנטציה ראשונית וביצוע אקט כלשהוא של מכירה. בשניהם, הנוכחות הפיסית שלך היא חיונית. בקיצור, אפשרי אבל מוגבל לדעתי ללקוחות קטנים עם היקף עבודה קטן.

גת וייס

New member
ביקשת דוגמא

אז הנה לינק לאתר של קופירייטר ותיק שעובד בצורה מקוונת. ראיינתי אותו בעבר למגזין "בריף". אם אאתר את המאמר (הרבה קבצים עברו ב-recycle bin מאז...) אצרף לכאן.

efeinsch

New member
תודה ארנסטו וגת, ומיקוד לשאלה

האם, לדעתכם, מודל בו מחלקות הקריאייטיב והפלנינג נמצאות מחוץ ליחידת "משרד הפרסום" האורגנית, יכול להיות יעיל? אני מנסה לבדוק רעיון בו קיים משרד הפרסום ה"פיזי" שנפגש עם הלקוח, מעצב ועושה ארט, פורס ומתכנן מדיה, מתבחבש עם הלקוח על גרסאות כאלו או אחרות, עושה הנה"ח וכו', אך העבודה הפלנינגית והקריאייטיבית מצויה אי שם במעמקי הוירטואל, בצורה פרילאנסרית. מהם היתרונות\חסרונות שאתם יכולים לזהות במודל כזה? אני לא מגביל את הקריאייטיב והפלנינג במיקום\כ"א אלא להיפך, מתייחס אליהם כאל פול של אנשי מקצוע עצמאיים שמתמודדים על מעיין מכרז בכל פעם שנכנס פרוייקט חדש. יש קיום למודל כזה? שוב תודה.

בטח שיש קיום

תראה, בדר"כ לקוח מעוניין ב-one stop shop או לפחות בכתובת אנושית אחת שאיתה אפשר לסגור עניינים. בשוק פועלים מודלים בכל הרמות ובכל הסוגים. אם נניח לרגע למשמעות הבכלל לא זניחה שיש למשרד שמאגד כמה מחלקות, אין שום סיבה שקבוצת מקצוענים לא תתן את אותה רמת שירות. הרבה משרדים גדולים נותנים את רוב השירותים ועדיין חלקם לא מתעסקים עם מחקר, מדיה, הפקה וכו. גם קריאטיב הם משחררים החוצה מפעם לפעם. מבחינת איכות אין בכלל בעיה, אבל מבחינה עסקית למשרד הגדול והמשולב יש יתרון ברור. גם מבחינת האיזון התקציבי בין המחלקות וגם בשל יכולתו לקבל הצעות יותר אטרקטיביות מספקים.

גת וייס

New member
גם במשרד פרסום "רגיל"

הקריאטיב והפלנינג הם הרבה פעמים "וירטואליים" עבור הלקוח, והוא מעולם לא פוגש אותם, כך שזה ממש לא נראה לי בעייתי. מה שאני כן ממליצה לך זה לנסות למצוא פרילנסרים קבועים לעבוד איתם, ולא כל פעם להוציא פרוייקטים ל"מיני מכרז". זו נשמעת לי שיטה לא הוגנת כלפי האנשים שעובדים איתך, וסביר להניח שרובם יתייאשו די מהר (אלא אם כן אתה משלם להם דמי סקיצה בכל מקרה).

bendov4

New member
בטח יש בלי סוף אפשרויות

אם את מעוניינת לשווק בחו"ל, אז ישנם מספר אתרי מסחר אלקטרוני, כל ההתדיינות נעשית באמצעות מייל, טלפונים וכולי. למשל www.alibaba.com או- www.ec21.com לפרטים נוספים השאירי לי מסר או מייל ל- [email protected]

efeinsch

New member
תודה, אבל מה הקשר?

נכנסתי לדוגמאות ששלחת, ואני מצוטט מהאתרים הללו: EC21 is the world’s largest B2B marketplace to facilitate online trades between exporters and importers from all around the world Alibaba.com is the world's largest online import-export marketplace. ולסיום, אני גבר. (בקיצור, לא קראת מילה מההודעות שלי, מלבד השורה בסוף: "הוספת תגובה מהירה", נכון?)

צימט

New member
בוירטואליות לא מרגישים כלום.

אין תחליף לפרונטליות ואומר לך את זה אחד שחי ברשת לא מעט זמן. לאשר עבודה אפשר במייל אבל תמיד יהיה צריך להפגש עם לקוח, לשמוע אותו, להקשיב לקרוא שפת גוף ובעיקר לקבל ניואנסים בין השורות. תחשוב שדרך מייל לא תדע אם לקוח כועס למשל עד של יכתוב לך :( סתם דוגמה כמובן. לתחום הפרסום זה לא מתאים לדעתי באופן גורף יש פה מערכת יחסים שלימה שהולכת לאיבוד. תחשוב לשניה על סקס וירטואלי....אף זה לא יהיה הדבר האמיתי וכך גם בפרסום וירטואלי :)

למעלה