פותחת סכמ"ש

פותחת סכמ"ש

כי לא ראיתי שיש...

אז איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

fliperit

New member
השבוע שלי

היה מלא בצרות עם האוטו. בשני בבקר הלכתי להעביר אותו טסט: הגעתי למכון רישוי ב7:25 בבוקר. ראשונה בתור, כדי להספיק להגיע להכשרה המעשית בזמן. "גברת, האוטו שנת 97, את צריכה אישור בלמים מהמוסך".
הלכתי למוסך, חיכיתי בסבלנות חצי שעה עד שהבחור הנחמד בדק את הבלמים וחזרתי למכון הרישוי שמחה וטובת לב עם האישור.
נכנסתי למסלול הבדיקה, הכל עבר חלק. כלומר, עד שהגעתי לבדיקת הבלמים. "חמודה, הבלמים האחוריים שלך ממש לא עובדים"."אבל כרגע בדקו לי במוסך ונתנו אישור שהכל בסדר". "אני לא יכול להעביר אותך טסט ככה. תחזרי למוסך ושיסדרו לך את זה".
חזרתי למוסך, ואחרי יותר מחצי שעה סיימו לסדר את הבלמים.
המשכתי בטסט... "תגידי, החליפו לך מנוע?" "כן, לפני 4 שנים, לפני שקניתי את האוטו". "המספר שרשום לי כאן לא תואם את המספר מנוע. יש לך שטר החלפה?" לא מצאתי שטר החלפה. הפכתי את כל האוטו, עברתי 10 פעמים על המסמכים ומצאתי אישור משנת 2010 (!) שהחלפת מנוע עודכנה. בפועל היא לא עודכנה. עברתי ככה 2 טסטים, באותו מכון רישוי שהיה אמור לעדכן את זה, ואף אחד לא שם לב שזה לא מעודכן. "תשלחי להם בפקס את האישור עדכון, שיתקנו את זה וישלחו פקס בחזרה". שלחתי, האחראי לא נמצא, יטפל בזה מאוחר יותר. בשלישי וידאתי שכל הטפסים נשלחו, וברביעי בבוקר ניגשתי שוב למכון הרישוי. הפעם הכלעב חלק ותוך 10 דקות יצאתי משם עם רישיון רכב חתום

בשישי יצאתי מהעבודה ב4 ונסעתי לכיוון הבית של ההורים. כשהגעתי לצומת קמה המזג הפסיק לעבוד ואז קלטי שהמנוע ממש חם. עצרתי, בדקתי מים (היו מים), נתתי לו להתקרר והמשכתי בנסיעה בלי מזגן. פחות או יותר ברגע שעברתי את תחנת הדק האחרונה לפני כביש 6 המנוע התחמם שוב. עצרתי בשולי הכביש, ואחרי התלבטות עםההורים החלטתי להזמין גרר לבאר שבע (לא שאני מכירה מוסך בב"ש, אבל מילא) חיכיתי שעתיים לגרר, ואחרי שהוא הגיע עוד חצי שעה שיבואו לאסוף אותי, כי לא רציתי לוותר על סופ"ש אצל ההורים.
אז כרגע אני בלי אוטו, ואני צריכהלהספיק מחר להכניס אותו למוסך ולהגע לעבודה באוטובוס עד 9... לא ברור לי איך זה יקרה, אבל מזל שיש לי בוסמדהים שלא יעשה עניין אם אני אאחר (ובכל זאת, חוש האחריות שלי מפותח יתר על המידה, וזה מלחיץ אותי קצת..)

חוץ מצרות עםהאוטו וסליחה על החפירה), רכבתי השבוע פעמיים. משום מה בימים שאני עובדת אין לי כוח לרכב, אז אני מגיעה לחווה כמה שאני יכולה גם בימים אחרים. רכבתי על סייחונת חמודה בתחילת הדרך, שאני ממש נהנית לרכב עליה כי היאמצד אחד עדינה ורגישה מאוד, ומצד שני קשובה מאוד לרוכב

שבוע לא משהו

מבחינת הסוסים - הייתי בחווה אבל לא רכבתי. לא היה לי מתי... אני שמחה שלפחות יצא לי לנשום קצת סוסים.

באמצע השבוע הסמארטפון שלי שבק חיים. סתם ככה פתאום הפסיק לפעול, ולא בגלל הבטריה...
לא נפל, לא היה במים ולא קרה לו כלום. סתם התפגר פתאום בלי סיבה שאני יכולה לחשוב עליה.
לצערי לא עשיתי גיבוי או משהו ולצערי כל מה שהיה שמור עליו נמחק...
כל הרשימה של האנשי קשר, התמונות (היו לי יותר מ-10,000 תמונות מה-3 שנים האחרונות!), האפליקציות.... הכל נמחק! כל כך מדכא...

