עכשיו תורי../images/Emo70.gif
המתכון אותו בחרתי להצי בפניכם הוא
פסטה באבוקדו (לבוחרים להמשיך מ"עוגה") או
תבשיל פסטה באבוקדו (לבוחרים להמשיך מ"שוקולד")... לפני שאתחיל, אני חייבת להודות שאולי זה לא נשמע שילוב ממש מוצלח, אבל לאחר שניסיתי גיליתי שזה פשוט
מ-ע-ד-ן-!
מדובר בסלט פסטה קר, והרי המתכון: מרכיבים: 250 ג´ פסטה, בצורה האהובה עליכם. 2 כפות שמן זית (זיתא, זה הקטע...) 3 בצלים ירוקים, קצוצים (לאלה שאוהבים בצל, אי אישית מעדיפה בצל לבן) מעט פטרוסיליון (מה דעתכם על שפת הבישול הנפלאה שלי?), קצוץ דק 1 אבוקדו גדול ובשל מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד 1/2 כוס שמן זית 1 כף חומץ (לא הכרחי) מעט סוכר (לאזן את החומץ) 1 שן שום כתושה 1/4 כוס מיץ עגבניות (סחוטרי!!!) תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל...) מבשלים את הפסטה, מסננים את המים ומערבבים מיד עם שתי כפות שמן זית (לא שוטפים את הפסטה במים קרים!). צריך לדאוג כי כל אטריה ואטריה תצופה בשמן זית. מערבבים את הביפנוכו של האבוקדו (ידנית או במערבל) יחד עם חלקי הלימון, השום והתבלינים. מוסיפים לאט לאט את השמן, ולאחר שכולו התערבב, מוסיפים את מיץ העגבניות ומעט סוכר. מעבירים את הרוטב לקערה, ומוסיפים את החומץ והבצל. מערבבים, טועמים ומשפרים, וחוזר חלילה... אחרי שהפסטה הצטננה, מערבבים אותה עם הרוטב. מומלץ לא להעמיד את הסלט במקרר, אלא להכין אותו זמן קצר לפני ההגשה. אם בכל זאת נאלצתם לקרר אותו, כדאי להוציא אותו זמן רב לפני ההגשה - לפחות ככה היה כתוב בספר, אני אכלתי ממנו גם כשהיה קר וזה עדיין היה נהדר (חרוז-תפוז) אני באמת ממליצה על המתכון לכל מי שאוהב דברים חדשים!!! בהצלחה