חוץ מזה, הכלב שלי (בן 15...) עבר השבוע ניתוח להסרת גידול. הניתוח עבר בשלום, הגידול נשלח לפתולוגיה במעבדה חיצונית ויכול לקחת עד שבועיים עד שיש תוצאות (בינתיים אנחנו מחזיקים אצבעות שזה לא משהו נוראי
).
הוא בכלל עושה לי צרות בזמן האחרון מבחינה רפואית (דלקת עור, סניליות שהולכת ומידרדרת ועוד בעיות זיקנה....).

מקוה ששבוע הבא יהיה יותר טוב.

giri

New member
תודה!

בדיוק פתחתי מחשב בתחושת אשמה של "שיט, שכחתי סכמ"ש!!"

השבוע שלי היה די טוב.
אני כבר שבוע שלישי עם שיעולים מעצבנים, עכשיו אני כבר לא חולה אבל עדיין משתעלת וזה מעצבן. חוץ מזה אני עובדת על חזרה לכושר וזה קצת מאתגר... היו לי שלוש רכיבות השבוע והיום ומחר אני גם ארכב. צ'ואי מרגיש הרבה יותר טוב תחת האוכף והגענו למצב טוב שבו ברגע שאני עולה הוא כבר די טוב.
אתמול היה לי שיעור מצויין, עבדנו על "הליכה מושלמת וטרוט מושלם". זה התחיל מזה שירד גשם בחוץ אז רכבנו בפנים, וליסה פשוט החליטה להוציא רכיבה מושלמת מכולנו
אמרתי בצחוק שאנחנו יכולים לפתוח קבוצת תמיכה
אבל היה מצויין, הצלחתי להגיע לרכיבה מדהימה, זו היתה חוויה מטורפת. כמובן שהיום אני תפוסה
.
אחרי השיעור אתמול הזכרתי לליסה את החופשה שיש לנו בקרוב - זה משהו שתואם באוקטובר, ורשום על הלוח, אבל ברור שהיא לא זכרה (וזה לגיטימי, אני מבינה שזה לא בראש סדרי העדיפויות שלה ובגלל זה מזכירה לה). ניסיתי לתאם איתה שמישהו ירכב עוד יום יומיים על צ'ואי כי אין עדיין שותף לפנסיון, והשורה התחתונה של השיחה היתה שהיא לא יכולה להבטיח כלום והכי גרוע אני אחזור לסוס רודיאו פראי ואצטרך לאמן אותו שוב. זה קצת מדכא כי בשבועות האחרונים השקעתי המון עבודה והבאתי אותו למקום מעולה וחבל לי שזה ילך לאיבוד.
מה שכן היה טוב בשיחה הזו, זה שהיא אמרה שהיא לגמרי מבינה, והיא לא מצפה ממני לכלום, וברור לה שיש לי את האילוצים שלי ושאני לא ארגיש לחוצה מזה. ממש שמחתי לשמוע את זה, כי בהחלט הרגשתי בפעמים קודמות שאם יש לי אילוצים היא קצת לא סבלנית כלפי זה, ובעצם הבנתי עכשיו שהיא לא כועסת עלי, היא פשוט - מעשית - לא רוצה להתחייב שהיא תמלא את החלל, והיא לחלוטין מקבלת את העובדה שאני לא יכולה להיות שם.

giri

New member
חייבת להוסיף - חזרתי עכשיו מהחווה

היה לי שיעור מדהים, קצר אבל מעולה.
קפצנו בדשא בפעם הראשונה השנה - כמה התגעגעתי לזה, כל כך כיף לרכב על הדשא!
אבל מה שהיה מדהים הוא שפשוט כל השיעורים של התקופה האחרונה, וכל העבודה על הישיבה מהחורף, התחברו בצורה מדהימה, ופשוט הכל עבד מהקפיצה הראשונה (ציטוט של המאמנת: "זו היתה הקפיצה הראשונה הכי טובה שלך אי פעם"). הרגיש מדהים. ובגלל שהיה כ"כ טוב, והצלחתי להחזיק מעמד בלי הפסקות בכלל, סיימנו את השיעור בפחות מחצי שעה, שתינו מבסוטיות לגמרי, וצ'ואי קיבל אקסטרה זמן ללחך עשב
היה פשוט מדהים, יצאתי משם כולי צמרמורות מרוב כיף. עד שהגעתי הביתה עבר, לצערי (53 דקות בפקקים! WTF?)

kenz

New member
יצא לי לרכב !

יום שלישי, עליתי על הסוסון, מדהים איך כל פעם, ולא משנה כמה זמן לא רכבתי, זה תמיד מרגיש "בבית".
הסוסון שלי, האוכף שלי (עיניים עם לבבות), והיה מזג אויר נהדר, רוח קרירה.
רכבתי בקושי 20 דקות של עבודה, וסיימתי, הסוסון היה מדהים, רך, משתף פעולה, זורם.
ואנחנו מדברים פה על סוסון בן 25 שעובד בערך פעמיים בשבוע, עם תלמידה שלי, שהיא סטיפית מאודדדד), ובשאר משוחרר במיני גדרה שלו.
הלוואי והייתי יותר בכושר.

חמישי ושישי לימדתי. אני חייבת לציין שאני אוהבת את העבודה שלי כל פעם מחדש, אפילו ילדים מגעילים בני 4 לא מצליחים להרוס לי. ויש לי תלמידים שעולה לי חיוך רק מלחשוב עליהם... אז שווה לעזוב את הילדונת, ולצאת לחום ולאבק... החיים טובים...

ושבת רכבנו, את טיול ההליכה הפנסיונרי השבועי.

אז הנה תמונות מיום שלישי . הכרוב מבקש לעלות (התחלנו את המנהג הזה כי יש כלבה שתוקפת אותו במסלול ההליכה שלנו... והוא נורא נהנה, אז הוא מבקש גם סתם לפעמים...)

kenz

New member
וכולנו עם התפוזינה :)

שתשב כבר הילדונת !!!!!

havitush661

New member
חזרתי לרכב אחרי 3 שנים בערך

אז כך, קצת רקע, מעל 3 שנים לא רכבתי...
עברנו מקום מגורים מקרית אתא לרמת הגולן כבר גרים פה שנה.
חוץ מאיזה טיול פה שם לא ממש יצא לי לרכב בצורה מסודרת.
אחד החברים פה בישוב ארגן לנו מדריך רכיבה בעל שם מוכר בעולם הרכיבה מערבית וביום חמישי היה לי שיעור של שעה אחרי 3 שנים של חוסר רכיבה.
היה שיעור מוצלח בגדול יש לי בעיקר בעיה בידיים שאני לא לוקחת סיבובים כמו שצריך אבל זו בעיה ידוע מאז ומתמיד.
אני לגמריי מאוהבת במדריך הוא חמוד מאוד ומקצועי מאוד אשמח להתקדם איתו ולהגיע איתו להישגים.
מצפה לשבוע הבא בנתיים השרירים שלי תפוסים...כואב מצד אחד אבל מצד שני יודעת שזו התחלה

גם אני חזרתי לרכב לפני כמה חודשים

אחרי הפסקה של מעל 3 שנים.
תחושה מדהימה.
נכון ש"לא בוכים על חלב שנשפך" אבל עד היום אני כועסת על עצמי שבכלל הרשתי לעצמי לעשות הפסקה כל כך ארוכה.
אני כל כך מאושרת שחזרתי לזה

לא מבינה איך חייתי כל כך הרבה זמן בלי...

giri

New member
אני מזדהה עם שתיכן

אני חזרתי בזמנו אחרי הפסקה של שש שנים, ולמרות התכווצויות השרירים הבלתי נמנעות
הייתי בעננים. ולא הבנתי למה חיכיתי כל כך הרבה לחזור לזה.
הרכיבה ממלאת אותי כל כך הרבה אושר... זו הסיבה שברגע שיכולתי להרשות לעצמי, העליתי הילוך מבחינת תדירות הרכיבות ועברתי לסוס פרטי.

הדסי222

New member
השבוע שלי

היה לי שבוע מעולה מבחינת הסוסים. המדריך שלי הפתיע אותי והציע לי בספונטניות לצאת לטיול ולקטוף תירס (ולא משנה שבסוף לא היה עדיין תירס בשדה אבל הסוסות נהנו מהעלים). יצאנו אני, אח שלי והמדריך. הסוסה שרכבתי עליה, שבדרך כלל מאוד איטית בטיולים הייתה מדהימה והקשיבה (אולי בגלל שהיה לי שוט ביד... אבל לא השתמשתי בו כמעט). בסה"כ היה ממש כיף, והמדריך שלי החליט לצלם אותנו. התמונות יצאו סבירות, אבל אין לי אותן על המחשב.

מעבר לזה לא יצא לי להיות עוד באורווה, אבל במהלך החופש יש לי תכניות לשרוץ שם.

למעלה